LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 11 Φεβρουαρίου 2020 08:50

Νέα πολύνεκρη ναυτική τραγωδία

Ναυάγησε πλεούμενο που μετέφερε τουλάχιστον 130 ανθρώπους.

Ναυάγιο - νεκροί - Οινούσσες - παιδιά

                                                                                                                                                                                                   (Φωτό αρχείου)

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι πνίγηκαν και άλλοι 70 διασώθηκαν όταν ναυάγησε στα ανοικτά του Μπανγκλαντές πλεούμενο που μετέφερε πρόσφυγες Ροχίνγκια που προσπαθούσαν να φθάσουν στη Μαλαισία, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

«Μέχρι τώρα έχουμε ανασύρει 14 πτώματα και διασώσαμε 70 ανθρώπους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματικός της ακτοφυλακής Νάιμ ουλ Χακ, ενώ οι έρευνες βρίσκονταν ακόμα σε εξέλιξη κοντά στο νησί Σεντ Μάρτιν, στον κόλπο της Βεγγάλης. Στο πλεούμενο που αναποδογύρισε επέβαιναν περίπου 130 άνθρωποι, σύμφωνα με αξιωματούχους του Μπανγκλαντές.

Πολλοί Ροχίνγκια από τη Μιανμάρ, που προσέφυγαν στο Μπανγκλαντές εξαιτίας του διωγμού της μουσουλμανικής μειονότητάς τους, προσπαθούν να σωθούν από τη μιζέρια και την απελπισία των γιγαντιαίων καταυλισμών προσφύγων πηγαίνοντας στη Μαλαισία προς αναζήτηση καλύτερης ζωής.

Δύο πλεούμενα αναχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας από τις ακτή του Κοξ Μπαζάρ, στο νοτιοανατολικό Μπανγκλαντές, όπου στους καταυλισμούς προσφύγων συνωστίζονται σχεδόν ένα εκατομμύριο Ροχίνγκια, δήλωσε ο Χαμιντούλ Ισλάμ, εκπρόσωπος της ακτοφυλακής. Οι πρόσφυγες «παρασύρθηκαν από διακινητές» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φάισαλ Χάσαν Χαν, άλλος αξιωματικός της ακτοφυλακής.

Από την περασμένη χρονιά, οι δυνάμεις ασφαλείας του Μπανγκλαντές έχουν συλλάβει πάνω από 500 Ροχίνγκια σε παραθαλάσσια χωριά και πάνω σε πλεούμενα καθώς ετοιμάζονταν να φύγουν για τη Μαλαισία, χώρα με κατά πλειονότητα μουσουλμανικό πληθυσμό, όπου ζει ήδη μεγάλο μέρος της διασποράς των μειονοτικών. Η αστυνομία του Μπανγκλαντές εξάλλου σκότωσε τουλάχιστον επτά φερόμενους ως διακινητές ανθρώπων σε βίαια επεισόδια το 2019.

Η μεταναστευτική ροή προς τη Μαλαισία αυξάνεται την περίοδο Νοεμβρίου-Μαρτίου, μετά τον μουσώνα, όταν η θάλασσα είναι πιο ασφαλής και μικρότερα αλιευτικά μπορούν θεωρητικά να κάνουν τον επικίνδυνο περίπλου προς ως τη Μαλαισία. Εκτιμάται ότι 25.000 Ροχίνγκια εγκατέλειψαν το Μπανγκλαντές και τη Μιανμάρ το 2015 και αποπειράθηκαν να φθάσουν με πλεούμενα στην Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία και την Ινδονησία. Εκατοντάδες εξ αυτών πνίγηκαν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντάνα - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26Κόπα Άφρικα - Γκαμπόν: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναστολή της εθνικής ομάδας19:12Ηράκλειο: Το νέο έτος ξεκίνησε με δύο περιστατικά μέθης ανηλίκων18:58Ελβετία: Για 47 νεκρούς κάνει λόγο ο Ιταλός ΥΠΕΞ - Βίντεο από το μπαρ του Κραν Μοντανά18:44Βαρυμπόμπη: Τροχαίο με δύο τραυματίες στον Κηφισό18:30Δήμος Ζήρου: 16χρονος τραυματίστηκε από όπλο - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση 18:16Η Ρωσία θα δώσει στις ΗΠΑ αποδείξεις του φερόμενου ουκρανικού πλήγματος στο σπίτι του Πούτιν18:02ΑΕΚ: Ο Μπαρνάμπας Βάργκα μετακομίζει στην Νέα Φιλαδέλφεια17:48Ουκρανία: Καταδικάζει ρωσική επίθεση με ντρόουν την Πρωτοχρονιά εναντίον ενεργειακών υποδομών17:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο