LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 11 Φεβρουαρίου 2020 13:30

Κορονοϊός: παρά την επιδημία, το κρέας νυχτερίδας παραμένει δημοφιλές!

Οι νυχτερίδες είναι η αγαπημένη πηγή πρωτεϊνών για ορισμένους κατοίκους της Ινδονησίας.

Νυχτερίδα

Το κρέας νυχτερίδας εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε κάποιες περιοχές της Ινδονησίας, παρά τις έρευνες που αφήνουν να εννοηθεί ότι ο νέος κορονοϊός από την Κίνα ενδέχεται να προήλθε από τις νυχτερίδες προτού περάσει στους ανθρώπους.

Η φυλή Μιναχάσαν που ζει στο βόρειο Σουλαουέσι χρησιμοποιεί το κρέας νυχτερίδας στο παραδοσιακό της φαγητό με κάρυ με την ονομασία «πανίκι». Σε αυτό χρησιμοποιούνται ολόκληρες οι νυχτερίδες περιλαμβανομένων των κεφαλιών και των φτερών τους.

«(Ο κορονοϊός) δεν επηρέασε τις πωλήσεις», δήλωσε ο έμπορος Στένλι Τιμπουλένγκ από τον πάγκο του στην πόλη Τομοχόν του βόρειου Σιλαουέσι, νότια της πρωτεύουσας της επαρχίας Μανάντο. «Στην πραγματικότητα (…) οι πωλήσεις συνεχίζονται. Πάντα ξεπουλάμε», πρόσθεσε. Κατά μέσο όρο ο Τιμπουλένγκ πουλάει 50 με 60 νυχτερίδες, ενώ στη διάρκεια εορτών μπορεί να πουλήσει ακόμη και 600. «Οι νυχτερίδες είναι η αγαπημένη πηγή πρωτεϊνών για τους κατοίκους, κυρίως στο βόρειο Σουλαουέσι», δήλωσε ο Ουίλιαμ Β. Βονγκσό, ειδικός στην κουζίνα της Ινδονησίας και συγγραφέας περισσότερων από έξι βιβλίων. «Το αγαπημένο μου κομμάτι είναι τα φτερά», πρόσθεσε.

Πρώτα αφαιρούν τους αδένες από τις μασχάλες και τον λαιμό της νυχτερίδας για να ξεφορτωθούν την άσχημη οσμή τους. Μετά τις καίνε για να φύγουν οι τρίχες τους προτού τις κόψουν και τις μαγειρέψουν με βότανα, μπαχάρια και γάλα καρύδας. Ο κορονοϊός πιστεύεται ότι προήλθε από μια αγορά τροφίμων στην Ουχάν, στην οποία πωλούνταν παρανόμως άγρια ζώα. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι προήλθε από τις νυχτερίδες και μετά πέρασε στους ανθρώπους, πιθανότατα μέσω ενός άλλου είδους. Προς το παρόν κανένα κρούσμα δεν έχει καταγραφεί στην Ινδονησία, όμως η επιδημία ώθησε αρκετά εστιατόρια της Τζακάρτα να αφαιρέσουν τις νυχτερίδες από το μενού τους.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑποκάλυψη ΑΝΤ1: Τι αναφέρει το πόρισμα για τη φονική φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη κι έφτασε στο ΧαλάνδριΔευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026 17:56 | Ειδήσεις

Αν και έχουν περάσει 17 μήνες η υπόθεση βρίσκεται σε στάδιο προκαταρκτικής έρευνας, για μια πυρκαγιά που διένυσε δεκάδες χιλιόμετρα έκαψε σε δύο ημέρες δεκάδες σπίτια.

Θρίλερ με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας: Δύο σενάρια και πολλά ερωτήματαΣήμερα 18:39 | Ειδήσεις

Η τελευταία επιβεβαιωμένη τοποθεσία της, ήταν σε κατάστημα στου Ζωγράφου στις 10  Ιανουαρίου.

Γρίπη σε έξαρση: Αύξηση νοσηλειών, πίεση στα νοσοκομεία και έκκληση για εμβολιασμόΣήμερα 18:26 | Ειδήσεις

Ανησυχητική έξαρση, παρουσιάζουν τα περιστατικά γρίπης, τις τελευταίες εβδομάδες, με εκτόξευση των εισαγωγών στα Νοσοκομεία και στις Παιδιατρικές Κλινικές.

Η Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ στο ΙράνΣήμερα 19:33 | Ειδήσεις

Η στενή συνεργάτιδα του Προέδρου Τραμπ, έδωσε το στίγμα των προθέσεων του, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καρδίτσα – ΑΕΚ: Πέμπτη συνεχόμενη νίκη για την “Ένωση”21:40Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 χάρισε ελπίδα σε Παιδικά Χωριά SOS και Φλόγα21:26Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα21:12Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Τι αναφέρει το πόρισμα για τη φονική φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη κι έφτασε στο Χαλάνδρι20:58Ant1 Sports: Την Κυριακή έρχεται στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό ο Σαντίνο Αντίνο20:44Θρίλερ με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας: Δύο σενάρια και πολλά ερωτήματα20:30Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ - Λατινικής Αμερικής: Ανησυχία καταναλωτών για την ποιότητα των κρεάτων στην Ελλάδα20:16Η Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ στο Ιράν20:02Προμηθέας Πάτρας – Πανιώνιος: Πήραν… το θρίλερ οι φιλοξενούμενοι19:48Γρίπη σε έξαρση: Αύξηση νοσηλειών, πίεση στα νοσοκομεία και έκκληση για εμβολιασμό19:34Σκληραίνει το μέτωπο Κυβέρνησης – αγροτών19:20Ολυμπιακός – Μαρούσι: Νίκη με “κατοστάρα” για τους Πειραιώτες19:06Μαρινάκης: H κυβέρνηση και οι αγρότες δεν είναι αντίπαλοι αλλά σύμμαχοι18:52Κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ: Άνετη πρόκριση του Άρη στο Final 8 κόντρα στο Περιστέρι18:38Ηράκλειο: Στην εντατική γυναίκα που έπεσε από μπαλκόνι18:24Πανσερραϊκός – Κηφισιά: Νίκη – οξυγόνο για τα “λιοντάρια”18:10Χαλκίδα: Φωτιά σε σπίτι στην Αγία Μαρίνα - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο17:56Τσίπρας: Ο προοδευτικός κόσμος αναζητά μια ισχυρή κυβερνώσα προοδευτική δύναμη, κι όχι μικρά και ανίσχυρα να κυβερνήσουν κόμματα17:42Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης ενδιαφέρεται μόνο για τα υπερκέρδη της ΔΕΗ, των τραπεζών και των γαλάζιων ακρίδων17:28Πυροβολισμοί, απειλές και εκβιασμοί στο Κορωπί: Δύο συλλήψεις 17:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο