LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 10 Φεβρουαρίου 2020 21:50

Πολιτική αντιπαράθεση για τις νέες ταυτότητες και την “αστυνομική βία” (βίντεο)

Διαξιφισμοί στην Βουλή με αφορμή την επερώτηση 68 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ψηφιακές ταυτότητες - ψηφιακή ταυτότητα

Πολλαπλά ατελής ήταν ο διαγωνισμός του ΣΥΡΙΖΑ για τις ταυτότητες και για αυτό επαναπροκηρύχθηκε, τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση 68 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την «αστυνομική βία και την αύξηση της εγκληματικότητας».

Όταν πήγα στο Υπουργείο, είχα τρεις καταγγελίες για τον προηγούμενο διαγωνισμό, αλλά δεν ανέφερα τίποτα, διότι ξέρω τι γίνεται σε αυτούς τους διαγωνισμούς, είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Εξηγώντας την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι ο προηγούμενος δεν περιλάμβανε από την αρχή την “ηλεκτρονική διακυβέρνηση”. Όπως είπε, δεν αγοράζουμε ταυτότητα, αλλά κάρτα πολίτη (χρήση για ΕΦΚΑ, εφορία κ.ά.) που θα φέρει εξοικονόμηση 05% - 0,7% στο ΑΕΠ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Για το κεντρικό θέμα της επερώτησης, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι η ασφάλεια αποτελεί πυλώνα δικαίου για την Κυβέρνηση, οδηγεί την ΕΛ.ΑΣ. στην αποστολή της και δεν ανέχεται τις υπερβάσεις της. Αναφερόμενος μάλιστα σε πρόσφατη δημοσκόπηση, σημείωσε ότι οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με την πολιτική της Κυβέρνησης στην ασφάλεια. Όσο για τα περιστατικά βίας που ονοματίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επερώτησή τους, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «πλέον δεν έχουμε fake news αλλά fake stories, σενάρια ολόκληρα, που σκαρφίζονται ορισμένοι». «Από τα 11 περιστατικά που αναφέρονται μόνο σε δύο έχουμε περιστατικά υπέρβασης και αυτά ελέγχονται», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Είπε, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι εάν κάποιοι (αστυνομικοί) δεν είναι σε θέση να κρατήσουν το στόμα ή τα χέρια τους τότε θα πάνε σε άλλες Υπηρεσίες.. «Δεν ψάχνουμε για παλικαράδες στην ΕΛ.ΑΣ.», είπε ο Υπουργός.

Απευθυνόμενος μάλιστα στους επερωτώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Επικαλείστε ανύπαρκτη έξαρση αστυνομικής βίας και δεν μιλάτε για τη βία κατά της Αστυνομίας. Τριάντα εργαζόμενα παιδιά είναι στα νοσοκομεία από “πλημελληματικούς” τσιμεντόλιθους, “δικαιωματικά” στειλιάρια και εφηβικές μολότοφ».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Παίρνοντας τον λόγο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, χαρακτήρισε αήθη τα λεγόμενα του κ. Χρυσοχοϊδη για τα όσα βρήκε, καλώντας τον να δώσει στη δημοσιότητα τις καταγγελίες. «Σας παρακολουθούμε πολύ στενά διότι δεν σας εμπιστευόμαστε, ούτε πολιτικά ούτε προσωπικά», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

Η προκάτοχός του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ) είχε υποστηρίξει ότι κάποιοι «πληροφορούν ελλιπώς ή λάθος ή ψευδώς» τον κ. Χρυσοχοΐδη για την πορεία του προηγούμενου διαγωνισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις ταυτότητες. «Ουδεμία διαμαρτυρία υπήρξε για τον διαγωνισμό μας», τόνισε η κα Γεροβασίλη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

«Το δόγμα σας δεν είναι τελικά το “νόμος και τάξη” αλλά το “αστυνομικός λαϊκισμός και μπίζνες” υποστήριξε στην ομιλία του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ: Ποιοι απεργούν, πώς θα κινηθούν τα μέσαΣήμερα 07:35 | Ειδήσεις

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, με αλλαγές στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό στη ΘεσσαλονίκηΣήμερα 08:43 | Ειδήσεις

Ποιες μέρες θα πραγματοποιηθεί. 

Με την ομιλία του πρωθυπουργού ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση και ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2026Σήμερα 08:13 | Ειδήσεις

Η πενθήμερη συζήτηση του Προϋπολογισμού, η οποία άρχισε το μεσημέρι της Παρασκευής, 12 Δεκεμβρίου, ενεγράφηκαν και ζήτησαν να τοποθετηθούν 194 βουλευτές από όλα τα κόμματα και τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Εκτός λειτουργίας η Γραμμή 3 του Μετρό από Χολαργό μέχρι ΑεροδρόμιοΣήμερα 08:25 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στη σηματοδότηση και για αυτό έχει τεθεί εκτός λειτουργίας η γραμμή. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Νέες κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων της δυτικής Ελλάδας09:2824ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ: Ποιοι απεργούν, πώς θα κινηθούν τα μέσα09:14Πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό στη Θεσσαλονίκη09:00Λάρισα: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο μπλόκο της Νίκαιας08:46Εκτός λειτουργίας η Γραμμή 3 του Μετρό από Χολαργό μέχρι Αεροδρόμιο08:32Με την ομιλία του πρωθυπουργού ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση και ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 202608:16Miles Davis: Ο άνθρωπος που δεν άφησε ποτέ την τζαζ να μείνει ακίνητη08:02Λαμία: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες07:48Δώρο Χριστουγέννων 2025: Τι ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα - Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος, εάν δεν καταβληθεί07:34Απεργία: "Λουκέτο" σήμερα στους δήμους της χώρας07:24Σεισμός 5,2 ρίχτερ στη Ζάκυνθο07:10Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε αγωγή 5 δισ. κατά του BBC07:00Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Δεκεμβρίου06:48Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν την Ουκρανία να βρεθεί ένας συμβιβασμός06:38ΟΠΕΚΑ: Αυξάνεται από το νέο έτος το επίδομα για τους ανασφάλιστους υπερήλικες06:24Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:10Φοινικούντα: Προφυλακίστηκαν ανιψιός και επιχειρηματίας23:59Μερτς για σύνοδο Βερολίνου: Ίσως η μεγαλύτερη διπλωματική δυναμική από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία23:45Η ΚΕΔΕ βάζει “λουκέτο” στους δήμους όλης της χώρας την Τρίτη23:31Χανιά: Ηλικιωμένες προσπάθησαν να περάσουν ναρκωτικά στις φυλακές για τους γιους τους23:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο