LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Φεβρουαρίου 2020 17:14

Στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό ο Νίκος Δένδιας

Ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε επίσης στις εργασίες του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, στη Γενεύη.

ΟΗΕ - ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ - ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ

Η κατάσταση στη Συρία, υπό το πρίσμα και των τελευταίων εξελίξεων και οι προεκτάσεις της συνεχιζόμενης κρίσης στη σταθερότητα της περιοχής, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε στη Γενεύη με τον ειδικό εκπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ για τη Συρία, Γκάιρ Πέντερσεν, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες υπό τα Ηνωμένα Έθνη για την επίτευξη πολιτικής λύσης στη Συρία.

ΟΗΕ - ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ - ΓΚΑΙΡ ΠΕΝΤΕΡΣΕΝ

Νωρίτερα ο κ. Δένδιας απηύθυνε ομιλία στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό. Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, ήταν η πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια που παρεμβαίνει Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών στο συγκεκριμένο όργανο.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Δένδιας, αφού σημείωσε ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει σήμερα πολλαπλές προκλήσεις στον τομέα της παγκόσμιας ασφάλειας, εξέφρασε την εδραία πεποίθηση πως η Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό δεν έχει το περιθώριο να παραμείνει σε ένα αδιέξοδο αέναων διαπραγματεύσεων.

ΟΗΕ - ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ - ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε την ανάγκη η Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό να ξεκινήσει ουσιαστική δουλειά, με την υιοθέτηση ενός Προγράμματος Εργασίας. «Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, η Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό θα πρέπει να ξεκινήσει εκ νέου τις διαβουλεύσεις» σημείωσε επιπλέον, επισημαίνοντας πως η μορφή των επικουρικών οργάνων πρέπει να στοχεύει στην οικοδόμηση σύγκλισης σε όλα τα ζητήματα της ατζέντας.

Στην κατεύθυνση αυτή, έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι έτοιμη ως υπεύθυνο μέλος της διεθνούς κοινότητας, να συνεισφέρει το μερίδιό της ανάλογα με τις ευθύνες της, προκειμένου να τερματιστεί το αδιέξοδο στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό.

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ - ΥΠΕΞ ΑΡΜΕΝΙΑΣ

Ακολούθως, πριν από την προγραμματισμένη ομιλία του στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Αρμένιο Υπουργό Εξωτερικών, Ζ. Μνατσακανιάν. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι ισχυροί δεσμοί των δύο χωρών και η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο