LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 11 Φεβρουαρίου 2020 11:43

Βαγδάτη: χιόνισε για δεύτερη φορά μέσα σε έναν αιώνα! (εικόνες)

Οι κάτοικοι της Βαγδάτης έσπευσαν να παίξουν χιονοπόλεμο και να απολαύσουν το χιονισμένο τοπίο.

AP - Ιράκ - Βαγδάτη - χιόνια

Οι κάτοικοι της Βαγδάτης έσπευσαν να παίξουν χιονοπόλεμο και να τραβήξουν φωτογραφίες σήμερα το πρωί καθώς η πρωτεύουσα του Ιράκ ξύπνησε ντυμένη στα λευκά, ένα φαινόμενο που συμβαίνει δεύτερη φορά στη διάρκεια ενός αιώνα.

Πριν 12 χρόνια, το 2008, το χιόνι που έπεσε στη Βαγδάτη έλιωσε αμέσως και πριν από αυτό χιονοπτώσεις είχαν σημειωθεί στην ιρακινή πρωτεύουσα πριν έναν αιώνα. Όμως αυτή τη φορά αρκετά εκατοστά χιονιού κάλυψαν αυτοκίνητα, πεζοδρόμια και φοίνικες.

Οι άνθρωποι που πήγαιναν στις δουλειές τους σήμερα σταμάτησαν τα αυτοκίνητά τους για να παίξουν χιονοπόλεμο ή να τραβήξουν φωτογραφίες.

"Οι χιονοπτώσεις ενδέχεται να συνεχιστούν ως την Τετάρτη με δεδομένες τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες", δήλωσε ο Άμερ αλ Τζαμπέρι, διευθυντής της ιρακινής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

AP - Ιράκ - Βαγδάτη - χιόνια

Εκτός από τη Βαγδάτη, η ιερή πόλη Κερμπάλα, στο νότιο Ιράκ, ήταν επίσης καλυμμένη με μερικά εκατοστά χιονιού.

Στο βόρειο Ιράκ οι χιονοπτώσεις είναι συνηθισμένο φαινόμενο, ενώ στο Ιρακινό Κουρδιστάν έχουν ανοίξει ακόμη και κάποια χιονοδρομικά κέντρα. Ωστόσο στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου η θερμοκρασία το καλοκαίρι ξεπερνά τους 50 βαθμούς Κελσίου, το χιόνι είναι κάτι σπάνιο.

AP - Ιράκ - Βαγδάτη - χιόνια

Στο Ιράκ, το ένα τρίτο των 40 εκατομμυρίων κατοίκων του οποίου εξαρτάται από τη γεωργία, υποφέρει από χρόνια ξηρασία. Ωστόσο φέτος οι αρχές ελπίζουν σε μια καλύτερη γεωργική παραγωγή χάρη στις βροχοπτώσεις που τροφοδότησαν τους ποταμούς, οι οποίοι έχουν εν μέρει ξεραθεί από τα φράγματα που έχουν δημιουργήσει η Τουρκία και το Ιράν.

AP - Ιράκ - Βαγδάτη - χιόνια

AP - Ιράκ - Βαγδάτη - χιόνια

AP - Ιράκ - Βαγδάτη - χιόνια

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο