LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 25 Φεβρουαρίου 2020 18:09

Κική Δημουλά: Το “τελευταίο αντίο” στην σπουδαία ποιήτρια (εικόνες)

Συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι των γραμμάτων & των τεχνών, του πολιτικού κόσμου και απλός κόσμος κατέκλυσαν το Α΄ Νεκροταφείο.

ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ - ΚΗΔΕΙΑ

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Α΄ Νεκροταφείο για να αποχαιρετήσει την πολυβραβευμένη ποιήτρια και ακαδημαϊκό, Κική Δημουλά, που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, σε ηλικία 89 ετών.

Μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και του πολιτικού κόσμου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλοπουλος, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Λουκάς Παπαδήμος, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, η Λίνα Νικολακοπούλου, η Ζυράννα Ζατέλη, η Ιωάννα Καρυστιάνη, ο Νίκος Δήμου, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Γιώργος Μεσσάλας, ο Γιάννης Παπαθανασίου κ.ά.

ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ - ΚΗΔΕΙΑ

Με απόφαση των Υπουργείων Πολιτισμού και Εσωτερικών, η κηδεία της Κικής Δημουλά τελέστηκε δημοσία δαπάνη. Η απόφαση ελήφθη ως ελάχιστος φόρος τιμής στην ποιήτρια, ενώ παράλληλα η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει μια σειρά εκδηλώσεων για να τιμηθεί η μνήμη της και το έργο της.

Επικήδειους εκφώνησαν η πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Άννα Μπενάκη, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, η εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου “Ίκαρος”, Κατερίνα Καρύδη, ο ιατρός Στρατής Παττακός και ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, Βασίλειος Πετράκος.

ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ - ΚΗΔΕΙΑ

Στεφάνια απέστειλαν, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, η Πρόεδρος και το ΔΣ του Συλλόγου “Ελπίδα”, η Εταιρεία Συγγραφέων, το Ίδρυμα Κώστας και Ελένη Ουράνη, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, οι εκδόσεις Πατάκη, το Ιδρυμα Κωστή Παλαμά.

ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ - ΚΗΔΕΙΑ

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος είπε: «Η Κική Δημουλά ήταν μία ποιήτρια που έκανε την καθημερινότητα μεταφυσική, έκανε το λίγο πολύ, έκανε αιωνιότητα τη θνητότητα».

Ο καρδιοχειρουργός Στρατής Παττακός δήλωσε: «Τα λόγια περιττεύουν για την απώλεια μιας τέτοιας ύπαρξης. Με τίμησε με τη φιλία της. Θα ζει για πάντα στις καρδιές μας».

Ο ζωγράφος Σωτήρης Σόρογκας δήλωσε: Είμαι πολύ συγκινημένος. Θα λείψει σε όλους μας η ποίηση της. Η Κική είχε μια ευαισθησία που ξεπέρναγε το μέτρο. Λυπάμαι πολύ που η Ελλάδα δεν πήρε το τρίτο Νόμπελ με την Κική».

ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ - ΚΗΔΕΙΑ

ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ - ΚΗΔΕΙΑ

ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ - ΚΗΔΕΙΑ

ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ - ΚΗΔΕΙΑ

ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ - ΚΗΔΕΙΑ

ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ - ΚΗΔΕΙΑ

ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ - ΚΗΔΕΙΑ

ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ - ΚΗΔΕΙΑ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο