LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 22 Φεβρουαρίου 2020 15:49

WP για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα: Επιστρέψτε στη θεά Ίριδα το σώμα της

Το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας στο οποίο υποστηρίζεται ότι τώρα παρά ποτέ είναι η ώρα της επιστροφής των Γλυπτών.

Βρετανικό Μουσειο - γλυπτά Παρθενώνα

Με άρθρο της με τίτλο "Επιστρέψτε στη θεά Ίριδα το σώμα της", η εφημερίδα Washington Post τάσσεται υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, στην Αθήνα, στην κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού, τώρα που οι συνθήκες έχουν αλλάξει για την πάλαι ποτέ αυτοκρατορία της Αγγλίας.

Αναφερόμενη στις διαφορετικές απόψεις Ελλήνων και Βρετανών για τα γλυπτά, η συντάκτρια του άρθρου, τονίζει ότι το αίτημα επιστροφής έχει αποκτήσει μεγαλύτερο βάρος τώρα που το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείπει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Όταν ο Τόμας Μπρους, έβδομος κόμης του Έλγκιν, και 11ος κόμης του Κινκαρντίν, ταξίδεψε στην Ακρόπολη στις αρχές της δεκαετίας του 1800, ως Βρετανός πρέσβης στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ο Σουλτάνος λέγεται ότι του έδωσε την άδεια να "αφαιρέσει μερικά τμήματα λίθων με παλιές επιγραφές και μορφές". Ο λόρδος το εξέλαβε ως άδεια να αφαιρέσει, περίπου, 17 αγάλματα από τα αετώματα, 15 μετώπες, και 247 πόδια (περίπου 75 μέτρα) της ζωφόρου από τον Παρθενώνα για να τα φέρει στην καλή μας Αγγλία» αναφέρει στο άρθρο της η Washington Post.

Και συνεχίζει λέγοντας ότι «οι καιροί όμως άλλαξαν και αυτό που θεωρούνταν πιο δικαιολογημένο τότε, σήμερα θεωρείται ευρέως ως μια ασυνείδητη πράξη».

Σε μία έμμεση αναφορά στο Brexit, και υπεραμυνόμενη της επιστροφής των γλυπτών στην Ελλάδα, η συντάκτρια του άρθρου της Washington Post, διερωτάται: «Γιατί να παραμείνουν τα μάρμαρα στη φύλαξη της χώρας που επιμένει ότι ανήκει μόνο στον εαυτό της;» και σημειώνει: «Η Ελλάδα τιμάται σήμερα ως λίκνο του δυτικού πολιτισμού, και ποιοί παρά οι Έλληνες θα μπορούσαν να στεγάσουν τον πολιτισμό αυτό;».

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαLive η εξειδίκευση των μέτρων για τους αγρότεςΣήμερα 12:20 | Ειδήσεις

Στην ανακοίνωση των μέτρων για τους αγρότες προχωρά αυτή την ώρα η κυβέρνηση.

ΣΥΡΙΖΑ: Διαγραφή Φαραντούρη με απόφαση ΦάμελλουΣήμερα 13:42 | Ειδήσεις

Ο πρόεδρος του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος επικοινώνησε χτες με τον κ. Φαραντούρη προκειμένου να τού ζητήσει διευκρινίσεις για τη στάση του απέναντι στην πολιτική πρωτοβουλία της Μαρίας Καρυστιανού.

Σέρρες: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 16χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό 17χρονουΣήμερα 09:22 | Ειδήσεις

Ο ανήλικος φέρεται να ομολόγησε προανακριτικά την επίθεση στον 17χρονο, υποστηρίζοντας ότι εξοργίστηκε, όταν πληροφορήθηκε ότι το θύμα έστειλε μήνυμα σε μία κοπέλα, η οποία συνδέεται με τον ίδιο.

Aγρότες- Μπλόκα: Ανοιχτό, μέχρι στιγμής, το οδικό δίκτυο στην Βόρεια ΕλλάδαΣήμερα 10:23 | Ειδήσεις

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα στη Βόρεια Ελλάδα, με αντικείμενο τον καθορισμό της στάσης τους, σε συντονισμό με τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χατζηδάκης: Οι πραγματικοί παραγωγοί θα βγουν κερδισμένοι γιατί τα ίδια κονδύλια θα κατανέμονται με δικαιότερο τρόπο14:38Άρειος Πάγος: Νέα παραγγελία του εισαγγελέα για τους αγρότες14:24ΣΥΡΙΖΑ: Διαγραφή Φαραντούρη με απόφαση Φάμελλου14:10Το τελευταίο αντίο στην Μπριζίτ Μπαρντό13:58Μάρκο Ρούμπιο: Το πρόσωπο της πολιτικής Τραμπ στη Βενεζουέλα13:44Σοβαρό τροχαίο στον Κηφισό: Αστικό λεωφορείο παρέσυρε πεζή στην είσοδο των ΚΤΕΛ (εικόνες)13:30Αχαΐα: ΙΧ καρφώθηκε σε προστατευτικά κιγκλιδώματα - Στο νοσοκομείο ο οδηγός13:16Αστυνομικός Βουλής: Διακοπή στη δίκη για την υπόθεση κακοποίησης σε βάρος των ανήλικων παιδιών του13:02Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ - Οι περιοχές που είναι στο "κόκκινο"12:47Live η εξειδίκευση των μέτρων για τους αγρότες12:32Καταιγίδα Γκορέτι: Ακυρώσεις πτήσεων στη Γαλλία και την Ολλανδία12:18Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις 202612:04Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επικοινωνία με Σόλσκιερ για την τεχνική ηγεσία της ομάδας 11:50Μητσοτάκης για αγρότες: Για εμάς το παρόν και το μέλλον του πρωτογενούς τομέα είναι εθνική προτεραιότητα11:36Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο Σπάρτη11:22Προσπάθησε να περάσει δέμα με ναρκωτικά και κινητά στις Αγροτικές φυλακές Αγυιάς11:08Συγκέντρωση παραγωγών και επαγγελματιών των λαϊκών αγορών στο Σύνταγμα - Τα αιτήματά τους10:54Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε υλικές ζημιές10:40Aγρότες- Μπλόκα: Ανοιχτό, μέχρι στιγμής, το οδικό δίκτυο στην Βόρεια Ελλάδα10:26Θεσσαλονίκη: Διακινητής μεταναστών επιχείρησε να ξεφύγει από έλεγχο της αστυνομίας10:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο