LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 25 Φεβρουαρίου 2020 18:54

Πώς η Ελλάδα φιλοδοξεί να προσελκύσει εκατομμυριούχους από το εξωτερικό

Αλλαγές στη φορολόγηση εισοδήματος αλλοδαπής προέλευσης για φυσικά πρόσωπα που θα μεταφέρουν εδώ την φορολογική τους κατοικία.

Κόκκινα δάνεια - χρήματα

O Υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, υπέγραψαν κοινή απόφαση, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σχετικά με τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις υπαγωγής σε εναλλακτική φορολόγηση εισοδήματος αλλοδαπής προέλευσης φυσικών προσώπων, που μεταφέρουν την φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι φορολογούμενοι που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στις διατάξεις του άρθρου 5Α του ΚΦΕ, από το φορολογικό έτος 2020, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη Δ.Ο.Υ. Κατοίκων Εξωτερικού και Εναλλακτικής Φορολόγησης Φορολογικών Κατοίκων Ημεδαπής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Υπουργείο Οικονομικών, η διαδικασία ένταξης είναι απλή και διέπεται από διαφάνεια. Προϋπόθεση αποτελεί η πραγματοποίηση επένδυσης αξίας τουλάχιστον 500.000 ευρώ, από την 12η Δεκεμβρίου 2019 και εντός τριών ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Η μέγιστη διάρκεια υπαγωγής ορίζεται στα 15 έτη. Το φυσικό πρόσωπο που εντάσσεται στον εναλλακτικό τρόπο φορολόγησης είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας  και υπόκειται σε φόρο για τα εισοδήματα ημεδαπής προέλευσης, ενώ για εκείνα της αλλοδαπής καταβάλλει φόρο κατ’ αποκοπή ποσού 100.000 ευρώ για κάθε φορολογικό έτος, δίχως να απαιτείται η δικαιολόγηση της απόκτησης τους. Επίσης, μπορεί να ζητήσει να υπαχθούν στις νέες διατάξεις και συγγενικά του πρόσωπα (γονείς, ενήλικα μη εξαρτώμενα τέκνα κ.λ.π.) καταβάλλοντας 20.000 ευρώ ανά έτος για κάθε ένα από αυτά.

Πρόκειται για μια καινοτομία του Φορολογικού Συστήματος που θεσπίστηκε με τον πρόσφατο ν. 4646/2019 και αποσκοπεί στην προσέλκυση επενδύσεων φορολογικών κατοίκων υψηλής οικονομικής επιφάνειας και στην ενίσχυση των δημοσίων εσόδων μέσω εισαγωγής κεφαλαίων στην Ελλάδα, δημιουργίας επενδυτικών μονάδων, δημιουργίας θέσεων εργασίας καθώς και στην αγορά ακινήτων.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Τρίτη - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούνΣήμερα 12:18 | Ειδήσεις

Οι βροχοπτώσεις εκτός της μεγάλης έντασης θα έχουν και μεγάλη διάρκεια.

Σκληρό "παζάρι" για το σχέδιο ειρήνευσης στην ΟυκρανίαΣήμερα 18:57 | Ειδήσεις

Πως σχολιάζει η Μαρία Σαράφογλου την αδυναμία της Ε,Ε να βρει κοινό βηματισμό απέναντι στην πρόταση των ΗΠΑ.

Ιθάκη - Αλέξης Τσίπρας για Αχτσιόγλου: Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία που χάθηκεΣήμερα 10:55 | Ειδήσεις

«Μου είπε πως δεν της είχε περάσει από το μυαλό η προοπτική να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ένιωθε ανέτοιμη για ένα τέτοιο βάρος».

Ζελένσκι για συνομιλίες Γενεύης: Έχει σημειωθεί πρόοδος - Τώρα βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμήΣήμερα 12:29 | Ειδήσεις

«Όλοι συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τους εταίρους μας, κυρίως τις ΗΠΑ, αναζητώντας συμβιβαστικές λύσεις που θα μας ενισχύσουν και δεν θα μας αποδυναμώσουν», επεσήμανε ο Ζελένσκι. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πέτρος Κουσουλός για θάνατο Παντελή Παντελίδης - Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τη μοιραία νύχτα21:02“Παρέλαση” διαδοχικών και επικίνδυνων κυμάτων κακοκαιρίας20:48ANT1 sports: Νίκες για τους 4 «μεγάλους» πριν τα κρίσιμα ευρωπαϊκά τους ραντεβού (βίντεο)20:35Νέα Δημοκρατία – εσωκομματικές εκλογές: Ανανέωση πάνω από 70% στα συμβούλια20:21Σκληρό "παζάρι" για το σχέδιο ειρήνευσης στην Ουκρανία20:07Πύργος: Σοβαρό εργατικό ατύχημα - Στο νοσοκομείο εργάτης που καταπλακώθηκε από σίδερα (εικόνες)19:53Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτόματης απόδοσης Προσωπικού Αριθμού19:39Παναθηναϊκός: Καλάμπρια, Κώτσιρας και Ντέσερς επέστρεψαν στις προπονήσεις19:25Επίδομα 250 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι19:11Ουκρανία: Νέο σχέδιο 19 σημείων από τις ΗΠΑ18:57Επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνου Πλεύρη στην Κύπρο18:43Άτυπη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ για την Ουκρανία στην Αγκόλα18:29Ρωσία - Ουσάκοφ: Η αντιπρόταση των Ευρωπαίων δεν λειτουργεί για εμάς 18:15Ευλογιά: Δύο συλλήψεις για παράνομη μετακίνηση αιγοπροβάτων 18:00Missing Alert για την εξαφάνιση 46χρονου17:44Αχαρνές: Συνελήφθησαν 5 ανήλικοι και ένας ενήλικας για διάρρηξη φαρμακείου17:31Paris BC: Οι παίκτες της ομάδας βγήκαν στην Ερμού για σουβλάκια (Εικόνες)17:17Ερντογάν – Πούτιν: Επικοινωνία για την Ουκρανία17:03Κρήτη: Ταμπέλα έπεσε πάνω στο κεφάλι γυναίκας που επέβαινε σε μηχανή16:50Αττική: Βεβαιώθηκαν 387 παραβάσεις σε οδηγούς που είχαν καταναλώσει αλκοόλ16:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο