LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 09 Φεβρουαρίου 2020 18:17

Σεσημασμένοι και πολύ επικίνδυνοι οι κακοποιοί στην Αρχαία Κόρινθο (εικόνες)

Είχαν μαζί τους όπλα και ήταν έτοιμοι για όλα. Πως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν. Πίσω από ποιες ληστείες βρίσκονται. 

Αστυνομία - ληστές - όπλα - Αρχαία Ολυμπία

Συμμορία επικίνδυνων κακοποιών που διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και πυροβόλησαν χθες κατά αστυνομικών στην Αρχαία Κόρινθο, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, σε χθεσινή επιχείρηση για τη σύλληψη μελών της εγκληματικής οργάνωσης, αστυνομικοί πλησίασαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες. Τότε, σύμφωνα με την αστυνομία, δύο από τους επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν από το αυτοκίνητο και επιχείρησαν να διαφύγουν σε παρακείμενες χαράδρες, ενώ πυροβόλησαν συνολικά τρεις φορές κατά των αστυνομικών, που ανταπέδωσαν τα πυρά. Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίστηκαν δύο Αλβανοί κακοποιοί που συνελήφθησαν και διακομίστηκαν αμέσως μετά στο Θριάσιο και το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, αντίστοιχα, όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι εκτός κινδύνου. Παράλληλα, συνελήφθη και ομοεθνής συνεργός τους, ο οποίος προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

Από τις έρευνες στο σημείο και το όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο πιστόλια που χρησιμοποίησαν οι δράστες, καθώς και καλάσνικοφ με 2 γεμιστήρες πλήρεις φυσιγγίων, που βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο. Το όχημα είχε ενοικιαστεί προχθές, στην Πρέβεζα, από δύο Έλληνες, μέλη της συμμορίας, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, χθες, στην ίδια περιοχή.

Αστυνομία - ληστές - όπλα - Αρχαία Ολυμπία

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν ακόμα δύο αλλοδαποί, οι οποίοι αναζητούνται.

Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί ένοπλη ληστεία που διέπραξαν οι δράστες στις 2 Δεκεμβρίου 2019 σε τράπεζα, σε περιοχή της Μεσσηνίας, απ' όπου αφαίρεσαν πάνω από 208.000 ευρώ, ενώ είχαν πυροβολήσει στο εσωτερικό του υποκαταστήματος με πιστόλι και πολεμικό τυφέκιο.

Σημειώνεται, επίσης, ότι για δύο από τα μέλη της συμμορίας, έναν από τους συλληφθέντες και έναν αναζητούμενο, εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για ληστεία, στις 5 Αυγούστου 2019, σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πάργα. Παράλληλα, σε βάρος άλλου συλληφθέντα εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για σύσταση συμμορίας, ληστεία και αρπαγή.

Σε έρευνες στις οικίες των δύο Ελλήνων που συνελήφθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο, καθώς και πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM.

Αστυνομία - ληστές - όπλα - Αρχαία Ολυμπία

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστεία κατά συναυτουργία και οδηγούνται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Τέλος, σύμφωνα με την αστυνομία, τα περισσότερα μέλη της συμμορίας είναι σεσημασμένα και έχουν απασχολήσει παλαιότερα για σοβαρά αδικήματα, όπως ληστείες, κλοπές και υποθέσεις περί όπλων και αλλοδαπών, ενώ ένας από τους αναζητούμενους έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝικήτας Κακλαμάνης: Αυστηρή απάντηση στον Κυριάκο Βελόπουλο για τη χθεσινή του επίθεση στον Δημήτρη ΚαιρίδηΣήμερα 12:28 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε μη αρμόζουσα τη συμπεριφορά του και τόνισε ότι όλοι όσοι ανεβαίνουν στο βήμα θα πρέπει να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.

Μητσοτάκης: Το δύσκολο έργο της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης προωθείται με πείσμα και με επιμονήΣήμερα 13:13 | Ειδήσεις

«Οφείλουμε να προωθούμε το έργο μας με την μέγιστη δυνατή ταχύτητα έτσι ώστε ο ίδιος ο πολίτης να αντιληφθεί σύντομα τα αποτελέσματα αυτών των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών».

Ρουμανία: Τρεις νεκροί από έκρηξη σε πολυκατοικία στο Βουκουρέστι (βίντεο)Σήμερα 11:44 | Ειδήσεις

«Νόμιζα ότι μας βομβάρδιζαν», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αλέξης Τσίπρας: Τον Νοέμβριο το βιβλίο του με τίτλο "Ιθάκη" - Τί θα διαβάσουν οι αναγνώστεςΣήμερα 10:03 | Ειδήσεις

Στο τελευταίο εκτενές κεφάλαιο, ο Αλέξης Τσίπρας συνοψίζει αυτές τις σκέψεις για το μέλλον. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπαρτσελόνα: Ο Γιαμάλ δεν θα υπογράφει πλέον αυτόγραφα14:13Προς αναζήτηση δύο χώρων προσωρινής παραμονής για τους μετανάστες στην Κρήτη13:59Ο Πούτιν συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας, μετά την επικοινωνία του με τον Ντόναλντ Τραμπ13:45Νικήτας Κακλαμάνης: Αυστηρή απάντηση στον Κυριάκο Βελόπουλο για τη χθεσινή του επίθεση στον Δημήτρη Καιρίδη 13:31Μητσοτάκης: Το δύσκολο έργο της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης προωθείται με πείσμα και με επιμονή13:17Την επόμενη εβδομάδα η τροποποίηση του ΚτΒ για την εφαρμογή του αυτόματου χρονο-κόφτη στα μικρόφωνα της Ολομέλειας13:03Ο Τραμπ υποδέχεται τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο12:49Ρουμανία: Τρεις νεκροί από έκρηξη σε πολυκατοικία στο Βουκουρέστι (βίντεο)12:35Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο νεαροί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση εκμετάλλευσης ανηλίκων μέσω Διαδικτύου12:21Κύπρος: Δολοφονήθηκε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας "Καρμιώτισσα"12:07Γιορτή του Σινεμά 2025: Πέμπτη 30 Οκτωβρίου - Ενιαίο εισιτήριο 2€11:53Ισπανία: Πίνακας του Πικάσο εξαφανίστηκε κατά τη μεταφορά του στη Γρανάδα, προκειμένου να εκτεθεί11:39Αλέξης Τσίπρας: Τον Νοέμβριο το βιβλίο του με τίτλο "Ιθάκη" - Τί θα διαβάσουν οι αναγνώστες11:25Βουλή: Συζήτηση στην ολομέλεια για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ11:11Κρήτη: Τρεις διασώσεις μεταναστών από το Λιμενικό - 95 άτομα σε διάστημα τριών ημερών10:57Παρασκευή 17 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:43Αφροδίτη Λατινοπούλου - Καλημέρα Ελλάδα: Τα 57 ονόματα των θυμάτων δεν πρέπει να σβηστούν, αλλά να αντικατασταθούν από ένα μνημείο10:29Κρήτη: Συνελήφθη 77χρονος που είχε στήσει οπλοστάσιο στο σπίτι του (εικόνες)10:15Θεσσαλονίκη: Φρίκη για 15χρονο - Τον χτύπησε συνομήλικός του και στη συνέχεια τον παρενόχλησε, μαζί με μια 13χρονη10:01Χίος: Εντοπισμός 29 μεταναστών - Νεκρά δύο άτομα έπειτα από πρόσκρουση βάρκας στα βράχια09:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο