LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 10 Φεβρουαρίου 2020 21:50

Πολιτική αντιπαράθεση για τις νέες ταυτότητες και την “αστυνομική βία” (βίντεο)

Διαξιφισμοί στην Βουλή με αφορμή την επερώτηση 68 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ψηφιακές ταυτότητες - ψηφιακή ταυτότητα

Πολλαπλά ατελής ήταν ο διαγωνισμός του ΣΥΡΙΖΑ για τις ταυτότητες και για αυτό επαναπροκηρύχθηκε, τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση 68 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την «αστυνομική βία και την αύξηση της εγκληματικότητας».

Όταν πήγα στο Υπουργείο, είχα τρεις καταγγελίες για τον προηγούμενο διαγωνισμό, αλλά δεν ανέφερα τίποτα, διότι ξέρω τι γίνεται σε αυτούς τους διαγωνισμούς, είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Εξηγώντας την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι ο προηγούμενος δεν περιλάμβανε από την αρχή την “ηλεκτρονική διακυβέρνηση”. Όπως είπε, δεν αγοράζουμε ταυτότητα, αλλά κάρτα πολίτη (χρήση για ΕΦΚΑ, εφορία κ.ά.) που θα φέρει εξοικονόμηση 05% - 0,7% στο ΑΕΠ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Για το κεντρικό θέμα της επερώτησης, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι η ασφάλεια αποτελεί πυλώνα δικαίου για την Κυβέρνηση, οδηγεί την ΕΛ.ΑΣ. στην αποστολή της και δεν ανέχεται τις υπερβάσεις της. Αναφερόμενος μάλιστα σε πρόσφατη δημοσκόπηση, σημείωσε ότι οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με την πολιτική της Κυβέρνησης στην ασφάλεια. Όσο για τα περιστατικά βίας που ονοματίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επερώτησή τους, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «πλέον δεν έχουμε fake news αλλά fake stories, σενάρια ολόκληρα, που σκαρφίζονται ορισμένοι». «Από τα 11 περιστατικά που αναφέρονται μόνο σε δύο έχουμε περιστατικά υπέρβασης και αυτά ελέγχονται», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Είπε, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι εάν κάποιοι (αστυνομικοί) δεν είναι σε θέση να κρατήσουν το στόμα ή τα χέρια τους τότε θα πάνε σε άλλες Υπηρεσίες.. «Δεν ψάχνουμε για παλικαράδες στην ΕΛ.ΑΣ.», είπε ο Υπουργός.

Απευθυνόμενος μάλιστα στους επερωτώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Επικαλείστε ανύπαρκτη έξαρση αστυνομικής βίας και δεν μιλάτε για τη βία κατά της Αστυνομίας. Τριάντα εργαζόμενα παιδιά είναι στα νοσοκομεία από “πλημελληματικούς” τσιμεντόλιθους, “δικαιωματικά” στειλιάρια και εφηβικές μολότοφ».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Παίρνοντας τον λόγο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, χαρακτήρισε αήθη τα λεγόμενα του κ. Χρυσοχοϊδη για τα όσα βρήκε, καλώντας τον να δώσει στη δημοσιότητα τις καταγγελίες. «Σας παρακολουθούμε πολύ στενά διότι δεν σας εμπιστευόμαστε, ούτε πολιτικά ούτε προσωπικά», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

Η προκάτοχός του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ) είχε υποστηρίξει ότι κάποιοι «πληροφορούν ελλιπώς ή λάθος ή ψευδώς» τον κ. Χρυσοχοΐδη για την πορεία του προηγούμενου διαγωνισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις ταυτότητες. «Ουδεμία διαμαρτυρία υπήρξε για τον διαγωνισμό μας», τόνισε η κα Γεροβασίλη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

«Το δόγμα σας δεν είναι τελικά το “νόμος και τάξη” αλλά το “αστυνομικός λαϊκισμός και μπίζνες” υποστήριξε στην ομιλία του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΣήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Σήμερα 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:43Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο21:50Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο