LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 11 Φεβρουαρίου 2020 08:50

Νέα πολύνεκρη ναυτική τραγωδία

Ναυάγησε πλεούμενο που μετέφερε τουλάχιστον 130 ανθρώπους.

Ναυάγιο - νεκροί - Οινούσσες - παιδιά

                                                                                                                                                                                                   (Φωτό αρχείου)

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι πνίγηκαν και άλλοι 70 διασώθηκαν όταν ναυάγησε στα ανοικτά του Μπανγκλαντές πλεούμενο που μετέφερε πρόσφυγες Ροχίνγκια που προσπαθούσαν να φθάσουν στη Μαλαισία, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

«Μέχρι τώρα έχουμε ανασύρει 14 πτώματα και διασώσαμε 70 ανθρώπους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματικός της ακτοφυλακής Νάιμ ουλ Χακ, ενώ οι έρευνες βρίσκονταν ακόμα σε εξέλιξη κοντά στο νησί Σεντ Μάρτιν, στον κόλπο της Βεγγάλης. Στο πλεούμενο που αναποδογύρισε επέβαιναν περίπου 130 άνθρωποι, σύμφωνα με αξιωματούχους του Μπανγκλαντές.

Πολλοί Ροχίνγκια από τη Μιανμάρ, που προσέφυγαν στο Μπανγκλαντές εξαιτίας του διωγμού της μουσουλμανικής μειονότητάς τους, προσπαθούν να σωθούν από τη μιζέρια και την απελπισία των γιγαντιαίων καταυλισμών προσφύγων πηγαίνοντας στη Μαλαισία προς αναζήτηση καλύτερης ζωής.

Δύο πλεούμενα αναχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας από τις ακτή του Κοξ Μπαζάρ, στο νοτιοανατολικό Μπανγκλαντές, όπου στους καταυλισμούς προσφύγων συνωστίζονται σχεδόν ένα εκατομμύριο Ροχίνγκια, δήλωσε ο Χαμιντούλ Ισλάμ, εκπρόσωπος της ακτοφυλακής. Οι πρόσφυγες «παρασύρθηκαν από διακινητές» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φάισαλ Χάσαν Χαν, άλλος αξιωματικός της ακτοφυλακής.

Από την περασμένη χρονιά, οι δυνάμεις ασφαλείας του Μπανγκλαντές έχουν συλλάβει πάνω από 500 Ροχίνγκια σε παραθαλάσσια χωριά και πάνω σε πλεούμενα καθώς ετοιμάζονταν να φύγουν για τη Μαλαισία, χώρα με κατά πλειονότητα μουσουλμανικό πληθυσμό, όπου ζει ήδη μεγάλο μέρος της διασποράς των μειονοτικών. Η αστυνομία του Μπανγκλαντές εξάλλου σκότωσε τουλάχιστον επτά φερόμενους ως διακινητές ανθρώπων σε βίαια επεισόδια το 2019.

Η μεταναστευτική ροή προς τη Μαλαισία αυξάνεται την περίοδο Νοεμβρίου-Μαρτίου, μετά τον μουσώνα, όταν η θάλασσα είναι πιο ασφαλής και μικρότερα αλιευτικά μπορούν θεωρητικά να κάνουν τον επικίνδυνο περίπλου προς ως τη Μαλαισία. Εκτιμάται ότι 25.000 Ροχίνγκια εγκατέλειψαν το Μπανγκλαντές και τη Μιανμάρ το 2015 και αποπειράθηκαν να φθάσουν με πλεούμενα στην Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία και την Ινδονησία. Εκατοντάδες εξ αυτών πνίγηκαν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ναυάγιο στην Κρήτη: Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι δύο διασωθέντες22:28Βύρωνας: Εξιχνιάσθηκε συμμορία που λήστευε πρακτορεία τυχερών παιγνίων22:14Βρετανικός Τύπος: Η ευλογιά θα αφανίσει την ελληνική φέτα22:00Ολοκληρώθηκε η πορεία για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία21:45Μάχη τίτλου στη Formula 1: Ο Φερστάπεν στην pole, ο Νόρις ένα βήμα από το πρωτάθλημα21:31Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν οι γονείς του 2χρονου αγοριού που πέθανε μετά από επίθεση σκύλου21:17Θεσσαλονίκη: Κτηνοτρόφος καταρρέει, μετά την αναγκαστική θανάτωση του κοπαδιού του (βίντεο)21:03Μητσοτάκης: Η ανάρτηση για την ανασκόπηση του 2025 - Ένα έτος με μεγάλα έργα, νέες αποφάσεις και αλλαγές20:49Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Επεισόδια στα Εξάρχεια - Μολότοφ και προσαγωγές (βίντεο)20:35Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:21ANT1 Sports: Η FIFA τίμησε τον Τραμπ με το πρώτο Βραβείο Ειρήνης στην κλήρωση του Μουντιάλ20:09Συμβαίνει Τώρα: Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)19:55Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ταχύτητα και λύγισε τον Κολοσσό19:41Ναυάγιο με μετανάστες στην Κρήτη - 18 νεκροί19:27Πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός μετά το 3-0 επί του ΟΦΗ19:24Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επικοινώνησε με Γουίκοφ και Κούσνερ για διαπραγματεύσεις19:10Στα μπλόκα οι αγρότες στην Κρήτη με επ' αόριστον κινητοποιήσεις18:56Missing alert για την εξαφάνιση 20χρονης18:42Σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο - 32 προσαγωγές και 2 συλλήψεις18:28Παναθηναϊκός: Εκτός προπόνησης ο Κέντρικ Ναν18:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο