LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 10 Φεβρουαρίου 2020 16:24

FameLab 2020: διαγωνισμός για τα νέα πρόσωπα της επιστήμης

Δείτε πως μπορείτε να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό, που τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει δεκάδες ταλαντούχους νέους, βοηθώντας τους να διακριθούν.

FameLab 2020 - Επιστήμη

Το British Council αναζητά τον νέο επιστήμονα που θα ξεχωρίσει για το πάθος του και για την επικοινωνιακή του δεινότητα και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον μεγάλο διεθνή τελικό στη Βρετανία! Ο διαγωνισμός FameLab 2020, που διοργανώνεται στην Ελλάδα σε συνεργασία με το HUB Science τα τελευταία 13 χρόνια, έχει αναδείξει και έχει προσφέρει ευκαιρίες εξέλιξης σε δεκάδες νέους και ταλαντούχους επιστήμονες. Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος και τα Ιωάννινα είναι οι τέσσερις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τη προκριματική διαδικασία και θα αναδείξουν αυτούς που θα περάσουν στον ελληνικό τελικό.

Ποια είναι όμως η διαδικασία; Οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους 3 λεπτά για να παρουσιάσουν ένα επιστημονικό θέμα της επιλογής τους με τρόπο διασκεδαστικό και κατανοητό στο ευρύ κοινό. Στη συνέχεια, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει αυτούς που θα συνεχίσουν στον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του φετινού Athens Science Festival. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους μέχρι τη Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 μέσα από την ιστοσελίδα www.britishcouncil.gr/en/famelab

Η προκριματική φάση θα πραγματοποιηθεί στις παρακάτω ημερομηνίες:

  • Ιωάννινα, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020
  • Αθήνα, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020
  • Θεσσαλονίκη, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
  • Βόλος, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 04 Απριλίου 2020 στην Τεχνόπολη (Πειραιώς 100) στο πλαίσιο του Athens Science Festival 2020.

Βραβεία

Ο νικητής του τελικού θα μεταβεί στο Cheltenham Festival στη Βρετανία τον Ιούνιο με όλα τα έξοδα πληρωμένα προκειμένου να συμμετάσχει μαζί με τους νικητές των άλλων χωρών στο International FameLab 2020.

Οι 10 φιναλίστ που θα επιλεγούν στον προκριματικό γύρο θα παρακολουθήσουν δωρεάν ένα διήμερο Masterclass στην Επικοινωνία από Βρετανούς experts. Οι τρεις finalist της κριτικής επιτροπής, όσο και ο αγαπημένος του κοινού, θα κερδίσουν μοναδικά δώρα τεχνολογίας, συνολικής αξίας 1000 ευρώ.

Παράλληλα, θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες συνεργασίας και δικτύωσης με άλλους επιστήμονες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα καθώς και ευκαιρίες για συμμετοχή σε εκδηλώσεις του British Council στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗΠΑ: Σε εξέλιξη η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον πρόεδρο ΤραμπΣήμερα 22:48 | Ειδήσεις

Στις 2 το μεσημέρι τοπική ώρα Ουάσιγκτον κατέφθασε όπως ήταν προγραμματισμένο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Λευκό Οίκο.

Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1: Οι γονείς του Βασίλη Καλογήρου ζητούν να ξανανοίξει ο φάκελοςΣήμερα 18:59 | Ειδήσεις

«Ζητούν μια εκ νέου διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου όπως λένε να λάμψει όλη η αλήθεια».

Novartis - Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Δουλειά της δικαιοσύνης είναι να βρει τους ηθικούς αυτουργούςΣήμερα 18:48 | Ειδήσεις

Συνολική ποινή 25 μηνών φυλάκισης στον Φιλίστορα Δεστεμπασίδη και 33 μήνες στην Μαρία Μαραγγέλη επέβαλε το Μονομελές πλημμελειοδικείο, ορίζοντας 3ετή αναστολή στην έφεση των δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων.

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε και δεύτερη σορός άντραΣήμερα 22:30 | Ειδήσεις

Οι έρευνες των λιμενικών Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη, τόσο για την ταυτοποίηση των δύο σορών, όσο και για τις συνθήκες θανάτου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νεοχώρι Πάτρας: Στο νοσοκομείο ασθενής από τον ιό του Δυτικού Νείλου23:59UCL: Ο Ολυμπιακός και οι άλλοι 35...επιβάτες αξίας 18,33 δισεκατομμύρια ευρώ στο ταξίδι στ' αστέρια23:42Έφοδος ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού23:25Καραλής: Θέλω να εξαντλήσω όλα μου τα όρια και όταν τελειώσει η καριέρα μου στον αθλητισμό να ξέρω ότι τα έχω δοκιμάσει όλα23:11ΗΠΑ: Σε εξέλιξη η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον πρόεδρο Τραμπ22:57Σοκ στην Πάτρα: 21χρονος βρέθηκε νεκρός πάνω στον υπολογιστή του22:43Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε και δεύτερη σορός άντρα22:29Novartis - Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Δουλειά της δικαιοσύνης είναι να βρει τους ηθικούς αυτουργούς22:14ΟΠΕΚΕΠΕ: Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά στο Ηράκλειο, η δίκη με τους 104 κατηγορούμενους22:00Παναθηναϊκός - Βιτόρια: Έφυγε χωρίς να χαιρετήσει κανέναν στο Κορωπί με τους συνεργάτες του21:42Θύελλα πολιτικών αντιδράσεων έφερε η απόφαση Novartis21:28Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Δίκυκλο συγκρούστηκε με ΙΧ - Στο νοσοκομείο ο αναβάτης της μηχανής21:14Ψηλορείτης: Τραυματίστηκε 25χρονη κατά την ανάβαση – Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής21:00Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1: Οι γονείς του Βασίλη Καλογήρου ζητούν να ξανανοίξει ο φάκελος20:46Το “Υγεία πάνω απ’ όλα” με τη Φωτεινή Γεωργίου κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου20:32ΗΠΑ: Σήμερα η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Τραμπ20:17Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:02Εισαγγελική διάταξη για την κατάσχεση των κινητών της μητέρας και της γιαγιάς του Παναγιωτάκη19:47Τροχαίο ατύχημα στην Κοζάνη: 86χρονος οδηγός "καβάλησε" πεζοδρόμιο με το αυτοκίνητο του (εικόνες)19:30Εύβοια: 60χρονος τραυμάτισε τη 49χρονη σύζυγό του με μαχαίρια19:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο