LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 09 Φεβρουαρίου 2020 08:14

Κεραυνός σκότωσε γορίλες σε εθνικό πάρκο!

Τα τρία ενήλικα θηλυκά και το ένα νεαρό αρσενικό ήταν μέρος μιας ομάδας 17 γορίλων σε Εθνικό Πάρκο...

ορεινοί γορίλες - γορίλας

Τέσσερις ορεινοί γορίλες, ένα προστατευόμενο είδος, σκοτώθηκαν από κεραυνό σε ένα εθνικό πάρκο στην Ουγκάντα, ανακοίνωσε ένας διασυνοριακός οργανισμός διατήρησης προστατευόμενων περιοχών.

«Με βάση τις μακροσκοπικές αλλοιώσεις (στην εξέταση) της νεκροψίας, την επιτόπου επιθεώρηση και την αξιολόγηση ιστορικού, η αιτία θανάτου για τους τέσσερις γορίλες είναι πιθανό να είναι ηλεκτροπληξία από κεραυνό», ανακοίνωσε η διασυνοριακή συνεργασία του Μεγάλου Βιρούνγκα (GVTC). Ωστόσο, πρόσθεσε πως οι εργαστηριακές εξετάσεις πρέπει να επιβεβαιώσουν την αιτία θανάτου των τεσσάρων γοριλών εντός δύο έως τριών εβδομάδων. Τα τρία αυτά ενήλικα θηλυκά και το ένα νεαρό αρσενικό ήταν μέρος μιας ομάδας 17 γορίλων στο Εθνικό Πάρκο Μγκαχίνγκα, στην νοτιοδυτική Ουγκάντα.

Το 2008, οι εκτιμήσεις ήταν ότι μόνο 680 από αυτούς τους μεγάλους πιθήκους είχαν απομείνει, αλλά χάρη στις προσπάθειες διατήρησης και τις περιπολίες κατά της λαθροθηρίας, ο πληθυσμός τους αυξήθηκε σε πάνω από 1.000. Ο ορεσίβιος γορίλας, υποείδος του ανατολικού γορίλα, έχει συνεπώς εξαχθεί από την κατηγορία των «κρίσιμα απειλούμενων» ειδών στην κατηγορία «απειλούμενων» σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης (IUCN).

Το Εθνικό Πάρκο Μγκαχίνγκα είναι μέρος του ορεινού όγκου Βιρούνγκα, μιας από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές στον κόσμο, που διασχίζει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τη Ρουάντα και την Ουγκάντα. Η διασυνοριακή συνεργασία του Μεγάλου Βιρούνγκα (GVTC), η οποία δημιουργήθηκε με βάση μια συνθήκη του 2015 μεταξύ των τριών αυτών χωρών, πλαισιώνει προγράμματα, σχέδια και δραστηριότητες για την προστασία της περιοχής αυτής.

ορεινοί γορίλες - γορίλας

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ελβετία: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες, οκτώ άλλοι αγνοούνται23:58Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή22:28Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο