LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 14 Φεβρουαρίου 2020 09:08 | Ανανέωση: 14 Φεβρουαρίου 2020 09:09

Κικίλιας για κορονοϊό στον ΑΝΤ1: εάν υπάρξει περιστατικό θα φροντίσουμε να ανακόψουμε την εξάπλωσή του (βίντεο)

Τι είπε για την έξαρση της εποχικής γρίπης, τον παγκόσμιο συναγερμό για τον κορονοϊό και όσα συζητήθηκαν στις Βρυξέλλες.

Βασίλης Κικίλιας - Καλημέρα Ελλάδα

Για όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, για την εξάπλωση του κορονοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο, μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι δεν αρκούν μόνο οι μάσκες για την πρόληψη, αλλά χρειάζεται σωστή τήρηση των κανόνων υγιεινής, όπως το καλό πλύσιμο των χεριών. Διαβεβαίωσε πάντως ότι σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα, έχουν γίνει προσπάθειες για επάρκεια σε μάσκες. «Αν υπάρξει περιστατικό κοροναϊού θα φροντίσουμε να ανακόψουμε την εξάπλωσή του» είπε ακόμα ο υπουργός και ζήτησε ψυχραιμία και σωστή πληροφόρηση.

«Χωρίς ραθυμία και υπολογίζοντας τις σημαντικές προεκτάσεις που μπορεί να έχει αυτός ο ιός για τη δημόσια υγεία θα αντιμετωπίσουμε το θέμα. Θα ενημερώνουμε σωστά και υπεύθυνα τους πολίτες, με έμφαση στην πρόληψη» συνέχισε ο Β. Κικίλιας, ο οποίος ξεκαθάρισε πως «το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση θα λάβει, αν χρειαστεί, συγκεκριμένα μέτρα για αυτούς οι οποίοι προσπαθούν να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και αυτό είναι ενάντια στο δημόσιο καλό. Τα θέματα υγείας είναι στο Σύνταγμά μας. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να πανικοβάλλει τον κόσμο. Από τα δείγματα που ελέγχονται κάποια έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κάποια άλλα πολλά δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Και αυτό είναι το σωστό. Γιατί υπάρχουν τα προσωπικά δεδομένα και υπάρχει και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι υπηρεσίες».

Επίσης, όπως ανέφερε, οι ειδικοί επιστήμονες εξήγησαν πως υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης κρούσματος. «Αμέσως εμείς θα φροντίσουμε, έτσι ώστε να διακόψουμε την αλυσίδα της μετάδοσης. Να βρούμε από πού έχει προέλθει. Να τα ερευνήσουμε όλα αυτά με τα εργαστήριά μας στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη και να έχουμε τα ακριβή αποτελέσματα και να θωρακίσουμε τον πληθυσμό».


Για την έξαρση της εποχικής γρίπης, που επίσης συζητήθηκε στη σύσκεψη, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι οι μήνες Δεκέμβριος, Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Μάρτης, είναι οι μήνες που όλες οι χώρες βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω αύξησης των κρουσμάτων.

Σημείωσε ότι 1.000.000 περισσότεροι πολίτες έκαναν φέτος το εμβόλιο, ενώ επεσήμανε ότι η γρίπη έχει να κάνει περισσότερο με τις ευπαθείς ομάδες. «Έγινε καμπάνια για την ανάγκη εμβολιασμού κυρίως των ευπαθών ομάδων και πετύχαμε να χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας απέναντι στον ιό, κάτι που αναγνωρίζει η επιστημονική κοινότητα επιδημιολόγων και λοιμωξιολόγων. Επίσης θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης ότι φέτος από τον ιδιωτικό τομέα και το Ε.Σ.Υ. έχουμε βάλει μέσα στο σύστημα 96 κρεβάτια εντατικής θεραπείας παραπάνω από πέρυσι. Είναι ένας τεράστιος αριθμός. Θυμίζω ότι πέρυσι υπήρχε αναμονή για κρεβάτι εντατικής θεραπείας 100 ανθρώπων την ημέρα».

Συνέστησε και πάλι να μην υπάρχει πανικός και παραπληροφόρηση και συμβούλευσε τους ειδικούς να προβαίνουν σε σωστή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση.



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέλος χρόνου για τα τέλη κυκλοφορίας - Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν σήμεραΣήμερα 07:47 | Ειδήσεις

Από την 1η Ιανουαρίου ενεργοποιείται το νέο καθεστώς προσαυξήσεων για εκπρόθεσμη καταβολή.

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε είσοδο πολυκατοικίας - Ζημιές σε μηχανέςΣήμερα 08:45 | Ειδήσεις

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Μάλγαρα: Το μεσημέρι της Κυριακής θα γίνει η πανελλαδική σύσκεψη αγροτώνΣήμερα 08:21 | Ειδήσεις

Η Ελληνική Αστυνομία, από την πλευρά της, εξέδωσε ανακοίνωση για τα μπλόκα των αγροτών και πού δημιουργείται πρόβλημα, ενημερώνει για τους λόγους των εκτροπών κυκλοφορίας που κάνει η Τροχαία, ενώ προτείνει εναλλακτικές διαδρομές με χάρτες.

2025: Γνωστά πρόσωπα σε όλο τον κόσμο που έφυγαν από τη ζωή τη φετινή χρονιάΣήμερα 08:04 | Ειδήσεις

Όλοι όσοι αποχαιρετήσαμε, από τον πάπα Φραγκίσκο και τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ έως την Κλαούντια Καρντινάλε και τον Τζόρτζιο Αρμάνι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Περού: Σφοδρή σύγκρουση δυο τρένων - Αναφορές για πολλούς τραυματίες (Βίντεο)09:06Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε είσοδο πολυκατοικίας - Ζημιές σε μηχανές08:52Μάλγαρα: Το μεσημέρι της Κυριακής θα γίνει η πανελλαδική σύσκεψη αγροτών 08:382025: Γνωστά πρόσωπα σε όλο τον κόσμο που έφυγαν από τη ζωή τη φετινή χρονιά08:24Τέλος χρόνου για τα τέλη κυκλοφορίας - Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν σήμερα08:10Πέθανε ο ηθοποιός Αϊζάια Γουίτλοκ 07:56Ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό: Τέσσερις τραυματίες, ανάμεσά τους παιδιά07:42Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως την Παραμονή Πρωτοχρονιάς07:28Forbes: Η Beyonce εκτινάχθηκε και μπήκε στην λίστα των δισεκατομμυριούχων07:14ΑΑΔΕ: Ξεκινά η υποβολή στο Μητρώο του ετήσιου αρχείου εισοδημάτων06:56Ιταλία: Σκίερ κατεβαίνουν την Αίτνα που... "βρυχάται" (βίντεο)06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 31 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει τη παραμονή Πρωτοχρονιάς06:14EuroCup: Βαριά ήττα του Άρη στο Αλεξάνδρειο από Τσεντεβίτα23:59Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Εθελοντές Νεότητας έψαλαν τα κάλαντα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας23:46Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι δύο δράστες δεν είχαν εξωτερική βοήθεια23:32ΕΥΔΑΠ: Τι αλλάζει στα τιμολόγια από 1η Ιανουαρίου 202623:18ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου με χημικά στο Κεντάκι23:04ΑΑΔΕ: Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου σε χιλιάδες δικαιούχους22:50ΗΠΑ: Αμφιβολίες πρεσβευτή ΝΑΤΟ για τον ισχυρισμό περί ουκρανικής επίθεσης σε κατοικία του Πούτιν 22:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο