LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 19 Φεβρουαρίου 2020 13:47

Κουμουτσάκος για Μεταναστευτικό: τα κλειστά κέντρα δεν θα είναι φυλακές

Τι ειπώθηκε με τους πρέσβεις μεσογειακών χωρών, για την ανάγκη κοινής γραμμής σε ότι αφορά την Μετανάστευση και το Άσυλο.

Κουμουτσάκος - πρέσβης Ισπανίας - πρέσβης Ιταλίας - πρέσβης Κύπρου

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, είχε σήμερα πρόγευμα εργασίας με τους Πρέσβεις της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Κύπρου. Η συνάντηση είχε ως σκοπό την ανταλλαγή απόψεων των ευρωπαϊκών κρατών-μελών πρώτης γραμμής, εν όψει της έναρξης της διαπραγμάτευσης για το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με το Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου, διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων και προβληματισμών, καθώς οι χώρες εισόδου αντιμετωπίζουν, πρώτες εκείνες, τη μεγάλη μεταναστευτική προσφυγική πρόκληση. Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε η σκοπιμότητα και χρησιμότητα που έχει ο μεταξύ τους συντονισμός.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε τους Πρέσβεις σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση και εξέθεσε τις ελληνικές βασικές απόψεις αναφορικά με τις κατευθυντήριες γραμμές που θα πρέπει να ακολουθήσει το υπό διαμόρφωση Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Μετανάστευσης και Ασύλου.   Ακόμη, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως σχεδιάζει να επισκεφθεί σύντομα τις πρωτεύουσες των χωρών πρώτης γραμμής.   

Κουμουτσάκος - πρέσβης Ισπανίας - πρέσβης Ιταλίας - πρέσβης Κύπρου

«Πιλοτικά θα μπει το πλωτό φράγμα»

Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση και τις επόμενες δράσεις της χώρας μας, αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε «είμαστε ευγνώμονες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πόρους που μας στέλνει για την κατασκευή των κέντρων, αλλά δεν είναι μόνον αυτό που επιθυμούμε. Θέλουμε περισσότερη αλληλεγγύη επί τόπου. Πρέπει αυτό το βάρος που πλήττει τις χώρες της πρώτης γραμμής να κατανέμεται με ισότιμο τρόπο σε όλα τα μέλη της Ένωσης. Ελπίζω το αίτημα αυτό να εισακουσθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σύντομα».

Σε ότι αφορά τα κλειστά κέντρα, ανέφερε ότι «δεν θα κατασκευάσουμε φυλακές. Πρόκειται για κλειστά κέντρα όπου θα γίνεται ο διαχωρισμός ανάμεσα στους αιτούντες άσυλο και σε εκείνους που πρέπει να κατευθυνθούν εκτός Ελλάδας».

Τέλος, αναφερόμενος στο πλωτό φράγμα είπε ότι «είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα δοκιμάσουμε κοντά στην Αθήνα, για να αξιολογήσουμε εάν θα μας βοηθήσει να περιορίσουμε τις μεταναστευτικές ροές».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την Κάρτα Αναπηρίας - Δωρεάν οι μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς23:59Μουντιάλ 2026: «Κρύο» φινάλε με «λευκή» ισοπαλία κόντρα στη Λευκορωσία για την Εθνική Ομάδα23:45Φάρσαλα: Ετοιμάζονται για μπλόκα οι αγρότες – Την Κυριακή η πανελλαδική σύσκεψη23:33Λίβανος: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος23:20Αγρίνιο: Σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση ΙΧ – Τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους ένα παιδί (βίντεο)23:06Ιωάννινα: Κεραυνός τρύπησε σκεπή τριώροφης πολυκατοικίας22:52Λευκός Οίκος: Επενδύσεις 1 τρισ. δολαρίων στις ΗΠΑ υποσχέθηκε ο Μπιν Σαλμάν – Πρόθυμος να αναγνωρίσει το Ισραήλ22:38Ηγουμενίτσα: Πλάτανος έπεσε σε επιχείρηση εξαιτίας των σφοδρών ανέμων (βίντεο)22:24Τουρκία: Η προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία δεν σταμάτησε λόγω αμερικανικού LNG22:10Τροχαία Αττικής: Περισσότερες από 1.200 παραβάσεις μέσα σε έξι ημέρες21:56Βρετανία: Η MI5 ειδοποιεί Βρετανούς βουλευτές για κινεζικές απόπειρες κατασκοπείας21:42Η Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος τιμά τα 80 χρόνια του Τ-6 Harvard21:28Μητσοτάκης: Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν21:14Ο Ανδρέας Τεττέη τιμήθηκε από την FIFPro με το βραβείο Ακτιβισμού21:00Κύκλωμα με τηλεφωνικές απάτες: Στη φυλακή οδηγούνται 5 κατηγορούμενοι – Ανάμεσά τους και ο "αρχηγός"20:46Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για το κύκλωμα με τις ψευτοεπενδύσεις στο καζίνο20:32Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:18Νέος Κόσμος: Ο 29χρονος είχε επιτεθεί άλλες τρεις φορές σε οδηγούς για τον ίδιο λόγο 20:04Τέλλογλου – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Κομβικοί οι σύμβουλοι στην ελληνική γεωργία19:50Παντελίδης - "Αποκαλύψεις": Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την τελευταία νύχτα του καλλιτέχνη19:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο