LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 10 Φεβρουαρίου 2020 10:15

Όσκαρ 2020: το Χόλυγουντ τίμησε τον Κόμπι Μπράιαντ

O «Black Mamba» είχε κατακτήσει το χρυσό αγαλματίδιο το 2018 για την ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων «Dear Basketball».

σκηνοθέτης Σπαίκ Λιλ - Όσκαρ - Κόμπι Μπραίαντ

Το Χόλυγουντ τίμησε τη μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ, καθώς κατά την διάρκεια της τελετής των βραβείων Όσκαρ, την οποία παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, υπήρξε ιδιαίτερο αφιέρωμα στον Μπράιαντ, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο κατά την συντριβή του ελικοπτέρου του, μαζί με την κόρη του Τζίτζι και επτά ακόμα άτομα.

Η Ακαδημία παρουσίασε την εικόνα του πρώην παίκτη των Λέικερς να κρατάει το αγαλματίδιο που κέρδισε το 2018 για την ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων «Dear Basketball» (αγαπημένο μπάσκετ) που πρόκειται για μία επιστολή που έγραψε για το The Players Tribune το 2015, στο τέλος της καριέρας του, μία επιστολή που αναβίωσε με εικόνες.

Δίπλα στην εικόνα, μια φράση από τον ίδιο τον Μπράιαντ, «Η ζωή είναι πολύ μικρή για να απογοητεύεστε. Πρέπει να κινηθείς, πρέπει να προχωρήσεις».

Αυτή δεν ήταν η μόνη μνήμη της νύχτας στην εμβληματική φιγούρα του «Black Mamba». Ο σκηνοθέτης Σπαίκ Λιλ, φανατικός φίλος των Nικς, εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί με ένα μπουφάν μοβ και κίτρινο και με τον αριθμό 24 στο πέτο, θυμίζοντας τον τελευταίο αριθμό που χρησιμοποιούσε ο Μπραίαντ στους Λέικερς.

Επίσης ο πρώην παίκτης του NFL, Μάθιου Τσέρι, εκμεταλλεύτηκε την ομιλία του ως νικητής της καλύτερης ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων, της ίδιας κατηγορίας που κάποτε στέφθηκε νικητής ο Κόμπι Μπράιαντ, για να αφιερώσει το βραβείο στον πέντε φορές πρωταθλητή του ΝΒΑ.

«Αυτό το βραβείο είναι αφιερωμένο στην Κόμπι. Ας ελπίσουμε ότι όλοι έχουμε πράξεις τόσο καλες όσο οι δικές του.»

Επίσης κατά τη διάρκεια του «in memoriam», όπου η Ακαδημία του Χόλυγουντ υπενθύμισε τους ανθρώπους που σχετίζονται με την κινηματογραφική βιομηχανία που έχουν πεθάνει το τελευταίο έτος, ξεκίνησε με την εικόνα του Κόμπι Μπράιαντ και τελείωσε με εκείνη του Κερκ Ντάγκλας.

Η 18χρονη Μίλι Άιλις, που κέρδισε πρόσφατα πέντε βραβεία Grammy, παρουσίασε το «Yesterday» του Πολ ΜακΚάρνεϊ κατά τη διάρκεια του αφιερώματος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Άλκης Γιαννακάς10:00Πότε ξεκινά η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης - Τί πρέπει να γνωρίζετε09:46Τραμπ: Ο Ερντογάν μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στον τερματισμό του πολέμου09:32Παναττική απεργία των ναυτεργατών - Αναμένονται ακυρώσεις δρομολογίων από Πειραιά, Ραφήνα, Λαυρίο09:18Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στον Κηφισό και στα δύο ρεύματα09:04Μοναστηράκι: Τεράστιος κορμός δέντρου έπεσε δίπλα σε τραπεζοκαθίσματα08:49Ο Νεϊμάρ θα σμίξει ξανά με Μέσι και Σουάρες στην Ιντερ Μαϊάμι08:35Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο οδηγός ταξί που είχε χτυπήσει και εγκαταλείψει αστυνομικούς08:21Απεργία 14 Οκτωβρίου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ08:07Ισραήλ: Στα εργαστήρια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας οι σοροί των τεσσάρων ομήρων που παρέδωσε η Χαμάς07:53Μπαρτσελόνα: Αποδυναμωμένη λόγω τραυματισμών ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό07:39Μακρόν: Συνεχίζει να ανησυχεί για τη Χαμάς, παρά την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας07:25Εθνική Ελλάδας: Ο κύκλος των αποτυχιών και τα 12 χρόνια εκτός μεγάλης διοργάνωσης07:11Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 14 Οκτωβρίου06:57Ντόναλντ Τραμπ στη σύνοδο για τη Γάζα : Υπέροχη μέρα για τη Μέση Ανατολή06:43«Πρόσωπο με Πρόσωπο» με τον Νίκο Χατζηνικολάου την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στις 24:00 στον ΑΝΤ106:29Τι καιρό θα κάνει τη Τρίτη 14 Οκτωβρίου06:15Ρόδος: 69χρονος συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας πράξης εις βάρος ανήλικων κοριτσιών23:59"Ειρήνη": Το βίντεο που ανήρτησε ο πρωθυπουργός από τη συμμετοχή του στην Σύνοδο Κορυφής για την Γάζα23:43Ερντογάν στο Σαρμ Ελ Σέιχ: “Υπογράψαμε για Ειρήνη στη Γάζα”23:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο