LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 23 Φεβρουαρίου 2020 07:27 | Ανανέωση: 23 Φεβρουαρίου 2020 07:30

Κορονοϊός: ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ιταλία

Σε "κόκκινο" συναγερμό πέντε περιφέρειες της Ιταλίας. Η Κίνα ανέφερε άλλη μια μείωση των νέων κρουσμάτων. Θετικοί βρέθηκαν τουρίστες που επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους.

Κορονοϊός

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιταλία για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού, τα οποία ανέρχονται πλέον σε 132, σύμφωνα με νέα ενημέρωση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 26 ασθενείς.

Παράλληλα, ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του, καθ΄όλη την επόμενη εβδομάδα. Ένα προληπτικό μέτρο για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Εξήγησε επίσης, ότι μπορεί να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επίσης, είναι πιθανό να ακυρωθούν πολλές από τις κεντρικές εκδηλώσεις του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας. Και στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, από αύριο μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, όπως και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, τέλος, η οικονομική ζημιά από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού, για τις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά, ανέρχεται ήδη στα 18 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός σημείωσε, από πλευράς του, ότι στο εξής θα απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τα χωριά και τις κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19. Θα υπάρξουν μόνον περιορισμένες και πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Η ιταλική κυβέρνηση, επίσης, αποφάσισε ότι αύριο αναβάλλονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στις περιφέρειες Βένετο και Λομβαρδία, συμπεριλαμβανομένων και των ποδοσφαιρικών αγώνων της Α' Εθνικής κατηγορίας. Το ιταλικό υπουργείο Yγείας θα μπορεί, επίσης, να απαγορεύει, σε περίπτωση που το κρίνει σκόπιμο, τις σχολικές εκδρομές, στην Ιταλία και στο εξωτερικό.

«Η υγεία των Iταλών, στην κλίμακα των αξιών μας, είναι αναμφίβολα στην πρώτη θέση. Θα πληροφορούμε καθημερινά τους πολίτες μας, για το τι ακριβώς συμβαίνει», τόνισε ο Τζουζέπε Κόντε. «Προς το παρόν, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να παυθεί η εφαρμογή της Συνθήκης του Σένγκεν», ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβερνητικής συμμαχίας.

Κορονοϊός

Η Κίνα, την ίδια ώρα, ανέφερε άλλη μια μείωση των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού έξω από το επίκεντρο της νόσου, ωστόσο αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησαν ότι είναι πολύ νωρίς για να κάνει κάποιος προβλέψεις για το ξέσπασμα του ιού καθώς οι νέες μολύνσεις και οι φόβοι για τη μετάδοσή του αυξήθηκαν αλλού.

Η επιτροπή υγείας της Κίνας επιβεβαίωσε σήμερα 648 νέα κρούσματα, όμως μόνο 18 έξω από την επαρχία Χουμπέι, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος έξω από το επίκεντρο αφότου οι αρχές άρχισαν να δημοσιοποιούν δεδομένα πριν από έναν μήνα.

Η Νότια Κορέα αύξησε σήμερα το επίπεδο του συναγερμού της για λοιμώδη νόσο στο υψηλότερο επίπεδο για πρώτη φορά από το 2009, καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού ανέβηκαν στα 602 και ο απολογισμός των νεκρών στους έξι. Περισσότερα από τα μισά από τα κρούσματα συνδέονται με μια εκκλησία στη νοτιοανατολική πόλη Νταεγκού αφού μια 61χρονη γνωστή ως «Ασθενής 31», η οποία συμμετείχε σε τελετές εκεί, διαγνώσθηκε θετική στον ιό την περασμένη εβδομάδα. Η γυναίκα δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό. Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνηση αύξησε τον συναγερμό για τη νόσο στη χώρα στο τέταρτο και υψηλότερο επίπεδο σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει την αύξηση των κρουσμάτων.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στην Κορέα (KCDC) ανακοίνωσαν πως ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε κατά 169 και έφθασε τις 602 σε σχέση με μια μέρα νωρίτερα. Από το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, περισσότερα από 300 συνδέονται με την Εκκλησία του Σιντσεοντζί του Ιησού στην πόλη Νταεγκού. Η αύξηση του επιπέδου του συναγερμού επιτρέπει στην κυβέρνηση να στείλει επιπλέον πόρους στην Νταεγκού και στην κομητεία Τσεονγκντό.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε πως το επίπεδο του συναγερμού επιτρέπει επίσης στην κυβέρνηση να απαγορεύσει δημόσιες δραστηριοότητες και να διατάξει το προσωρινό κλείσιμο των σχολείων. Η προηγούμενη φορά που η Νότια Κορέα είχε αυξήσει τον συναγερμό στο υψηλότερο επίπεδο ήταν πριν από 11 χρόνια στη διάρκεια του ξεσπάσματος της γρίπης Α ή H1N1, σύμφωνα με το Yonhap. Τα πρώτα κρούσματα στη Νότια Κορέα συνδέονταν με την Κίνα, όμως οι νέες μολύνσεις επικεντρώνονται στην Νταεγκού, μια πόλη περίπου 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων, και σε ένα νοσοκομείο στην Τσεονγκντό, μια κομητεία με περίπου 43.000 κατοίκους.

AP - Κορονοϊός

Η ασθένεια έχει επεκταθεί σε 26 χώρες και εδάφη εκτός της Κίνας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 ανθρώπους, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Ρόιτερ. Ο ιός υπήρξε θανατηφόρος στο 2% των κρουσμάτων που έχουν αναφερθεί και ο κίνδυνος θανάτου είναι υψηλότερος για τους πιο ηλικιωμένους ασθενείς, ενώ τα κρούσματα μεταξύ των παιδιών είναι σχετικά λίγα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Οι ενδεχόμενες οικονομικές επιπτώσεις του ξεσπάσματος επισκίασαν μια συνάντηση των υπουργών Οικνονομικών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στη Σαουδική Αραβία, κατά την οποία ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε πως η αναστάτωση που έχει προκληθεί από τον κορονοϊό είναι πιθανό να μειώσει φέτος την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας στο 5,6%, (0,4% κάτω από την πρόβλεψη του Ιανουαρίου) και να αφαιρέσει 0,1% από την παγκόσμια ανάπτυξη.

Η επιτροπή υγείας της Κίνας ανακοίνωσε πως ο αριθμός των νέων θανάτων από τον Covid-19, όπως είναι γνωστή η ασθένεια που προκαλείται από τον ιό, είναι 97 και όλοι πλην ενός έχουν σημειωθεί στην επαρχία Χουμπέι. Ογδόντα δύο εξ αυτών σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της επαρχίας, την Ουχάν.

Την ίδια ώρα, οι ισραηλινές και οι παλαιστινιακές Αρχές προσπαθούν να ελέγξουν το κύμα φόβου για πιθανό ξέσπασμα του ιού Covid-19, μετά τις πληροφορίες ότι προσκυνητές από τη Νότια Κορέα, που πραγματοποίησαν ταξίδι στους Αγίους Τόπους, διαγνώσθηκαν αργότερα ως φορείς του ιού. Οι εννέα τουρίστες, που βρέθηκαν θετικοί στον ιό μετά την επιστροφή τους στην Νότια Κορέα, επισκέφθηκαν ορισμένους από τους πιο πολυσύχναστους τόπους, όπως ο Ναός του Παναγίου Τάφου στην παλιά Ιερουσαλήμ και η Σπηλιά των Πατριαρχών στην Δυτική Οχθη, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Η Τεχεράνη επιβεβαίωσε 15 νέα κρούσματα μόλυνσης από το νέο κορονοϊό, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας Κιανούς Τζαχανπούρ στην κρατική τηλεόραση, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους οκτώ. "Μέχρι τώρα έχουμε συνολικά 43 περιστατικά μολύνσεων, ενώ υπάρχουν οκτώ θάνατοι" δήλωσε ο εκπρόσωπος. Από την Τετάρτη, η Τεχεράνη έχει επιβεβαιώσει 28 συνολικά περιπτώσεις μολύνσεων και επτά θανάτους, από το νέο κορονοϊό.

Τέλος, ένας τρίτος επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου στην Ιαπωνία πέθανε, αφού είχε μολυνθεί από το νέο κορονοϊό, σύμφωνα με την ιαπωνική κρατική τηλεόραση NHK.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο