LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 20 Φεβρουαρίου 2020 12:23 | Ανανέωση: 20 Φεβρουαρίου 2020 12:53

Μακελειό στη Γερμανία: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες (εικόνες)

Νεκρός μαζί με τη μητέρα του βρέθηκε ο μακελάρης. Ποιος ήταν ο άνδρας που «γάζωσε» θαμώνες σε μπαρ στην Έσση.

Tobias Rathjes - δράστης - πυροβολισμοί - Χανάου

Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Έσσης Πέτερ Μπόιτ δήλωσε σήμερα ότι υπήρχε ρατσιστικό κίνητρο στις επιθέσεις εναντίον δύο μπαρ με ναργιλέδες στην πόλη Χανάου στην κεντρική Γερμανία, από τις οποίες σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι, με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς να ερευνούν την υπόθεση ως τρομοκρατική.

Εξάλλου ο Μπόιτ επεσήμανε ότι ο δράστης ήταν ένας Γερμανός πολίτης 43 ετών. Η εφημερίδα Bild έχει αναφέρει ότι το όνομά του είναι Τομπίας Ρ. Αυτός όπως και η μητέρα του εντοπίστηκαν νεκροί στο σπίτι του με τραύματα από σφαίρες.

Οι αρχές εξακολουθούν να ερευνούν αν όντως ο δράστης είχε αφήσει επιστολή στην οποία προανήγγειλε τα εγκλήματά του, κάτι το οποίο έχει αναφέρει η Bild, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει τις πηγές της.

Σύμφωνα με τον Μπόιτ, ο δράστης είχε στην κατοχή του νομίμως όπλα καθώς ήταν σκοπευτής.

Αν και ο υπουργός Εσωτερικών της Έσσης δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει ποιος βρισκόταν στα μπαρ την ώρα των επιθέσεων, η Bild έγραψε ότι κάποια από τα εννέα θύματα ήταν κουρδικής καταγωγής. Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται μία γυναίκα και πέντε νεαροί.

AP - Γερμανία - Έσση - πυροβολισμοί

Λίγο νωρίτερα η αντιτρομοκρατική ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την έρευνα για την επίθεση καθώς πρόκειται για ένα πιθανόν «ρατσιστικό έγκλημα».

«Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ανέλαβαν την έρευνα καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης είχε ακροδεξιό, εξτρεμιστικό παρελθόν», δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα, στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν μία επιστολή και ένα βίντεο στα οποία προαναγγέλλει τα εγκλήματά του.

Ο Πίτερ Νόιμαν, ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας στο King’s College του Λονδίνου, δήλωσε ότι πρόκειται «για ένα μανιφέστο 24 σελίδων», που μαρτυρά «το μίσος (του δράστη) προς τους αλλοδαπούς και τους μη λευκούς».

AP - Γερμανία - Έσση - πυροβολισμοί

«Ζητεί την εξαφάνιση πολλών χωρών στη βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την κεντρική Ασία», χρησιμοποιώντας «όρους που παραπέμπουν στην ευγονική, λέγοντας ότι η επιστήμη έχει αποδείξει ότι κάποιες φυλές είναι ανώτερες», έγραψε ο Νόιμαν στο Twitter.

Εξάλλου ο δράστης δηλώνει ότι «παρακολουθείται όλη του τη ζωή από τις μυστικές υπηρεσίες» και περιγράφει τον εαυτό του «κατ’ επιλογή εργένη», ομολογώντας ότι «ποτέ δεν είχε σχέση με γυναίκα», ανέφερε ο Νόιμαν.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη - ΕΟΔΑΣΑΑΜ: Βγαίνει από το πόρισμα το κεφάλαιο για τα αίτια της πυρόσφαιραςΣήμερα 14:24 | Ειδήσεις

Τι αποφάσισε οτο Συμβούλιο του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για μετά τα ζητήματα που προέκυψαν σχετικά με τα πιθανά αίτια της πυρόσφαιρας.

Τραμπ κατά Ευρώπης: Θα υπάρξουν συνομιλίες μόνο αν μας πληρώνουν ετησίως ένα μεγάλο ποσόΣήμερα 11:24 | Ειδήσεις

Ο Τραμπ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αν δεν υπάρξουν οικονομικές αποζημιώσεις τόσο για το παρόν όσο και για το παρελθόν

Σεξουαλική κακοποίηση - Χαλκίδα: Κοριτσάκι στο νοσοκομείο με κολπική αιμορραγίαΣήμερα 12:33 | Ειδήσεις

Ο ιατροδικαστής ενημέρωσε προφορικά τους αστυνομικούς ότι διαπιστώθηκε η ύπαρξη κακώσεων, συμβατών με σεξουαλική κακοποίηση.

Αναβολικά: Κατασχέθηκαν 8000 χάπια - Aθλητές στο πελατολόγιο σπείρας (βίντεο)Σήμερα 14:03 | Ειδήσεις

Τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά τους εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τις 400.000 ευρώ. Τι άλλο βρέθηκε στην κατοχή των δραστών του κυκλώματος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ντάνι Άλβες – βιασμός: Έφεση από την καταγγέλλουσα μετά την ακύρωση της καταδίκης20:11Κάρολος – Καμίλα: Επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία19:57Παναθηναϊκός: Ο Βαγιαννίδης έπαθε διάστρεμμα19:44ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί το Πεκίνο με "επιπλέον" 50% δασμούς εάν η Κίνα δεν άρει τα αντίμετρά της19:30Ηλεία: Ληστές ξήλωσαν ΑΤΜ με αγροτικό - Εξαφανίστηκαν με 37000 ευρώ (βίντεο) 19:16Χαλκίδα: Στο νοσοκομείο 9χρονη με σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης19:02Ηράκλειο: Συνελήφθησαν 2 αδέλφια για την επίθεση σε οδηγό ταξί – Κατασχέθηκαν όπλα από το σπίτι τους 18:48Μπελέρης: Έγινε δεκτό το αίτημα του για την παράνομη σύλληψη και προφυλάκισή του18:343χρονος Άγγελος: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του βιολογικού του πατέρα18:20Τσίπρας: Δεν πρέπει να αποδεχτούμε έναν κόσμο χωρίς κανόνες18:06Τραμπ στους Αμερικανούς: Μην είστε ηλίθιοι - Μην γίνεστε PANICAN17:53Παιδοκτονία: Φυλάκιση 12 ετών στην μάνα που πέταξε το βρέφος της στον Αλιάκμονα17:38Λάρισα: Στην εντατική 61χρονος που μαχαιρώθηκε από τον εργοδότη του (βίντεο)17:25Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ θα στραφεί στο υπόλοιπο 83% του παγκόσμιου εμπορίου εκτός των ΗΠΑ17:11Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός που τραυμάτισε τροχονόμο16:57Θεσσαλονίκη: “Βουτιά” θανάτου από μπαλκόνι16:44Αττική: Συμμορία ληστών είχε ρημάξει σπίτια και αυτοκίνητα στα νότια προάστια (εικόνες)16:30Δασμοί Τραμπ - Στουρνάρας: Κίνδυνος αρνητικού σοκ στην Ευρωζώνη16:16Ηράκλειο: Επιτέθηκαν με κατσούνες σε οδηγό ταξί - Συνελήφθησαν τρία άτομα (βίντεο)16:02Τέμπη - Πόρισμα ΕΟΔΑΣΑΑΜ: Η “καυτή” αλληλογραφία για την “πυρόσφαιρα” (εικόνες)15:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο