LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 14 Φεβρουαρίου 2020 00:14

“Φρένο” στη συμφωνία του αμερικανικού Πενταγώνου με τη Microsoft

Δικαστήριο δικαίωσε την Amazon και διέταξε το “πάγωμα” της υλοποίησης ενός έργου ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΗΠΑ - πεντάγωνο

Ομοσπονδιακό δικαστήριο διέταξε το Πεντάγωνο να αναστείλει την υλοποίηση ενός τεράστιου συμβολαίου αποθήκευσης δεδομένων στο υπολογιστικό νέφος, ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, την απονομή του οποίου στην εταιρεία Microsoft, τον περασμένο Οκτώβριο, αμφισβητεί η Amazon.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου και η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως στη νεφοϋπολογιστική, είχε προσφύγει στα δικαστήρια κατηγορώντας τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ότι επηρέασε την απόφαση του Υπουργείου Άμυνας, χωρίς να λάβει υπόψη του τα αντικειμενικά στοιχεία. Η Amazon θεωρεί ότι θα έπρεπε να της δοθεί αυτό το συμβόλαιο επειδή έχει μεγαλύτερη εμπειρία και τεχνογνωσία από τη Microsoft σε αυτόν τον τομέα.

Νωρίτερα, δικαστής εξέδωσε προσωρινή διαταγή υπέρ της Amazon, απαγορεύοντας στο Πεντάγωνο να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου, του αποκαλούμενου JEDI.

AP - Microsoft - Global Exchange

«Είμαστε απογοητευμένοι από αυτήν την καθυστέρηση αλλά πιστεύουμε ότι στο τέλος θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να υλοποιήσουμε το αναγκαίο έργο, ώστε εκείνοι που υπηρετούν τη χώρα μας να μπορέσουν να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες που χρειάζονται κατεπειγόντως», αντέδρασε ο αντιπρόεδρος της Microsoft, Φρανκ Σόου. «Έχουμε εμπιστοσύνη στο Υπουργείο Άμυνας», συμπλήρωσε, εκτιμώντας ότι θα αποδειχθεί πως η εταιρεία ανέλαβε το έργο επειδή μπορούσε «να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες των στρατιωτών».

Το πρόγραμμα JEDI, διάρκειας 10 ετών, έχει ως στόχο τον εκσυγχρονισμό όλων των πληροφοριακών συστημάτων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, σε ένα σύστημα διαχειριζόμενο από τεχνητή νοημοσύνη.

AP - ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Τον Νοέμβριο, η Amazon έκανε γνωστό ότι σκόπευε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη με αφορμή τον τρόπο που διαχειρίστηκε το Υπουργείο τη διαδικασία υποβολής προσφορών. Στις αρχές της εβδομάδας η εταιρεία επιτέθηκε ευθέως στον Πρόεδρο Τραμπ και σε άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, απαιτώντας να δώσουν εξηγήσεις για ποιον λόγο ανέλαβε το έργο η Microsoft. «Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει επιδείξει άπειρες φορές ότι προτίθεται να χρησιμοποιήσει την ιδιότητά του ως αρχηγός του στρατού για να παρέμβει στη λειτουργία της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης και της απονομής ομοσπονδιακών συμβολαίων, για προσωπικούς σκοπούς», είπε την Δευτέρα ένας εκπρόσωπος του ομίλου. Ως παράδειγμα, ανέφερε δηλώσεις του Τραμπ που μετέφερε ο πρώην Υπουργός Άμυνας, Τζέιμς Μάτις. Σύμφωνα με τον τελευταίο, ο Πρόεδρος του είχε πει να “ξεφορτωθεί” την Amazon, σε μια συζήτηση που είχαν για το συγκεκριμένο έργο.

Ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδιοκτήτης της Amazon, δέχεται συχνά φραστικές επιθέσεις από τον Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο, ιδίως επειδή είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης της Washington Post, μιας από τις εφημερίδες που ασκούν δριμεία κριτική στον Τραμπ και την κυβέρνησή του.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓιώργος Μαζωνάκης: Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει τα επόμενα 24ωρα ο τραγουδιστήςΣήμερα 18:58 | Ειδήσεις

Η πλευρά του Γιώργου Μαζωνάκη προαναγγέλλει μηνύσεις κάνοντας λόγο για εκβιασμό. Τι δηλώνει ο καταγγέλλων στον ΑΝΤ1; 

Δικογραφία για τους αγρότες στα Ιωάννινα που άνοιξαν τις μπάρες στα διόδιαΣήμερα 16:41 | Ειδήσεις

Καταγράφηκαν όλα τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα, και αξιοποιείται υλικό από κάμερες της Εγνατίας.

Ζελένσκι: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία να βάλει τέλος στον πόλεμοΣήμερα 20:34 | Ειδήσεις

Η Ουκρανία θα στηρίξει την πρόταση των ΗΠΑ για τριμερείς συνομιλίες, εφόσον κάτι τέτοιο διευκολύνει την ανταλλαγή αιχμαλώτων, είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση σέβεται κάθε λογική διεκδίκηση των αγροτών, αλλά και το αίτημα των πολιτών να μην ταλαιπωρούνταιΣήμερα 14:57 | Ειδήσεις

Σχετικά με το αν η κυβέρνηση συνομιλεί με τους αγρότες "η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Εμείς θέλουμε να βρεθεί μια λύση".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ζελένσκι: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία να βάλει τέλος στον πόλεμο21:28Παναθηναϊκός - Ηρακλής: Νίκη για το "τριφύλλι" με δυναμική επιστροφή Χολμς21:14Στο Μαϊάμι ο Ρώσος απεσταλμένος Ντμίτριεφ για συνομιλίες ειρήνης21:00ANT1 Sports: Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ μετά την πρόκριση στους "16"20:46Ο Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο Δεσμός στη Κεφαλονιά20:32Γιώργος Μαζωνάκης: Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει τα επόμενα 24ωρα ο τραγουδιστής20:18Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:04Συναγερμός στην Τουρκία - Καταρρίφθηκε τρίτο drone μέσα σε μια εβδομάδα19:50ΗΠΑ: Η ακτοφυλακή προσπαθεί να κατασχέσει άλλο ένα τάνκερ στα ανοιχτά της Βενεζουέλας19:36Βέλγιο: Άγνωστοι έριξαν κόκκινη μπογιά στο προξενείο της Πολωνίας στις Βρυξέλλες19:22Παπασταύρου: Η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί στρατηγικό πυλώνα στη νέα ενεργειακή αρχιτεκτονική19:08Ουκρανία: Πυρκαγιά στον μεγαλύτερο τερματικό σταθμό φυτικών ελαίων της Οδησσού, μετά τα ρωσικά πλήγματα18:54Συνελήφθη από την ΟΠΚΕ Μεσσηνίας 40χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά 50χρονου18:40Eξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά μέσα σε σχολεία - Οι αυστηροί κανόνες και τα βασανιστήρια (βίντεο)18:26Μυτιλήνη: Ένοχοι οι 20 από τους 24 κατηγορούμενους για τις συγκρούσεις με την Αστυνομία το 202018:12Ιταλία: Η αστυνομία συνέλαβε 384 άτομα και κατέσχεσε 1,4 τόνους ναρκωτικών17:58Αγροτικά μπλόκα: Πότε ανοίγουν και κλείνουν τα τελωνεία σε Εξοχή, Προμαχώνα και Ευζώνους17:44Κατερίνη: Συνελήφθη άνδρας που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης στο σπίτι του17:30Ζελένσκι: Η Ουάσιγκτον πρότεινε μια νέα μορφή συνομιλιών με τη συμμετοχή της Ρωσίας και της Ουκρανίας17:16Σέρρες: Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τρία άτομα για διάρρηξη διαμερίσματος17:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο