LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 14 Φεβρουαρίου 2020 09:08 | Ανανέωση: 14 Φεβρουαρίου 2020 09:09

Κικίλιας για κορονοϊό στον ΑΝΤ1: εάν υπάρξει περιστατικό θα φροντίσουμε να ανακόψουμε την εξάπλωσή του (βίντεο)

Τι είπε για την έξαρση της εποχικής γρίπης, τον παγκόσμιο συναγερμό για τον κορονοϊό και όσα συζητήθηκαν στις Βρυξέλλες.

Βασίλης Κικίλιας - Καλημέρα Ελλάδα

Για όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, για την εξάπλωση του κορονοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο, μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι δεν αρκούν μόνο οι μάσκες για την πρόληψη, αλλά χρειάζεται σωστή τήρηση των κανόνων υγιεινής, όπως το καλό πλύσιμο των χεριών. Διαβεβαίωσε πάντως ότι σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα, έχουν γίνει προσπάθειες για επάρκεια σε μάσκες. «Αν υπάρξει περιστατικό κοροναϊού θα φροντίσουμε να ανακόψουμε την εξάπλωσή του» είπε ακόμα ο υπουργός και ζήτησε ψυχραιμία και σωστή πληροφόρηση.

«Χωρίς ραθυμία και υπολογίζοντας τις σημαντικές προεκτάσεις που μπορεί να έχει αυτός ο ιός για τη δημόσια υγεία θα αντιμετωπίσουμε το θέμα. Θα ενημερώνουμε σωστά και υπεύθυνα τους πολίτες, με έμφαση στην πρόληψη» συνέχισε ο Β. Κικίλιας, ο οποίος ξεκαθάρισε πως «το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση θα λάβει, αν χρειαστεί, συγκεκριμένα μέτρα για αυτούς οι οποίοι προσπαθούν να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και αυτό είναι ενάντια στο δημόσιο καλό. Τα θέματα υγείας είναι στο Σύνταγμά μας. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να πανικοβάλλει τον κόσμο. Από τα δείγματα που ελέγχονται κάποια έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κάποια άλλα πολλά δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Και αυτό είναι το σωστό. Γιατί υπάρχουν τα προσωπικά δεδομένα και υπάρχει και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι υπηρεσίες».

Επίσης, όπως ανέφερε, οι ειδικοί επιστήμονες εξήγησαν πως υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης κρούσματος. «Αμέσως εμείς θα φροντίσουμε, έτσι ώστε να διακόψουμε την αλυσίδα της μετάδοσης. Να βρούμε από πού έχει προέλθει. Να τα ερευνήσουμε όλα αυτά με τα εργαστήριά μας στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη και να έχουμε τα ακριβή αποτελέσματα και να θωρακίσουμε τον πληθυσμό».


Για την έξαρση της εποχικής γρίπης, που επίσης συζητήθηκε στη σύσκεψη, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι οι μήνες Δεκέμβριος, Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Μάρτης, είναι οι μήνες που όλες οι χώρες βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω αύξησης των κρουσμάτων.

Σημείωσε ότι 1.000.000 περισσότεροι πολίτες έκαναν φέτος το εμβόλιο, ενώ επεσήμανε ότι η γρίπη έχει να κάνει περισσότερο με τις ευπαθείς ομάδες. «Έγινε καμπάνια για την ανάγκη εμβολιασμού κυρίως των ευπαθών ομάδων και πετύχαμε να χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας απέναντι στον ιό, κάτι που αναγνωρίζει η επιστημονική κοινότητα επιδημιολόγων και λοιμωξιολόγων. Επίσης θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης ότι φέτος από τον ιδιωτικό τομέα και το Ε.Σ.Υ. έχουμε βάλει μέσα στο σύστημα 96 κρεβάτια εντατικής θεραπείας παραπάνω από πέρυσι. Είναι ένας τεράστιος αριθμός. Θυμίζω ότι πέρυσι υπήρχε αναμονή για κρεβάτι εντατικής θεραπείας 100 ανθρώπων την ημέρα».

Συνέστησε και πάλι να μην υπάρχει πανικός και παραπληροφόρηση και συμβούλευσε τους ειδικούς να προβαίνουν σε σωστή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση.



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδαΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ για τους θανάτους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους.

Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Συγκινεί στην ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος. Πώς αποχαιρετά τον πατέρα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο