LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 09 Φεβρουαρίου 2020 14:23

Γεννηματά: ο Μητσοτάκης δεν πιστεύει και δεν επενδύει στη συναίνεση

Πώς σχολιάζει τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και τι λέει για τα εθνικά θέματα και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Φ. Γεννηματά - εκλογές - δηλώσεις

Tην ετοιμότητα του Κινήματος Αλλαγής για να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση στα μεγάλα θέματα της χώρας, υπογραμμίζει η πρόεδρος του κόμματος , Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στη εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής». Ταυτόχρονα επικρίνει έντονα τον Κυριάκο Μητσοτάκη «πως δεν πιστεύει και δεν επενδύει στη συναίνεση, ούτε στα Εθνικά Θέματα, όπου αρνείται την σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για την διαμόρφωση μιας Εθνικής Γραμμής, ούτε στο προσφυγικό, ούτε στον εκλογικό νόμο, που καθορίζει το ύφος της πολιτικής αντιπαράθεσης, ούτε στα εργασιακά που υποθάλπει την εργασιακή ασυδοσία».

«Εμείς θα είμαστε διαρκώς παρόντες με την κριτική και τον έλεγχο των κυβερνητικών πεπραγμένων αλλά και τις εποικοδομητικές μας προτάσεις για όλα τα θέματα», δηλώνει η κ. Γενηματά τονίζοντας ότι «το σύγχρονο αίτημα των πολιτών για πραγματικά προοδευτικές πολιτικές, η κοινή λογική, ρεαλιστικές λύσεις θα εκφρασθεί μέσα από ένα δυνατό Κίνημα Αλλαγής. Στόχος να αναδειχθεί ξανά η Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη σε πρωταγωνιστή, με ρυθμιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις». Σημειώνει ότι δίνει το "παρών" παντού, σε μια διαρκή , αμφίδρομη επικοινωνία με τους προοδευτικούς πολίτες σε όλη την Ελλάδα. «Τα μηνύματα είναι θετικά κι αυτή είναι η προτεραιότητα και όχι οι δήθεν διευρύνσεις μέσω "στελεχών"» σημειώνει βη κ. Γεννηματά, απαντώντας έτσι εμμέσως στη τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή ωστόσο σχολιάζοντας τα σενάρια για πρόωρες εκλογές η Φώφη Γεννηματά δηλώνει: «Σε αυτές, ιδιαίτερα, τις συνθήκες τα θεσμικά παιγνίδια με ζαριές διπλών εκλογών, είναι και τυχοδιωκτισμός και σίγουρα ένδειξη αδυναμίας».

Με αφορμή, δε, τη ψήφιση από τη κυβέρνηση μόνο νέου εκλογικού νόμου η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει ότι βρίσκεται σταθερά στο στόχαστρο της προπαγάνδας της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ . «Έφυγαν τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ και ήρθαν οι παπαγάλοι της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό δείχνει ότι ανησυχούν και μας υπολογίζουν . Εμείς τώρα βρισκόμαστε σε μια από τις πιο δημιουργικές φάσεις του Κινήματος Αλλαγής, σε μια αντεπίθεση με αυτοπεποίθηση και ανανεωμένη εμπροσθοφυλακή. Προχωρούμε την αυτόνομη πορεία μας, στο επίκεντρο του πολιτικού σκηνικού με σημαντική και διαρκώς αυξανόμενη επιρροή στους κοινωνικούς φορείς και στην Αυτοδιοίκηση. Στις επόμενες εκλογές όσοι απογοητεύθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ και όσοι καθημερινά απογοητεύονται από την Κυβέρνηση της ΝΔ, η μεσαία τάξη, ο κόσμος της εργασίας, οι γυναίκες, η νεολαία, θα δώσουν την δική τους απάντηση. Με οποιοδήποτε εκλογικό σύστημα όποτε και αν αποφασίσουν να στήσουν την κάλπη», αναφέρει η κ. Γεννηματά.

Για το ζήτημα της Α' κατοικίας λέει ότι η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την ίδια πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ και ζητά να προχωρήσει σε πράξεις για να μην χάσουν πολίτες τα σπίτια τους , όχι να συνεχίσει σ άλλα ανέξοδα λόγια.

Στα εθνικά θέματα θεωρεί ότι χρειάζεται εγρήγορση και επιφυλακή κι ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο., καθώς η στόχευση του Ερντογάν είναι η δημιουργία δυσμενών τετελεσμένων προκειμένου να σύρει την Ελλάδα σε «διάλογο» με τους δικούς τους όρους. «Οφείλουμε να επιδείξουμε εκτός από ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει πως δεν βλέπει το τούρκικο πλοίο να σεργιανίζει στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα, ούτε να αφήνει αναπάντητες τις, περί Ιμίων, απαράδεκτες δηλώσεις Ερντογάν. Η χώρα χρειάζεται ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο πάνω σε συγκεκριμένο σχέδιο με σαφείς κόκκινες γραμμές. Αυτό θα υπηρετούσε η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών που ζήτησα και επιμένω ότι είναι απαραίτητο να γίνει», παρατηρεί. Ωστόσο η Φώφη Γεννηματά υπογραμμίζει ότι δεν είναι ώριμες οι συνθήκες σήμερα για προσφυγή στη Χάγη η οποία, τονίζει θα αφορά «αποκλειστικά και περιοριστικά για το θέμα υφαλοκρηπίδα - ΑΟΖ αποτελεί πάγια εθνική στρατηγική, για την οποία η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά».

Καταλογίζει στη κυβέρνηση πλήρη αποτυχία στη διαχείριση του προσφυγικού -μεταναστευτικού προβλήματος επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΚΙΝΑΛ πως χρειάζεται πίεση προς την Ευρώπη για να επιλυθεί το ζήτημα. Για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αναφέρει ότι το ΚΙΝΑΛ δεν νομιμοποιεί την προσπάθεια της κυβέρνησης να ισορροπήσει ανάμεσα σε αντικρουόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα, προσβάλοντας βάναυσα κάθε θεσμική διαδικασία και κάνει το ένα "φάουλ" μετά το άλλο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: 30χρονος απείλησε τους γονείς τους με ψαροντούφεκο17:58Εκ νέου συστάσεις ενόψει της επιδείνωσης του καιρού17:44ΥΠΑΑΤ: 8 συλλήψεις για την μη τήρηση των μέτρων βιοασφάλειας σχετικά με την ευλογιά17:30Στους "πράσινους" έως το 2027 ο Σλούκας17:16Αποκαλύψεις ΑΝΤ1 – Μακελειό στα Βορίζια: "Δεν μπορώ" ήταν τα τελευταία λόγια της 56χρονης πριν ξεψυχήσει17:02Μυτιλήνη: 52χρονος εξαπάτησε ηλικιωμένη και της απέσπασε μεγάλο χρηματικό ποσό16:48Βορίζια: "Βουβός" πόνος στην κηδεία της 56χρονης16:34Grand slam Ταεκβοντό: Εκτός μεταλλίων ο Κώστας Δημητρόπουλος16:20ΕΕ: Έτοιμη για την πορεία προς την ένταξη της η Ουκρανία16:06Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο 13χρονος που λήστεψε νεαρό, αρπάζοντας ηλεκτρικό πατίνι15:52Βόλος: Συνελήφθησαν δύο γυναίκες που πούλησαν αλκοόλ σε ανήλικη15:38Euroleague: Τιμωρήθηκε η Βιλερμπάν - Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν15:23Ολυμπιακός: Στόχος η πρώτη νίκη στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ στον αγώνα κόντρα στην Αϊντχόφεν 15:09Νεπάλ: 9 Νεκροί μετά από χιονοστιβάδα και χιονοθύελλες στα Ιμαλάια14:55Η Γκιλφόιλ επέδωσε τα διαπιστευτήρια της στον Τασούλα (εικόνες)14:41Θεσσαλονίκη: 64χρονος ληστής προδώθηκε από το gps14:28ΗΠΑ: Πέθανε ο Ντικ Τσέινι14:14Τσιάρας: Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες14:00Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε δύο φορές τρένο λόγω βλάβης - Aποζημιώνονται οι επιβάτες13:46Ηγουμενίτσα: Τροχαίο με πλαγιομετωπική σύγκρουση δύο φορτηγών (Εικόνες)13:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο