LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 25 Φεβρουαρίου 2020 15:29

Η συγγνώμη του Πλάθιντο Ντομίνγκο για την σεξουαλική παρενόχληση

Τι λέει ο διάσημος τενόρος, που βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας, για τα πολυάριθμα θύματα του.

Πλάθιντο Ντομίνγκο - Metropolitan Opera

Ο διάσημος Ισπανός τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο, ο οποίος κατηγορείται στις ΗΠΑ για σεξουαλική παρενόχληση από περίπου 20 γυναίκες, τους ζήτησε συγγνώμη και πρόσθεσε ότι "λυπάται ειλικρινά για τα δεινά που τους προκάλεσε".

"Θέλω να ξέρουν ότι λυπάμαι ειλικρινά για τα δεινά που τους προκάλεσα. Αποδέχομαι όλη τη ευθύνη των πράξεών μου", δηλώνει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο 79χρονος τενόρος, ο οποίος μέχρι σήμερα αρνείτο κατηγορηματικά τις κατηγορίες αυτές.

Σε έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Αύγουστο από το πρακτορείο Associated Press, 9 γυναίκες δήλωναν ότι παρενοχλήθηκαν από τον διάσημο τενόρο από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Το Associated Press δημοσίευσε τον Σεπτέμβριο και δεύτερη έρευνα, στην οποία άλλες 11 γυναίκες δήλωναν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Πλάθιντο Ντομίνγκο.

Στην ανακοίνωσή του, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στην Ισπανία από το πρακτορείο Europa Press, ο Ντομίνγκο βεβαιώνει ότι "κάθισε και σκέφτηκε τους τελευταίους μήνες τις κατηγορίες" εναντίον του και σημειώνει ότι "καταλαβαίνει τώρα ότι ορισμένες γυναίκες μπορεί να φοβούνταν να εκφραστούν ειλικρινά λόγω του φόβου πως θα έχουν συνέπειες στην καριέρα τους".

Η συγγνώμη του Πλάθιντο Ντομίνγκο γνωστοποιείται μια μέρα μετά την απόφαση των ενόρκων δικαστηρίου του Μανχάταν, οι οποίοι έκριναν ένοχο τον κινηματογραφικό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική επίθεση και βιασμό. Την ικανοποίησή του για την ετυμηγορία αυτή εξέφρασε το κίνημα #MeToo.

Μετά τις κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση, ο Ντομίνγκο εγκατέλειψε τον Οκτώβριο την διεύθυνση της Όπερας του Λος Άντζελες, μια θέση που κατείχε από το 2003. Επίσης αρνήθηκε να εμφανισθεί στην Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ άλλες αμερικανικές όπερες ματαίωσαν τις παραστάσεις του. Ωστόσο συνέχισε τις εμφανίσεις του στην Ευρώπη.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑπόστολος Βεσυρόπουλος: Πέθανε από ανακοπή ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔΣήμερα 14:30 | Ειδήσεις

Δεν τα κατάφερε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος

Ο Γιώργος Μαζωνάκης πήρε οριστικά εξιτήριο από το ΔρομοκαΐτειοΣήμερα 17:10 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι ο τραγουδιστής είχε λάβει θεραπευτική άδεια την περασμένη Δευτέρα, περιμένοντας την απόφαση που έγινε γνωστή σήμερα Πέμπτη.

Ιός Δυτικού Νείλου: Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδαΣήμερα 16:32 | Ειδήσεις

Σε ποιους δήμους εκτιμάται ότι εκτέθηκαν οι πολίτες στον ιό του Δυτικού Νείλου σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ρόδος: Χειροπέδες σε 75χρονο επειδή ο σκύλος του σκότωσε 10 κότεςΣήμερα 18:56 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 75χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το περιστατικό και παραπέμφθηκε στις αρμόδιες αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έκτακτα μέτρα με εντολή Γ. Κεφαλογιάννη αύριο και σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός23:59Ριέκα – ΠΑΟΚ: Έχασε… αλλά δεν χάθηκε ο “Δικέφαλος”23:47Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός προειδοποιεί νοσοκομεία και ΜΚΟ να εκκενώσουν το βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα23:35Παναθηναϊκός – Σάμσουνσπορ: Νίκη με ανατροπή για το “τριφύλλι”23:21Άντερλεχτ – ΑΕΚ: Η “Ένωση” έμεινε… όρθια στις Βρυξέλλες23:07Τραμπ: Θα βγω περιπολία στην Ουάσιγκτον με την Αστυνομία και τον στρατό22:53Το Σάββατο η κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου22:40Τρίκαλα: Οδηγός ΙΧ παρέσυρε άνθρωπο σε αναπηρικό αμαξίδιο και τον εγκατέλειψε22:26Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία ότι προσπαθεί να αποφύγει τη διοργάνωση μιας συνάντησης με τον Πούτιν22:13Λιμενικό Σώμα - K-9 Ugly: “Έφυγε” η όμορφη… άσχημη (εικόνες)21:59Τσίπρας στη Le Monde: Ήρθε η ώρα να αποκαλύψω την αλήθεια για το δημοψήφισμα το 201521:43Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:26Δυτική Όχθη: Δεκάδες χώρες της Δύσης καταδικάζουν το εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ21:12ΑΑΔΕ: Πάνω από 100 παραβάσεις σε μία εβδομάδα σε επιχειρήσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών20:55Φωτιά στη Σύμη – Μεταφέρονται πυροσβέστες από την Ρόδο20:41Ρόδος: Χειροπέδες σε 75χρονο επειδή ο σκύλος του σκότωσε 10 κότες20:26Κρήτη: Σκάφος της Frontex εντόπισε σκάφος με δεκάδες μετανάστες20:10Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:55ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου19:42Ήπειρος: Σε 38 σχολεία δεν θα χτυπήσει το κουδούνι την νέα σχολική χρονιά19:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο