LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 25 Φεβρουαρίου 2020 18:54

Πώς η Ελλάδα φιλοδοξεί να προσελκύσει εκατομμυριούχους από το εξωτερικό

Αλλαγές στη φορολόγηση εισοδήματος αλλοδαπής προέλευσης για φυσικά πρόσωπα που θα μεταφέρουν εδώ την φορολογική τους κατοικία.

Κόκκινα δάνεια - χρήματα

O Υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, υπέγραψαν κοινή απόφαση, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σχετικά με τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις υπαγωγής σε εναλλακτική φορολόγηση εισοδήματος αλλοδαπής προέλευσης φυσικών προσώπων, που μεταφέρουν την φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι φορολογούμενοι που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στις διατάξεις του άρθρου 5Α του ΚΦΕ, από το φορολογικό έτος 2020, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη Δ.Ο.Υ. Κατοίκων Εξωτερικού και Εναλλακτικής Φορολόγησης Φορολογικών Κατοίκων Ημεδαπής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Υπουργείο Οικονομικών, η διαδικασία ένταξης είναι απλή και διέπεται από διαφάνεια. Προϋπόθεση αποτελεί η πραγματοποίηση επένδυσης αξίας τουλάχιστον 500.000 ευρώ, από την 12η Δεκεμβρίου 2019 και εντός τριών ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Η μέγιστη διάρκεια υπαγωγής ορίζεται στα 15 έτη. Το φυσικό πρόσωπο που εντάσσεται στον εναλλακτικό τρόπο φορολόγησης είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας  και υπόκειται σε φόρο για τα εισοδήματα ημεδαπής προέλευσης, ενώ για εκείνα της αλλοδαπής καταβάλλει φόρο κατ’ αποκοπή ποσού 100.000 ευρώ για κάθε φορολογικό έτος, δίχως να απαιτείται η δικαιολόγηση της απόκτησης τους. Επίσης, μπορεί να ζητήσει να υπαχθούν στις νέες διατάξεις και συγγενικά του πρόσωπα (γονείς, ενήλικα μη εξαρτώμενα τέκνα κ.λ.π.) καταβάλλοντας 20.000 ευρώ ανά έτος για κάθε ένα από αυτά.

Πρόκειται για μια καινοτομία του Φορολογικού Συστήματος που θεσπίστηκε με τον πρόσφατο ν. 4646/2019 και αποσκοπεί στην προσέλκυση επενδύσεων φορολογικών κατοίκων υψηλής οικονομικής επιφάνειας και στην ενίσχυση των δημοσίων εσόδων μέσω εισαγωγής κεφαλαίων στην Ελλάδα, δημιουργίας επενδυτικών μονάδων, δημιουργίας θέσεων εργασίας καθώς και στην αγορά ακινήτων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγρίνιο: Σοβαρό τροχαίο με τραυματία νεαρό διανομέα (εικόνες)19:30Ήπιος ο καιρός τα Χριστούγεννα19:20ΗΠΑ: Το FBI απέτρεψε σοβαρή βομβιστική επίθεση19:10Παναθηναϊκός - Αταμάν: Δύσκολο ματς με τη Φενέρμπαχτσε, πρέπει να επιστρέψουμε στις νίκες19:00Δολοφονία Ρομπ Ράινερ και της συζύγου του: Συνελήφθη ο γιος του ζευγαριού18:50Πλεύρης για μεταναστευτικό: Τέλος στις πολιτικές "περνάνε και λιάζονται"18:40Εξάρχεια: Άνδρας απήγαγε την σύντροφό του με την απειλή όπλου18:30Παρ' ολίγον τραγωδία - Τρίχρονο αγοράκι έπεσε μέσα σε βόθρο (Βίντεο)18:20Αττική: Περισσότερα από 12.000 αλκοτέστ τις τελευταίες ημέρες18:10Πεσκόφ: Επιπολαιότητα Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία18:00Αυξήσεις στις τιμές στο τυλιχτό: σε ποιες περιοχές ξεπερνάει τα 6€17:50Χαλκιδική: Συλλήψεις αστυνομικών της Τροχαίας για ''φακελάκι''17:40Λαμία: Ανήλικες μαθήτριες "πιάστηκαν στα χέρια" λόγω προσωπικών διαφορών17:30"Αποκαλύψεις": Ανατροπή - βόμβα με τον "Φραπέ" - Κάλεσαν λάθος πρόσωπο στην Εξεταστική17:20Πέθανε ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ17:10"Νέα εποχή" για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο - Τι αλλάζει σε μισθούς και βαθμολόγιο17:00Τασούλας για τρομοκατική επίθεση: Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την αποτρόπαια τρομοκρατική ενέργεια και το αντισημιτικό μίσος που την υποκίνησε16:50Τσιάρας σε αγρότες: Αυτά είναι τα περιθώρια των παρεμβάσεων που έχει η Κυβέρνηση16:40Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Δυτική Περιφερειακή Υμηττού λόγω εργασιών βαριάς συντήρησης16:30Κομοτηνή: Επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο σε λαϊκή - Γυναίκα τραυματίστηκε στο πρόσωπο16:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο