LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 12 Φεβρουαρίου 2020 14:22 | Ανανέωση: 12 Φεβρουαρίου 2020 16:04

Πλεύρης: η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς “καθυστερεί” την Προανακριτική

Τι λέει για τους προστατευόμενους μάρτυρες, τα στοιχεία για την Novartis και την διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Προανακριτική - Novartis

Για τον τρόπο εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής, Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε «θέλουμε να τους εξετάσουμε και θα τους εξετάσουμε με το αυτό καθεστώς που τους εξέτασε ο εισαγγελέας ο κ. Ζαχαρής και ο κ. Σοφουλάκης, έχουμε τις καταθέσεις τους, προκύπτει ότι τους εξέτασαν σε έναν χώρο εντός του Αρείου Πάγου προκειμένου να διατηρηθεί το καθεστώς προστασίας έναντι τρίτων ατόμων και από κει και πέρα εμείς δεν το κάνουμε ως αίτημα, το γνωστοποιούμε να μας ορίσουν τη μέρα, θα είναι οι εισηγητές των κομμάτων και ο πρόεδρος της Επιτροπής, 6 άτομα».

Στη συνέχεια ο κ. Πλεύρης είπε ότι δικονομικά έχει μία αξία το γεγονός ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας, ενώ του δίνεται το δικαίωμα όταν μιλάει σαν φυσικό πρόσωπο να αποκρύψει στοιχεία, στη διαδικασία της προανακριτικής εξέτασης είναι υποχρεωμένος να πει την αλήθεια, να απαντήσει σε όλα συνολικά χωρίς να έχει τη δυνατότητα να αποκρύψει πράγματα.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα διευρυνθεί το κατηγορητήριο κατά του Παπαγγελόπουλου, ο κ. Πλεύρης απάντησε πως «ήδη από χτες είχαμε αυτόν τον προβληματισμό ο οποίος θα συζητηθεί εκτενώς τη Δευτέρα και τώρα πάμε με βάση τις καταθέσεις που έχουν δοθεί κατά την άποψη μας πρέπει να διερευνηθούν κάποια επιπλέον θέματα για τα οποία ενδεχομένως δεν έχουμε εντολή από τη βουλή, οπότε αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα συζητηθεί και αν χρειαστεί και καταλήξουμε θα ζητηθεί νέα διορία από τη Βουλή».

Εξέφρασε παράλληλα τον προβληματισμό του ότι ενώ έχουν ζητηθεί πολλά στοιχεία από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς δεν έχουν επιδοθεί ακόμα και είναι κρίσιμα και βασικά έγγραφα, τα οποία ζητούνται επιτακτικά και η καθυστέρηση δημιουργεί την έλλειψη σεβασμού στο έργο της Προανακριτικής, αλλά ο ίδιος θέλησε να το αποδώσει σε λόγους δυσλειτουργίας, πιστεύοντας -όπως είπε- να λυθεί.

Τι λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

«Πρέπει να γίνει σε όλους σαφές ότι δε ζούμε σε εποχή πολιτικών και νομικών πραξικοπημάτων. Ο στόχος της πλειοψηφίας είναι προφανής: εκβιάζουν προκειμένου να εκφοβίσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες. Για τον τρόπο εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Από την ώρα χαρακτηρισμού τους ως μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, όταν και όπου καταθέτουν, θα καταθέτουν με την κωδική τους ονομασία και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Αποκάλυψη μπορεί να γίνει μόνο στο ακροατήριο με απόφαση του δικαστηρίου. Όσα ακούγονται περί δήθεν εξέτασής τους στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου χωρίς κάλυψη των χαρακτηριστικών τους είναι αδιανόητα και δε μπορούμε να πιστέψουμε ότι θεσμικοί παράγοντες της δικαιοσύνης μπορεί να μην τήρησαν τη νομιμότητα», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως συμπληρώνουν, «όπως άλλωστε δήλωσε και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή Σπύρος Λάππας, σε κάθε περίπτωση αποκλείεται να συνέβη κάτι τέτοιο. Η προανακριτική ζητά από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τους εισαγγελείς διαφθοράς το που και το πώς θα γίνει η εξέταση από ομάδα της Επιτροπής χωρίς ποτέ να έχει τεθεί ζήτημα για την αποκάλυψη των στοιχείων των μαρτύρων. Επαναλαμβάνουμε ότι ο νόμος δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο στο στάδιο της προδικασίας. Αυτό είναι σαφές και αδιαπραγμάτευτο. Όσο και να θέλει η ΝΔ να μετατρέψει τη διαδικασία σε ζούγκλα δε θα της το επιτρέψουμε. Υπάρχουν νόμοι και θα γίνουν σεβαστοί».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ για το black out στο FIR ΑθηνώνΣήμερα 13:39 | Ειδήσεις

Ο υπουργός Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε την παραίτησή του νωρίτερα.

Τσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)Σήμερα 09:28 | Ειδήσεις

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο Σωκράτης Αλειφτήρας. Όσα είπε μετά την χθεσινή συνάντηση αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Η δομή που είχε φιλοξενηθεί, ο μυστηριώδης άνδρας του βίντεο και η διαδρομή μέχρι την Αθήνα (βίντεο)Σήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Τι είπαν μιλώντας στο "Πρωινό" τόσο άνθρωπος από το οικογενειακό περιβάλλον της ανήλικης όσο και ο ταξιτζής που τη μετέφερε στην Αθήνα.

Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτώνΣήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ευρεία σύσκεψη αντιπροσωπείας κινητοποιούμενων αγροτών από όλη την Ελλάδα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με την ευρεία συμμετοχή των συναρμόδιων με το αγροτικό ζήτημα υπουργών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σε εξέλιξη η συνάντηση Χατζηδάκη - Τσιάρα με εκπροσώπους 14 αγροτικών μπλόκων 14:21Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ για το black out στο FIR Αθηνών14:07Ιράν: Βίαιη καταστολή και "γρήγορες" δίκες εναντίον διαδηλωτών - Τουλάχιστον 2.571 νεκροί13:52Black out στο FIR Αθηνών: Παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ ζητά ο Χρίστος Δήμας13:38Πιερρακάκης για 10ετές ομόλογο: "Απάντηση" σε όσους αμφισβητούν την αξία της επενδυτικής βαθμίδας13:24Συνάντηση Κικίλια - Γεραπετρίτη μετά τις επιθέσεις με drones σε ελληνικής διαχείρισης δεξαμενόπλοια 13:10Τέλος το ΣΔΟΕ, έρχεται η "ΔΕΟΣ" – Πώς θα λειτουργεί12:55Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Αραχωβίτης: Στον μοιρασμό του εθνικού αποθέματος υπάρχει μετά το 2019 μία εκτόξευση12:40Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας: Το πόρισμα καταδεικνύει διοικητικό αλαλούμ και σοβαρότατες διοικητικές ευθύνες12:26Τουρκία: Φρίκη δίχως τέλος στη Σμύρνη - Στραγγάλισε τη Μιχριμπάν και την έθαψε στο δάσος12:12Ασπρόπυργος: Ειδική αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις και ξήλωμα παράνομων καλωδίων11:58Γερμανία: Η ηγεσία του Ιράν έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση 11:44Συνελήφθη 38χρονος υπήκοος Τουρκίας διωκόμενος με ερυθρά αγγελία της INTERPOL11:30ΠΕΟ Λιβαδειάς - Θήβας: Σύγκρουση νταλίκας με αγροτικό όχημα - Νεκρός ένας 41χρονος (εικόνες)11:16Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Η δομή που είχε φιλοξενηθεί, ο μυστηριώδης άνδρας του βίντεο και η διαδρομή μέχρι την Αθήνα (βίντεο)11:02Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 22χρονου για επικίνδυνη οδήγηση - Έτρεχε με 167 χλμ/ώρα10:48Παναθηναϊκός: Χωρίς τον Ναν στο Μόναχο10:34Τσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)10:20Ιπποκράτειο: Συνελήφθη 57χρονος για επίθεση σε γιατρό στα επείγοντα10:06Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου09:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο