LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 10 Φεβρουαρίου 2020 17:59

Κορονοϊός: Με μάσκα και ο Πρόεδρος της Κίνας (εικόνες)

Ξεπέρασαν τους 900 οι νεκροί. Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς δημοσιογράφος από το επίκεντρο της επιδημίας, την πόλη Γουχάν.

Κίνα - Σι Τζινπίνγκ με μάσκα

“Θερίζει” ο φονικός κορονοϊός στην Κίνα, η οποία μετράει περισσότερους από 900 νεκρούς εξαιτίας της νέας ιογενούς πνευμονίας. Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της χώρας, Σι Τζινπίνγκ, έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση με το πρόσωπό του καλυμμένο με προστατευτική μάσκα.

Η μεγάλη πλειονότητα των Κινέζων καλύπτουν εδώ και εβδομάδες τα πρόσωπά τους, υπό τον φόβο της νέας ιογενούς πνευμονίας 2019-nCoV, αλλά ο ισχυρός άνδρας του κινεζικού καθεστώτος είχε, μέχρι στιγμής, αποφύγει να μιμηθεί τους συμπατριώτες του.

Ενώ η επιδημία ξέσπασε τον Δεκέμβριο σε συνοικία της πόλης Γουχάν και μέχρι στιγμής τα καταγεγραμμένα και ανακοινωμένα κρούσματα είναι 40.000, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, ο Σι επισκέφθηκε σήμερα συνοικία του Πεκίνου για να επιθεωρήσει τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Κίνα - Σι Τζινπίνγκ με μάσκα

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, ο Σι Τζινπίνγκ εμφανίστηκε με μάσκα προστασίας, να αφήνει να του μετρήσουν την θερμοκρασία με την βοήθεια ηλεκτρονικού θερμόμετρου, ένα πρωτόκολλο που ακολουθείται πλέον στους δημόσιους χώρους ολόκληρης της χώρας.

Κίνα - Σι Τζινπίνγκ με μάσκα

Ο Κινέζος Πρόεδρος εμφανίζεται να συνομιλεί από απόσταση με κατοίκους της συνοικίας, οι οποίοι επίσης φορούν μάσκες. «Η επιδημία στη Χουμπέι και την Γουχάν παραμένει πολύ σοβαρή», παραδέχθηκε ο Σι Τζινπίνγκ και τάχθηκε υπέρ της «λήψης ισχυρότερων και αποφασιστικότερων μέτρων για την ριζική εξάλειψη της δυναμικής της επιδημίας».

Κίνα - Σι Τζινπίνγκ με μάσκα

Η Κυβέρνησή του έχει θέσει σε εφαρμογή περιοριστικά μέτρα για να ελέγξει την επιδημία θέτοντας σε καραντίνα δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους στην πόλη Γουχάν και την περιφέρειά της από τις 23 Ιανουαρίου.

Μυστηριώδης εξαφάνιση δημοσιογράφου

Η κινεζική ηγεσία καταγγέλλεται για καθυστερημένη αντίδραση στην επιδημία, καθώς και για τη φίμωση των ανθρώπων που προσπάθησαν να ειδοποιήσουν το κοινό για τον κίνδυνο. Ο θάνατος του 34χρονου γιατρού Λι Γουενλιάνγκ, που προσπάθησε να ενημερώσει για την εμφάνιση και εξάπλωση μίας παρόμοιας με το Sars ιογενούς πνευμονίας, έχει προκαλέσει ασυνήθιστη έκρηξη οργής στα social media για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης από την κινεζική ηγεσία και εκκλήσεις για αποκατάσταση της ελευθερίας της έκφρασης.

κορονοϊός - Κίνα - γιατρός - Li Wenliang

Παράλληλα, έγινε γνωστή η εξαφάνιση του δημοσιογράφου Τσεν Τσιουσί, ο οποίος ενημέρωνε για τις εξελίξεις από την καρδιά της επιδημίας, την πόλη Γουχάν. Η μητέρα του απηύθυνε έκκληση, μέσω του λογαριασμού του γιου της στο Twitter, γνωστοποιώντας ότι ο Τσεν αγνοείται από την Πέμπτη, ημέρα του θανάτου του γιατρού Λι Γουενλιάνγκ. Η εξαφάνισή του συμπίπτει με τις προσπάθειες των κινεζικών Αρχών να αντιμετωπίσουν το κύμα λαϊκής οργής και να εξουδετερώσουν τις πηγές ενημέρωσης του κοινού για τις πραγματικές διαστάσεις της επιδημίας.

Κορονοϊός

Ο 2019-nCoV έχει προκαλέσει 908 θανάτους στην ηπειρωτική Κίνα, (εκτός Χονγκ Κονγκ και Μακάο), σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των κινεζικών Αρχών, που επιβεβαιώνει, κατά κάποιον τρόπο, μία σταθεροποίηση στην εξάπλωση της επιδημίας.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, 97 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στην ηπειρωτική Κίνα, επί περισσότερων των 3.000 νέων κρουσμάτων.

“Καμπανάκι” από τον Π.Ο.Υ: Βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου

Η εξάπλωση του ιού εκτός της Κίνας θα μπορούσε να κλιμακωθεί με την μετάδοση μέσω ανθρώπων που δεν έχουν ποτέ ταξιδέψει στην Κίνα, προειδοποίησε την Κυριακή ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. «Δεν βλέπουμε ίσως παρά την κορυφή του παγόβουνου, δήλωσε ο Τέντρος Αμπχανόμ Γκεμπρεγεσούς.

Στην Κίνα, η έξοδος του Προέδρου Σι Τζινπίνγκ συμπίπτει με μία δειλή επιστροφή των εργαζομένων στις εργασίες τους στις περιοχές που δεν βρίσκονται σε καραντίνα, ακόμη και αν οι φοιτητές και μαθητές παραμένουν σε διακοπές και οι εργοδότες ενθαρρύνονται να επιτρέπουν στους εργαζομένους να εργασθούν από τα σπίτια τους.

Κίνα - Σι Τζινπίνγκ με μάσκα

Στο Πεκίνο όπως και στην Σαγκάη, η κυκλοφορία των οχημάτων ενισχύθηκε κάπως, αν και οι κινεζικές μεγαλουπόλεις δεν εμφανίζουν την συνήθη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Σύμφωνα με τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, η κίνηση του επιβατικού κοινού στο μετρό είναι μειωμένη κατά 50%. Στα καταστήματα εφαρμόζονται μέτρα προληπτικής θερμομέτρησης των πελατών και απολύμανσης των χεριών.

Σε μία ένδειξη των οικονομικών δυσχερειών που προκαλεί η επιδημία, το Πεκίνο ανακοίνωσε σήμερα αύξηση των τιμών των τροφίμων κατά άνω του 20% τον Ιανουάριο. Το άλμα οφείλεται στους αποκλεισμούς των οδικών αρτηριών που έχουν επιβληθεί σε ορισμένες περιοχές της χώρας για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Στον υπόλοιπο κόσμο, περισσότερα από 320 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε περίπου τριάντα χώρες και εδάφη. Στην Ιαπωνία, 135 άτομα από τους επιβαίνοντες στο κρουαζιερόπλοιο “Diamond Princess” ανοικτά της Γιοκοχάμα βρέθηκαν θετικά στον ιό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο