LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 11 Φεβρουαρίου 2020 16:01

Οι μακροβιότερες εκπομπές του ΑΝΤ1

Ο σταθμός γιορτάζει μαζί με τους τηλεθεατές την συμπλήρωση τριών δεκαετιών με πρωτιές και μεγάλες επιτυχίες.

ΑΝΤ1 - 30 χρονια - λογοτυπο - logo 

Στις 31 Δεκεμβρίου 2019,  ο ΑΝΤ1 συμπλήρωσε 30 χρόνια ζωής, γεμάτα επιτυχίες, διακρίσεις, πρωτιές και καινοτομίες που άλλαξαν την ιδιωτική τηλεόραση.

Γιορτάζει όλα όσα μοιράστηκε αυτήν την τριακονταετία με τους τηλεθεατές: τις έντονες στιγμές, τις συγκινήσεις, τον ενθουσιασμό και τις πολύτιμες αναμνήσεις. Περίοπτη θέση ανάμεσα στις εκπομπές του ΑΝΤ1 που αγάπησε το κοινό έχουν εκείνες  που κατάφεραν να σπάσουν ρεκόρ μακροβιότητας στην ελληνική τηλεόραση και τις οποίες αξίζει να θυμηθούμε.

ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΑΝΤ1

Η ανασκόπηση αυτή δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινήσει με το «Καλημέρα Ελλάδα», τη μακροβιότερη ενημερωτική εκπομπή στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, η οποία βγήκε πρώτη φορά στον αέρα στις 28 Απριλίου 1992.

Ο Γιώργος Παπαδάκης είχε μία πρωτοποριακή ιδέα για εκείνη την εποχή: τη δημιουργία μιας καθημερινής πρωινής ενημερωτικής εκπομπής που θα πληροφορεί για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και θα είναι σε επαφή με τους πολίτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αναδεικνύοντας τα προβλήματά τους.

ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΑΝΤ1

Έτσι γεννήθηκε το «Καλημέρα Ελλάδα».

Η εκπομπή βρήκε θερμή ανταπόκριση και σύντομα έσπευσαν πολλοί να μιμηθούν την ιδέα, με αποτέλεσμα η πρωινή ενημερωτική ζώνη να «γεννηθεί» και  να καθιερωθεί στην ελληνική τηλεόραση.

Από τότε μέχρι σήμερα, ο Γιώργος Παπαδάκης καλημερίζει όλους τους Έλληνες από την τηλεόραση του ΑΝΤ1, τερματίζοντας πρώτος στους πίνακες τηλεθέασης κάθε χρόνο.

 ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΑΝΤ1

ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΑΝΤ1

Άλλη μια καινοτομία του ΑΝΤ1 στα 30 χρόνια παρουσίας του είναι η καθιέρωση των ψυχαγωγικών εκπομπών στην πρωινή ζώνη 10:00-13:00.

Η μακροβιότερη πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, ο «Πρωινός καφές», αποτέλεσε πρότυπο για τη δομή των αντίστοιχων  προγραμμάτων άλλων καναλιών.

Ξεκινώντας  στις 6 Μαΐου του 1991 με παρουσιάστρια τη Ρούλα Κορομηλά, η πρωινή ζώνη συνεχίζει μέχρι και σήμερα, με την εκπομπή «Το Πρωινό» και τη Φαίη Σκορδά.

ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΑΝΤ1

Η πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του ΑΝΤ1 έγινε η πιο αγαπημένη συνήθεια του τηλεοπτικού κοινού.

Αξίζει να σημειωθεί πως σταθερή παρουσία του πρωινού για 29 σεζόν είναι η αστρολόγος Λίτσα Πατέρα!

ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΑΝΤ1

ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΑΝΤ1

ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΑΝΤ1

Η μακροβιότερη καθημερινή σειρά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, η οποία μάλιστα μπήκε και στο βιβλίο Guinness, είναι η «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου.

Το πρώτο επεισόδιο βγήκε στον αέρα στις 16 Σεπτεμβρίου 1991, ενώ η σειρά ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουλίου 2005, έχοντας συμπληρώσει 3.457 επεισόδια!

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους: γράφτηκαν 150.000 σελίδες διαλόγων για 190 ιστορίες, συμμετείχαν 1.500 ηθοποιοί, ενώ εργάστηκαν επτά σκηνοθέτες και εκατοντάδες τεχνικοί.

Ο μακροβιότερος πρωταγωνιστής της σειράς ήταν ο ηθοποιός Χρήστος Πολίτης στο ρόλο του Γιάγκου Δράκου.

ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΑΝΤ1

ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΑΝΤ1 

Ακόμη μια σειρά-σταθμός του Νίκου Φώσκολου που αξίζει να αναφερθεί είναι το «Καλημέρα Ζωή», η καθημερινή δραματική σειρά, που ξεκίνησε να προβάλλεται στις 27 Νοεμβρίου 1993 και ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2006,  με 3.179 επεισόδια να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών  για 12 συνεχόμενες σεζόν!

Σας ευχαριστούμε για όλα!

Τριάντα χρόνια "Είμαστε Ένα"!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επικοινώνησε με Γουίκοφ και Κούσνερ για διαπραγματεύσεις19:10Στα μπλόκα οι αγρότες στην Κρήτη με επ' αόριστον κινητοποιήσεις18:56Missing alert για την εξαφάνιση 20χρονης18:42Σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο - 32 προσαγωγές και 2 συλλήψεις18:28Παναθηναϊκός: Εκτός προπόνησης ο Κέντρικ Ναν18:14Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη18:00Τα χτυπήματα στα τάνκερ του ρωσικού σκιώδους στόλου και οι κίνδυνοι για το Αιγαίο17:46Ζάκυνθος: Πώς συνέβη η φονική επίθεση σκύλου που κόστισε τη ζωή σε 2χρονο παιδί17:3217η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Κλειστοί οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο17:18Κακοκαιρία Byron: Ξεκίνησαν οι αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών στη Δυτική Αττική17:04Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας προχώρησαν οι αγρότες της Φθιώτιδας16:50Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:36Ρωσία: Ουκρανική επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στο λιμάνι του Τεμριούκ στην Αζοφική θάλασσα 16:22Αυστραλία - Νέα Νότια Ουαλία: Πάνω από 50 πυρκαγιές μαίνονταν στην πολιτεία σήμερα 16:08Λαμία: Οι αγρότες έκλεισαν τον κόμβο του Μπράλου15:5417η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Πραγματοποιήθηκε η μαθητική πορεία μνήμης (Εικόνες)15:40Ζάκυνθος: Νεκρό παιδί 18 μηνών - Του επιτέθηκε σκύλος15:26Άνοιξαν προσωρινά οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο - Τι ώρα θα κλείσουν15:12Ξάνθη: Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εγνατία Οδό λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων14:5817η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Σε εξέλιξη η μαθητική πορεία14:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο