LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 09 Φεβρουαρίου 2020 10:06

Αυστραλία: μετά τις φωτιές ήρθε ο κυκλώνας “Ντάμιεν”

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, μπορεί να βοήθησαν στον περιορισμό της πύρινης λαίλαπας, αλλά προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές.

Αυστραλία - φωτιά - πλημμύρες

Ο κυκλώνας Ντάμιεν, ο οποίος έχασε μεγάλο μέρος της δύναμης του, έπληξε σήμερα την περιοχή με μεταλλευτική δραστηριότητα Πίλμπαρα, στην πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας, ενώ οι καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες στις ανατολικές περιοχές της χώρας που σαρώνουν εδώ και μήνες καταστροφικές πυρκαγιές.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι ο Ντάμιεν υποβαθμίστηκε σήμερα σε καταιγίδα κατηγορίας 1 με ανέμους που φθάνουν τα 100 χιλιόμετρα, τους οποίους συνοδεύουν ισχυρές βροχοπτώσεις που μπορεί να προκαλέσουν πλημμύρες.

Σήμερα ο κυκλώνας κατευθύνεται νοτιοανατολικά και αναμένεται να διασχίσει την αραιοκατοικημένη περιοχή Πίλμπαρα, νευραλγικό κέντρο της μεταλλευτικής βιομηχανίας της Αυστραλίας.

Ο τροπικός κυκλώνας Ντάμιεν "θα συνεχίσει να εξασθενεί καθώς κινείται προς την ενδοχώρα", διευκρίνισαν οι μετεωρολογικές υπηρεσίες.

Όταν ο κυκλώνας άρχισε να σαρώνει την περιοχή το βράδυ του Σαββάτου, ήταν κατηγορίας 3, με ανέμους που έφθαναν τα 195 χλμ./ώρα, αναγκάζοντας τους κατοίκους να κλειστούν στα σπίτια τους.

Στο πέρασμά τους οι σφοδροί άνεμοι και οι βροχοπτώσεις κατέστρεψαν δέντρα, στέγες, ενώ κόπηκε η ηλεκτροδότηση στις παράκτιες πόλεις Ντάμπερ και Καράθα της περιοχής Πίλμπαρα.

Την ίδια στιγμή, οι βροχοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας προκάλεσαν αιφνίδιες πλημμύρες στη Νέα Νότια Ουαλία και στην Κουίνσλαντ.

Σε αυτές τις δύο πολιτείες οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για πλημμύρες σε περίπτωση υπερχείλισης περισσότερων από δέκα ποταμών, κυρίως στο Σίδνεϊ.

Η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Αυστραλίας με πέντε εκατομμύρια κατοίκους είχε έντονες βροχοπτώσεις.

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε ότι διέσωσε δεκάδες αυτοκινητιστές των οποίων τα αυτοκίνητα παγιδεύτηκαν στις πλημμύρες.

Οι υπηρεσίες διάσωσης έλαβαν εκατοντάδες κλήσεις για βοήθεια μετά τις πτώσεις γεφυριών, βράχων, στύλων ηλεκτρικού ρεύματος σε αυτοκίνητα και σε σπίτια, που προκάλεσαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές.

Αυτές οι καταρρακτώδεις βροχές, που σημειώνονται έπειτα από μήνες καταστροφικών δασικών πυρκαγιών, επέτρεψαν να σβήσουν δεκάδες εστίες που παρέμεναν εκτός ελέγχου, δίνοντας ελπίδες για πιθανό τέλος αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης.

Μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές, έκτασης 5.000.000 στρεμμάτων νότια του Σίδνεϊ, έσβησε χθες βράδυ μετά τις βροχοπτώσεις που ωφέλησαν και αρκετές περιοχές, οι οποίες μαστίζονταν από την ξηρασία. Ο υγρός καιρός αναμένεται να συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν θα συναντηθεί με Ζελένσκι, Στάρμερ και Μερτς τη Δευτέρα στο Λονδίνο23:58ΗΠΑ: Ρακούν "διαρρήκτης" τα έκανε γυαλιά-καρφιά σε κάβα - Κατέληξε μεθυσμένο στην τουαλέτα23:41Κακοκαιρία Byron: Πού καταγράφηκε το μεγαλύτερο ύψος βροχής23:24Σεισμός 4.7 ρίχτερ στα Καλάβρυτα23:10Νότια Κορέα: Αποκαλύφθηκε δίκτυο μαζικής παραβίασης καμερών - Χιλιάδες πολίτες θύματα κρυφής καταγραφής22:56Σαρκοζί: Στη δημοσιότητα αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο που περιγράφει τις 20 μέρες που έμεινε στη φυλακή22:42Ναυάγιο στην Κρήτη: Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι δύο διασωθέντες22:28Βύρωνας: Εξιχνιάσθηκε συμμορία που λήστευε πρακτορεία τυχερών παιγνίων22:14Βρετανικός Τύπος: Η ευλογιά θα αφανίσει την ελληνική φέτα22:00Ολοκληρώθηκε η πορεία για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία21:45Μάχη τίτλου στη Formula 1: Ο Φερστάπεν στην pole, ο Νόρις ένα βήμα από το πρωτάθλημα21:31Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν οι γονείς του 2χρονου αγοριού που πέθανε μετά από επίθεση σκύλου21:17Θεσσαλονίκη: Κτηνοτρόφος καταρρέει, μετά την αναγκαστική θανάτωση του κοπαδιού του (βίντεο)21:03Μητσοτάκης: Η ανάρτηση για την ανασκόπηση του 2025 - Ένα έτος με μεγάλα έργα, νέες αποφάσεις και αλλαγές20:49Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Επεισόδια στα Εξάρχεια - Μολότοφ και προσαγωγές (βίντεο)20:35Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:21ANT1 Sports: Η FIFA τίμησε τον Τραμπ με το πρώτο Βραβείο Ειρήνης στην κλήρωση του Μουντιάλ20:09Συμβαίνει Τώρα: Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)19:55Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ταχύτητα και λύγισε τον Κολοσσό19:41Ναυάγιο με μετανάστες στην Κρήτη - 18 νεκροί19:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο