LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 06 Φεβρουαρίου 2020 14:52

Σπείρα ανηλίκων λήστευε, χτυπούσε και έγδυνε τα θύματά της

"Στόχοι" της συμμορίας αποτελούσαν κυρίως ανήλικα αγόρια. Εξιχνιάσθηκαν τουλάχιστον εννέα επιθέσεις...  

AP - Χειροπέδες

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες ιδιαίτερης σκληρότητας σε βάρος ανηλίκων.

Συνελήφθησαν με εντάλματα, το πρωί της Τετάρτης στο Αιγάλεω και στη Νίκαια, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 17χρονος ως συνεργός τους, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και δύο ακόμη άτομα, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει το τελευταίο εξάμηνο συμμορία, με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη ληστειών σε βάρος ανηλίκων στην περιοχή της Νέα Ιωνίας. Κατά την προσφιλή τους τακτική, εντόπιζαν τα θύματά τους, ως επί το πλείστον ανήλικα αγόρια, κατά τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες, που επέστρεφαν στις οικίες τους από εξωσχολικές δραστηριότητες και είτε με την απειλή είτε με τη χρήση βίας τους ακινητοποιούσαν, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες και ακολούθως τους λήστευαν.

Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης σκληρότητας που μεταχειρίζονταν αποτελεί το γεγονός ότι σε μία περίπτωση δεν δίστασαν να χτυπήσουν με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο 14χρονο, με συνέπεια τη νοσηλεία του και την υποβολή σε χειρουργική επέμβαση, για την αποκατάσταση των καταγμάτων κάτω γνάθου που του είχαν προκαλέσει. Επισημαίνεται ότι οι δράστες δεν περιορίζονταν στην αφαίρεση κινητών τηλέφωνων, χρημάτων και άλλων τιμαλφών αλλά αφαιρούσαν και είδη ένδυσης των θυμάτων τους. Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν εννέα περιπτώσεις ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Οι συλληφθέντες, οδηγηθήκαν στον Ανακριτή Ανηλίκων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το Ant1news.gr σας εύχεται Καλή Χρονιά!22:00Το Ρίο έσπασε ρεκόρ Γκίνες με τη μεγαλύτερη πρωτοχρονιάτικη γιορτή στον κόσμο21:44Οι νέες τιμές των διοδίων που θα ισχύουν το 2026 στους αυτοκινητόδρομους21:30Τασούλας: Ας είναι η νέα χρονιά μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν στηριζόμενοι σε όλα όσα μας ενώνουν21:16Μόνο για τα αστικά λεωφορεία η κατάργηση των χάρτινων εισιτηρίων, από το 202621:02Η κοπή της βασιλόπιτας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών20:48ANT1 Sports: Μεγάλες προσωπικότητες από το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου στέλνουν τις ευχές τους ενόψει του νέου έτους20:34Πρωτοχρονιά στον κόσμο: Η υφήλιος αποχαιρετά το 2025 με πυροτεχνήματα και παγωμένες βουτιές20:20Στις φλόγες τυλίχθηκε διαμέρισμα στην Καλαμαριά20:06Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά19:52Το μεγαλύτερο ριφιφί των Χριστουγέννων: Άδειασαν πάνω από 3.000 θυρίδες19:36Έκρυθμη η κατάσταση στο Ιράν: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους (βίντεο)19:22Παράταση επιδότησης προσωρινής στέγασης για κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 202319:08Πιερρακάκης: Η ελληνική οικονομία κλείνει το 2025 με καθαρό αποτύπωμα18:54Ουκρανία: "Γελοίο" το βίντεο που παρουσίασε η Μόσχα για τη δήθεν επίθεση στην κατοικία του Πούτιν18:40Γυναίκα έκλεψε κοσμήματα αξίας 44.500 ευρώ και τα πούλησε για… 1.50018:26Παραμένει η κυκλοφοριακή ρύθμιση στο μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας18:12To Σίδνεϊ της Αυστραλίας γιόρτασε την έλευση του 2026 με ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων17:58Μητσοτάκης: Να υποδεχτούμε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία την αυγή του νέου έτους17:44Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην πρώτη γραμμή της προφοράς και το 202517:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο