LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 19 Φεβρουαρίου 2020 07:22

Νέα σενάρια για το Boeing της Malaysian

Έξι χρόνια πέρασαν από τη συντριβή του αεροπλάνου, τα συντρίμμια του οποίου ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί.

Malaysian Airlines - Μαλαισιανές αερογραμμές - πτήση MH370 - Αυστραλία - Παραλία - υγρό μαντηλάκι

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ δήλωσε ότι «πολύ υψηλόβαθμοι» αξιωματούχοι στη Μαλαισία υποψιάζονταν εξαρχής ότι ο πιλότος του Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση MH370 των μαλαισιανών αερογραμμών προκάλεσε εσκεμμένα την καταστροφή που εκτυλίχθηκε πριν από σχεδόν έξι χρόνια.

Την 8η Μαρτίου 2014, το Boeing που είχε αναχωρήσει από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Κανένα ίχνος του αεροσκάφους δεν εντοπίστηκε στην αχανή ζώνη έρευνας, έκτασης 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού στα ανοικτά της Αυστραλίας.

Οι έρευνες από αέρος και από θαλάσσης, οι μεγαλύτερες στην ιστορία, ανεστάλησαν εντέλει τον Ιανουάριο του 2017. Τα αίτια της εξαφάνισης του επιβατικού αεροσκάφους — του μεγαλύτερου άλυτου μυστηρίου στη σύγχρονη πολιτική αεροπορία — είναι έκτοτε αντικείμενο πολλών και διαφόρων σεναρίων.

Σε ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε σήμερα από το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ο Άμποτ δηλώνει πως αντιλήφθηκε, την εβδομάδα που ακολούθησε την εξαφάνιση του Μπόινγκ, ότι οι αρχές της Μαλαισίας υποπτεύονταν πως ο κυβερνήτης του το έριξε εσκεμμένα.

«Αντιλήφθηκα σαφώς ότι πολύ υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της μαλαισιανής κυβέρνησης θεωρούσαν από πάρα πολύ νωρίς ότι επρόκειτο για αυτοκτονικό διάβημα του πιλότου», είπε.

«Δεν θα σας πω ποιος είπε τι», πρόσθεσε.

Η οικογένεια και φίλοι του κυβερνήτη Ζαχαρία Άχμαντ Σα απέρριψαν εξαρχής αυτή την υπόθεση.

Πολλοί συγγενείς των ανθρώπων που επέβαιναν στο 777, συντετριμμένοι μετά την εξαφάνιση των δικών τους, έχουν κατηγορήσει τα τελευταία χρόνια τόσο την αεροπορική εταιρεία, όσο και τη μαλαισιανή κυβέρνηση ότι αποκρύπτουν πληροφορίες για την τραγωδία, κάτι που τα ενδιαφερόμενα μέρη διαψεύδουν.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης σε αγρότες: Όταν προβάλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις, τότε ο διάλογος είναι προσχηματικόςΧθες 17:52 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η θέση της Κυβέρνησης, είναι «Ναι στο διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων».

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"Χθες 18:55 | Ειδήσεις

Οι άνθρωποι των ΚΥΔ, όπως φαίνεται απο τα ποσά που βρέθηκαν σε μετρητά που παίρναν μέρος, εισέπρατταν μέρος της επιδοτήσης.

Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσειςΧθες 16:22 | Ειδήσεις

Θα στείλουν γραπτώς τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό. Τι διεκδικούν και τι αποφασίστηκε στη σημερινή Πανελλαδική Σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιάΧθες 20:01 | Ειδήσεις

Η επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών συμφωνιών, προς όφελος των ΗΠΑ, είναι μια από τις προτεραιότητες του Ντόναλντ Τραμπ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Θα ανταποδώσουμε το χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος23:59Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής για τον αγώνα με τον Βόλο ο Τσέριν 23:45Η αντιπολίτευση κατηγορεί την Κυβέρνηση για την πρόσκληση σε αγρότες για διάλογο λέγοντας ότι είναι προσχηματικός23:31Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα23:17ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οδοστρωτήρας… οι “πράσινοι”23:03Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην Ιόνια Οδό στο ύψος της Αμφιλοχίας22:49Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης: Τα δοκάρια σταμάτησαν τους γηπεδούχους22:35Τροχαίο δυστύχημα στη Χίο: Νεκρός οδηγός μηχανής που παρέσυρε πεζό22:21Πανιώνιος – Προμηθέας: Οι Αχαιοί “βύθισαν” κι άλλο τους γηπεδούχους22:07Ηράκλειο: Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών με έναν τραυματία21:53Μύκονος – Καρδίτσα: Σπουδαία νίκη για τους γηπεδούχους21:39Τράκαρε με τον Ελ Κααμπί και έβγαλε σέλφι μαζί του21:26Ηρακλής – Άρης: Θρίλερ… στο Ιβανώφειο21:12Ο ΑΝΤ1 στα Παιδικά Χωριά SOS για τον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο του 202520:59ΟΦΗ – Πανσερραϊκός: Καθάρισαν… από το ημίχρονο οι νησιώτες20:45Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιά20:32ANT1 Sports: Προελαύνει ο Λεβαδειακός στο πρωτάθλημα της Super League20:18Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:05Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του19:51ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο