LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 09 Φεβρουαρίου 2020 08:57

Η Ελλάδα στη μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών επικοινωνιών και καινοτομίας στην Βαρκελώνη

Το πρόσωπο της Ελλάδας φιλοδοξεί να προβάλει φέτος η χώρα μας μέσω της αναβαθμισμένης συμμετοχής της στο Mobile World Congress 2020...

έκθεση - τουρισμός

Το πρόσωπο της Ελλάδας που φιλοδοξεί να βρίσκεται μεταξύ των πρωταγωνιστών στη διεθνή σκηνή των ψηφιακών καινοτομιών και τεχνολογιών φιλοδοξεί να προβάλει φέτος η χώρα μας μέσω της αναβαθμισμένης συμμετοχής της στο Mobile World Congress 2020, που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από 24-27 Φεβρουαρίου 2020.

Η εθνική αυτή συμμετοχή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η έκθεση και οι εκατοντάδες παράλληλες συνεδριακές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του MWC στη διάρκεια της εβδομάδας συγκεντρώνουν χιλιάδες επισκέπτες από σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου και το σημαντικότερο τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους εκατοντάδων ισχυρών επιχειρήσεων πολλών κλάδων του επιχειρείν που αναζητούν ευκαιρίες συνεργασίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περσινή διοργάνωση συμμετείχαν 2.500 επιχειρήσεις από 198 χώρες και περιφέρειες, οι οποίες παρουσίασαν τις δραστηριότητες, προσελκύοντας περισσότερους από 110.000 επισκέπτες. Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της διοργάνωσης του MWC είναι η ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης που ξεπερνούν τους 3.500 από ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά και έντυπα μέσα.

Η ελληνική συμμετοχή

Η ελληνική συμμετοχή συνδιοργανώνεται από το 2013 από τον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ) με την αρωγή της Πολιτείας μέσω των αρμόδιων υπουργείων, της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ), της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και του Enterprise Greece και υποστηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών και τεχνολογικών φορέων, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της προσέλκυσης επενδύσεων για τον κλάδο της τεχνολογίας. Σημαντική είναι επίσης η συμβολή της ελληνικής πρεσβείας στη Μαδρίτη και του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων που συμμετείχε στις προηγούμενες διοργανώσεις.

έκθεση - τουρισμός

Φέτος η εθνική συμμετοχή θα εκπροσωπηθεί από δέκα πολλά υποσχόμενες εξωστρεφείς ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις και περισσότερες από 25 ελληνικών συμφερόντων επιχειρήσεις από τον χώρο των επικοινωνιών και των ψηφιακών τεχνολογιών. Οι ελληνικές εταιρείες θα αναπτυχθούν σε δύο εθνικά περίπτερα, ένα στον κεντρικό χώρο της έκθεσης MWC και ένα στον χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων-startups «4 Years from Now» (4YFN), αλλά και σε μεμονωμένα περίπτερα, οι ισχυρότερες επιχειρηματικά. Στα περίπτερα θα συμμετέχουν επίσης συλλογικοί φορείς επιχειρήσεων από το χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας και επικοινωνίας, καθώς και δομές υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Το σύνθημα της ελληνικής συμμετοχής είναι «Greece Scales Up!» εκφράζει τη νέα φάση ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Αποτελέσματα ελληνικής συμμετοχής στο MWC 2013-2019

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα έρευνας με πηγή τους συμμετέχοντες στις προηγούμενες διοργανώσεις από την εμπειρία αλλά και τα οφέλη συμμετοχής τους στην MWC.

Στα βασικά συμπεράσματα συγκαταλέγονται:

  • Το 43% δήλωσε ότι ο κύριος λόγος που αποφάσισαν να παρευρεθούν για πρώτη φορά στο MWC ήταν η ανάπτυξη της εξωστρέφειας (προώθηση προϊόντων & εξεύρεση νέων πελατών).
  • Η δικτύωση και συγκεκριμένα η εξεύρεση νέων συνεργατών ήταν η δεύτερη επικρατέστερη απάντηση (32%).
  • Ακολούθησαν οι συναντήσεις με υπάρχοντες συνεργάτες (14%) και η ενημέρωση για τις νέες τάσεις (11%).

Οφέλη από τη συμμετοχή

  • Ο συνολικός βαθμός ικανοποίησης από τη συμμετοχή στο MWC είναι πολύ υψηλός, με σημαντικότερη ικανοποίηση να σημειώνεται στη «διεύρυνση συνεργασιών» (77%), και στην «απόκτηση τεχνογνωσίας & δεξιοτήτων» (73%).
  • Το 60% απάντησαν ότι η συμμετοχή στην έκθεση συνετέλεσε στην αύξηση του τζίρου των εξαγωγών τους από 5-30%, με μέση ετήσια αύξηση 14%.
  • Σημαντικό εύρημα είναι ότι ακόμη και οι εταιρείες που δήλωσαν ότι δεν σημειώθηκε αύξηση στις εξαγωγές ως συνέπεια της συμμετοχής τους, ήταν πολύ έως πάρα πολύ ικανοποιημένες στους δείκτες εξωστρέφειας «διεύρυνση συνεργασιών» και«απόκτησης τεχνογνωσίας» (60% έκαστο).
  • Ως σημαντικότερο όφελος σημειώνεται «η ενημέρωση για τις νέες τάσεις και η συνειδητοποίηση του μεγέθους της παγκόσμιας αγοράς» (35%). Εύρημα που υποδηλώνει ότι οι περισσότερες τεχνολογικές εταιρείες έχουν εσφαλμένη εικόνα για το εύρος και τη λειτουργία του κλάδου σε διεθνές επίπεδο.
  • Ακολουθεί «η προσέγγιση πελάτη-επενδυτή» (32%), «η ανάπτυξη προϊόντων» (24%) και «η ανάγκη για συνεργασίες» (9%).
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο