LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 21 Φεβρουαρίου 2020 19:13

Πιάστηκε ο ληστής που χτυπούσε ηλικιωμένες

Ο δράστης μαζί με ένα συνεργό του, έστηνε καρτέρι στα υποψήφια θύματα του, τα οποία αντιμετώπιζε με απίστευτη σκληρότητα.

Χειροπέδες - άνδρας

Στη σύλληψη 42χρονου αλλοδαπού που κατηγορείται ότι λήστευε ηλικιωμένες γυναίκες με ιδιαίτερη σκληρότητα προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, στα Πατήσια.

Ειδικότερα, αστυνομικοί εντόπισαν τον αλλοδαπό να κινείται ύποπτα στην περιοχή των Πατησίων, κοντά σε λαϊκή αγορά. Ο 42χρονος παρατηρούσε και παρακολουθούσε διερχόμενους πολίτες, ενώ όταν οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα για να τον ελέγξουν, αυτός προσπάθησε να διαφύγει. Μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκε και προσήχθη στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός, μαζί με συνεργό του που αναζητείται από τον Ιούνιο του 2019, λήστευε ηλικιωμένες γυναίκες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δράστες, πρωινές ή μεσημβρινές ώρες, εντόπιζαν ηλικιωμένες γυναίκες, είτε μετά την αποβίβασή τους από συρμούς του ηλεκτρικού, είτε μετά την αποχώρησή τους από εκκλησίες ή λαϊκές αγορές και τις ακολουθούσαν κατά την επιστροφή στο σπίτι τους.

 Μόλις τα θύματά τους εισέρχονταν στην πολυκατοικία που διέμεναν, τότε ο ένας ή και οι δύο δράστες, τις ακινητοποιούσαν και αφού τις χτυπούσαν με κλωτσιές, γροθιές και στη συνέχεια τις έσπρωχναν βίαια, τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

 Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις περιπτώσεις ληστειών στις περιοχές των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα και του Νέου Ηρακλείου.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της ιδιαίτερης σκληρότητας των δραστών προς τα θύματά τους, είναι ότι και στις τέσσερις υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν, τραυμάτισαν ηλικιωμένες, προκαλώντας τους κατάγματα και κακώσεις.

Σημειώνεται ότι ο 42χρονος έχει συλληφθεί άλλες δύο φορές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στην Αττική και έχει εκτίσει ποινή πολυετούς φυλάκισης.

Ο Ρουμάνος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε κυρία ανάκριση.

Επίσης, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του, καθώς και για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων υποθέσεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΥΠΑΑΤ: Μέχρι το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η πίστωση της Βασικής Ενίσχυσης 10:40Οι Νικς κέρδισαν το NBA Cup - Έσπασε το αρνητικό σερί 52 ετών χωρίς τρόπαιο10:26Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:12Μπλόκα αγροτών: Πολύωροι αποκλεισμοί σε Προμαχώνα, Ευζώνους, Νίκη και Εξοχή09:58Η Παρί πρέπει να καταβάλει 61 εκατ. ευρώ στον Κιλιάν Μπαπέ, σύμφωνα με απόφαση του εργατικού δικαστηρίου09:44Θεσσαλονίκη: Επαίτης επιχείρησε να φιλήσει σερβιτόρα - Ξυλοκόπησε γυναίκα που προσπάθησε να τον σταματήσει09:30Η Ελλάδα ξεχωρίζει στις ασφαλείς συναλλαγές - πληρωμές στην ΕΕ 09:16Επίθεση στο Σίδνεϊ: Κατηγορίες για 59 αδικήματα σε βάρος του δράστη09:02Τεχνητή Μήτρα και Βιο-Σάκοι: Πού βρίσκεται σήμερα η έρευνα για τα εξωμήτρια πρόωρα νεογνά08:48Επίθεση στο Σίδνεϊ: Ο Τραμπ ζήτησε από τον κόσμο να "πάρει τα όπλα" ενάντια στην ισλαμιστική τρομοκρατία 08:34Κυψέλη: Μαθητές κλείδωσαν τους διευθυντές του σχολείου που έγινε το περιστατικό με την 16χρονη08:20Δυο τραυματίες σε επιδρομές drones της Ουκρανίας, σε περιφέρεια της Ρωσίας08:06Λευκάδα: Άνδρας κατάπιε ναρκωτικά, για να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο και πνίγηκε07:52Αυστραλία: 22 τραυματίες ακόμη σε νοσοκομεία, μετά την επίθεση στο Σίδνεϊ07:38Ο Τραμπ ανακηρύσσει την κυβέρνηση της Βενεζουέλας "ξένη τρομοκρατική οργάνωση"07:24Στάση εργασίας στα λεωφορεία - Οι ώρες λειτουργίας07:10UEFA Conference League: AEK – Κραϊόβα την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου στις 22:00 στον ΑΝΤ106:56Ροντ Στιούαρτ: Η φωνή που σημάδεψε έξι δεκαετίες ροκ και όχι μόνο06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο