LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 25 Φεβρουαρίου 2020 15:46 | Ανανέωση: 25 Φεβρουαρίου 2020 15:50

Συγκέντρωση στην ΑΣΟΕΕ - Κλειστή η Πατησίων

Πετροπόλεμος και ένταση από ομάδα ατόμων που διαμαρτύρεται για το χθεσινό περιστατικό, με τον ένοπλο αστυνομικό. Επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων μέσα στην ΑΣΟΕΕ.

Επεισόδια - ΑΣΟΕΕ

(εικόνα αρχείου)

Συγκέντρωση στην ΑΣΟΕΕ κάνουν δεκάδες άτομα, διαμαρτυρόμενα για το περιστατικό με τον ένοπλο, εκτός υπηρεσίας, αστυνομικό της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά, ο οποίος έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο, την Δευτέρα, ενώ βρισκόταν στο προαύλιο του Πανεπιστημίου.

Μάλιστα, έχει κλείσει και η Πατησίων, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο. Κλειστό ειναι το τμήμα της Πατησίων προς τα Πατήσια απο την συμβολή της με την Λ. Αλεξάνδρας μέχρι την Κοδριγκτώνος, ενώ κλειστή ειναι και η οδός Μαυρομματαίων, απο το ύψος της συμβολής της με την Λ. Αλεξάνδρας.

Ορισμένοι από τους διαμαρτυρόμενους έχουν εκτοξεύσει και διάφορα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, τις οποίες έβαλαν στόχο οι νεαροί, εκτοξεύοντας εναντίον τους πέτρες.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα αστυνομικές δυνάμεις έκαναν επέμβαση μέσα στον χώρο της ΑΣΟΕΕ.

Η Αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές, ενώ η οδός Πατησίων άνοιξε και πάλι μετά τις 17:30.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε δήλωση του υποστηρίζει ότι, «χθες είδαμε ειδικό φρουρό να απειλεί με το όπλο του φοιτητές μέσα στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ. Σήμερα, σε έναν από τους γνωστούς επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς, είδαμε τα ΜΑΤ να εισβάλλουν στον ίδιο πανεπιστημιακό χώρο.

Οι εικόνες αυτές προσβάλλουν βάναυσα το ελληνικό πανεπιστήμιο και την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Έτσι φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται την προάσπιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας για την οποία μας έλεγε τόσο καιρό ότι κόπτεται η κυβέρνηση της ΝΔ».

Η ΚΝΕ με τη σειρά της, σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι «σήμερα το μεσημέρι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν στο κτίριο του ιδρύματος. Προηγουμένως είχαν προβεί σε ρίψη χημικών και κροτίδων κρότου λάμψης στο χώρο του Πανεπιστημίου, την ώρα που γίνονταν μαθήματα και βρίσκονταν στη σχολή εκατοντάδες φοιτητές. Τα σημερινά περιστατικά αποτελούν ένα ακόμη γεγονός κλιμάκωσης της καταστολής που προστίθεται σε όλα εκείνα των προηγούμενων ημερών.

Πραγματική αντίδραση και απάντηση στην ένταση της καταστολής της κυβέρνησης μπορεί να αποτελέσει η μαζική  συμμετοχή των φοιτητών στον αγώνα, στις μαζικές διεργασίες των φοιτητικών συλλόγων και όχι ενέργειες ομάδων που δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα και που αντικειμενικά αξιοποιούνται ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και τη συκοφάντηση των αγώνων των φοιτητών. Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δε θα περάσει!».

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το περιστατικό με τον ένοπλο αστυνομικό, με δηλώσεις υποστήριξης του, αλλά και με αποδοκιμασίες αναφορικά με την συμπεριφορά του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Οι ΗΠΑ προχώρησαν στη σύλληψη δεξαμενοπλοίου που αναχώρησε από τη Βενεζουέλα χωρίς έγκριση23:59ΟΗΕ: Διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τους θανάτους κατά τις διαδηλώσεις στο Ιράν23:46Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου: Επιστροφή στις νίκες για τους ερυθρόλευκους23:36Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου23:26Πάτρα: Παρουσιάστηκε και έκτος κατηγορούμενος για την υπόθεση του θανάτου 30χρονου23:12Χωρίς ταξί η Θεσσαλονίκη για 48 ώρες22:58Ιράν: Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καταδικάζουν τη βία κατά διαδηλωτών22:44Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε στον αέρα αυτοκίνητο22:30Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή της Οδησσού22:16ΕΕ-Mercosur: Η Φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε την έγκριση της "ιστορικής" συμφωνίας22:02Σε ποια σημεία των οδικών δικτύων της Δυτικής Ελλάδας παραμένουν μπλόκα21:48Έρευνα ΑΝΤ1 - Τι κρύβεται πίσω από το προφίλ  "EMILY" που διέρρευσε το βίντεο το οποίο πυροδότησε τη "βόμβα" στην Κυπριακή Προεδρία21:34Hellenic Train: Ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας και καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Πατρών21:20ANT1 Sports: Την Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός, για την Ευρωλίγκα21:06Χιόνια και παγετός σε Γιάννενα και Άρτα20:52Σάλος στην Κύπρο: Εκτυλίσσεται πολιτικό και κατασκοπευτικό θρίλερ με τη διαρροή βίντεο από "αινιγματικό" λογαριασμό 20:38Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Τι σημαίνει για τους Έλληνες αγρότες και τα ελληνικά προϊόντα;20:24Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:10Σαράφογλου για τις γεωπολιτικές εξελίξεις - Μετά τη Βενεζουέλα, το Ιράν19:56Λαμία: Άνοιξαν οι αγρότες την παλιά εθνική οδό στη Θήβα 19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο