LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 21 Φεβρουαρίου 2020 12:43

Το Yπουργείο Τουρισμού πάει... Ομόνοια

Το κτήριο στο οποίο θα στεγάζεται από εδώ και στο εξής το υπουργείο. Τι υπήρχε πριν εκεί και για πόσο καιρό θα είναι το «σπίτι» του.

Υπουργείο Τουρισμού - κτήριο

Υπογράφηκε η σύμβαση μίσθωσης μεταξύ του Υπουργού Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη και του Διοικητή και Προέδρου του Δ.Σ. του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, κ. Ευάγγελου – Απόστολου Κωνσταντίνου, με την  οποία το ακίνητο επί της οδού Σωκράτους 65, στην Αθήνα εκμισθώνεται στο Υπουργείο Τουρισμού.

Το  ακίνητο αναμένεται να στεγάσει τόσο τα γραφεία του Υπουργείου Τουρισμού όσο και τις υπηρεσίες του Ε.Ο.Τ.

Η διάρκεια της μίσθωσης του κτιρίου ορίζεται στα 30 έτη.

Πρόκειται για ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας 10.247,01 τ.μ., με εμβληματικό χαρακτήρα, το οποίο για δεκαετίες είχε αποτελέσει ένα από τα σημεία αναφοράς της περιοχής της Πλατείας Ομονοίας, λειτουργώντας αρχικά, από το έτος 1961 έως το 1980 ως το ξενοδοχείο «Ambassadeur» και στη συνέχεια , από το έτος 1981 έως το 2000, ως το Εφετείο Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κτίριο, κατά τα τελευταία είκοσι, περίπου, έτη, παρέμενε κενό και αναξιοποίητο, χωρίς να αποφέρει κανένα έσοδο, οπότε εκτιμάται πως η αποκατάστασή του θα συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής της Πλατείας Ομονοίας.

Στο πλαίσιο της σημαντικής αυτής συμφωνίας, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, υπογράμμισε πως «η μεταφορά του Υπουργείου Τουρισμού και των υπηρεσιών του Ε.Ο.Τ. στην Πλατεία Ομονοίας έχει διττή σημασία. Αρχικά, θα συμβάλει στην αναβάθμιση όλης της περιοχής, η οποία είχε χάσει την αίγλη του παρελθόντος και, παράλληλα, αποτελεί ένα γεγονός που θα εξασφαλίσει ετήσια εξοικονόμηση πόρων του Δημοσίου της τάξεως του 1,8 εκατομμυρίου ευρώ».

Ο Πρόεδρος του Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π., κ. Ευάγγελος-Απόστολος Κωνσταντίνου, ανέφερε πως «η υπογραφή εκμίσθωσης αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη σε δύο επίπεδα. Το πρώτο είναι η αξιοποίηση της περιουσίας του Ταμείου, μια κεντρική επιλογή που υλοποιείται πλέον σε σημαντικό βαθμό με προφανή οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη. Το δεύτερο είναι η συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, ένα κομβικό υπουργείο για την οικονομική ανάπτυξη και για τη διεθνή προβολή της χώρας μας».

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣυνελήφθησαν γνωστός τράπερ και ο μάνατζέρ του, για κατοχή ναρκωτικώνΣήμερα 16:28 | Ειδήσεις

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν ύποπτο όχημα και προχώρησαν στη σύλληψη δύο ανδρών.

Κακοκαιρία – Κέρκυρα: Εκτεταμένες καταστροφές στα βόρεια του νησιού (εικόνες)Σήμερα 15:04 | Ειδήσεις

Από το πρωί βρίσκεται στην Κέρκυρα κλιμάκιο υπό τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Κώστα Κατσαφάδο.

Φάκελος Interpol: Η τουρκική υποψηφιότητα για την προεδρία και ο κίνδυνος “Άλωσης” του Διεθνούς ΟργανισμούΣήμερα 16:52 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου, η Τουρκία θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους καταχραστές των μηχανισμών της Interpol, αφού το καθεστώς Ερντογάν έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να τους εργαλειοποιήσει για εξοντώσει πολιτικούς αντιπάλους του. 

Χαμόγελο του Παιδιού: 8χρονος βρέθηκε να περιπλανιέται μόνος του στο κέντρο της ΑθήναςΣήμερα 08:28 | Ειδήσεις

Ο εντοπισμός του παιδιού έγινε από διερχόμενους πολίτες και αναζητούνται οι γονείς του, οι άλλοι συγγενείς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λωρίδα της Γάζας: 7 Νεκροί από Ισραηλινούς βομβαρδισμούς17:40Φιλιππιάδα: Απεγκλωβίστηκε άλογο που είχε παγιδευτεί από την κακοκαιρία (Βίντεο)17:26Αυτοψία του Κώστα Κατσαφάδου στην Κέρκυρα17:12Φάκελος Interpol: Η τουρκική υποψηφιότητα για την προεδρία και ο κίνδυνος “Άλωσης” του Διεθνούς Οργανισμού16:58Συνελήφθησαν γνωστός τράπερ και ο μάνατζέρ του, για κατοχή ναρκωτικών16:44Γερμανία: Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους ξοδεύουν ο καγκελάριος και οι υπουργοί16:30Μιλγουόκι Μπακς - Μπόμπι Πόρτις: Οι διαιτητές αντιμετωπίζουν τον Αντετοκούνμπο σαν τον Σακίλ Ο'Νιλ 16:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:59Γαλλία: Η Κάτω Βουλή απέρριψε σχεδόν ομόφωνα το σχέδιο προϋπολογισμού15:45Η αληθινή ιστορία του αρώματος: Από τους ναούς της Αιγύπτου, στα παριζιάνικα μπουκάλια15:31Κακοκαιρία – Κέρκυρα: Εκτεταμένες καταστροφές στα βόρεια του νησιού (εικόνες)15:17Ελβετία: Αμερικανοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι θα “χτενίσουν” το κείμενο της ειρηνευτικής συμφωνίας15:02Δήμος Αθηναίων: Επιχείρηση απομάκρυνσης εκατοντάδων εγκαταλελειμμένων δικύκλων14:47Νέα δρομολόγια Προαστιακού Αθηνών από σήμερα 22 Νοεμβρίου 202514:33Σέρρες: Εντοπίστηκε νεκρός ο αγνοούμενος κυνηγός14:19Τροχαία Αττική: Στοχευμένες δράσεις και και τροχονομικοί έλεγχοι για την πρόληψη της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ (βίντεο)14:04Πάτρα: Έκρυβε σε σπίτι και αποθήκη, δεκάδες κιλά ναρκωτικά13:48Δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο στην Ισπανία - Δύο νεκροί13:34Πέθανε η Ορνέλα Βανόνι13:20Κλοπές και διαρρήξεις από 43χρονο στη Θεσσαλονίκη13:05
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο