LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 06 Φεβρουαρίου 2020 14:41 | Ανανέωση: 06 Φεβρουαρίου 2020 16:52

Τσίπρας - Πέτσας: κόντρα για τα... μαγκάλια και τις λιποθυμίες μαθητών

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα σχολικά γεύματα εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τι του απαντά το Μαξίμου, διά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

σχολικά γεύματα

Επίθεση στην κυβέρνηση για την κοινωνική της πολιτική με αφορμή τις περικοπές στον προϋπολογισμό των σχολικών γευμάτων και το περιστατικό λιποθυμίας από πείνα της μαθήτριας στο σχολείο της Ηλείας, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Στην ανάρτησή του αναφέρει ότι «με βάση το σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα θα έπρεπε να διανέμονται καθημερινά 185.000 σχολικά γεύματα σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας. Αντ' αυτού όμως, γινόμαστε ξανά μάρτυρες τραγικών περιστατικών που αποτελούν στίγμα για τη χώρα, όπως η λιποθυμία από την πείνα μιας μικρής μαθήτριας στο σχολείο της στην Ηλεία».

Γενικεύοντας ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει ότι «το "επιτελικό" κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό όταν είναι να βολέψει μετακλητούς και να αλλάξει τους εργασιακούς νόμους για να κερδίζουν περισσότερα οι εργοδότες και οι βιομήχανοι. Ωστόσο αποδεικνύεται παντελώς ανίκανο να διευθετήσει στοιχειώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, όταν πρόκειται για κοινωνικές παροχές, όπως ομολόγησε μέσω διαρροών χθες το υπουργείο Εργασίας».

Συνεχίζοντας αναφέρει: «Αποτέλεσμα: Το 30% των σχολικών γευμάτων δεν έχουν ακόμη δοθεί, ενώ και ο προϋπολογισμός για αυτά, έχει ήδη περικοπεί στο μισό. Όσο, λοιπόν, και να μας βομβαρδίζουν με ψεύτικες υποσχέσεις για "ευημερία και ανάπτυξη για όλους", ο λαός μας ξέρει ότι ανάπτυξη με παιδιά να λιποθυμάνε από την πείνα στα σχολεία, δεν υπάρχει. Και οι χιλιάδες γονείς που σήμερα βλέπουν να έχουν κοπεί τα σχολικά γεύματα που επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν πραγματικότητα, καταλαβαίνουν τη διαφορά. Και κυρίως καταλαβαίνουν ποιος πραγματικά νοιάζεται για τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη και ποιος μόνο για τα μεγάλα συμφέροντα».

Η απάντηση του Στέλιου Πέτσα

Σε δήλωση-απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυβερνητικός Εκπροσώπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέρει «η «πολιτική του μαγκαλιού», δηλαδή η πιο χυδαία μικροπολιτική εκμετάλλευση της ανθρώπινης ανέχειας, έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Στο ψέμα και στη χυδαιότητα, απαντά η πραγματικότητα.

  • 1η Αλήθεια: Η μαθήτρια που «χρησιμοποίησε» ο κ. Τσίπρας δεν ήταν μαθήτρια Δημοτικού. Και το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων αφορά μόνον τα Δημοτικά Σχολεία.
  • 2η Αλήθεια: Παραδώσαμε περισσότερα γεύματα, σε περισσότερα σχολεία, με μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών, από ό,τι μέχρι πέρυσι ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • 3η Αλήθεια: Στριμωγμένος ο κ. Τσίπρας ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και στην αποδοκιμασία ακόμη και των ψηφοφόρων του, ψάχνει σωσίβιο. Μάταια. Η «στροφή στη σοσιαλδημοκρατία» σκοντάφτει στον λαϊκισμό των μαγκαλιών και στα «συντροφικά μαχαιρώματα».

Σε ενημερωτικό σημείωμα του, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι:

  • Ο αριθμός γευμάτων που διανέμονται είναι κατά 5.275 αυξημένος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
  • Ο αριθμός των σχολικών μονάδων στις οποίες υλοποιείται το πρόγραμμα, είναι υψηλότερος σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό (38 σχολικές μονάδες περισσότερες).
  • Το ποσοστό συμμετοχής των μαθητών στο πρόγραμμα είναι κατά 8,42% υψηλότερο συγκριτικά με πέρυσι.
Απαντώντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης,σε δήλωση του αναφέρει «Οι τρεις «αλήθειες» του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μας δημιουργούν ισάριθμες απορίες:
  • 1η απορία: Η μοναδική απάντηση της Ν.Δ. στην περίπτωση λιποθυμίας μιας μαθήτριας από ασιτία είναι πως φοιτούσε σε Γυμνάσιο και όχι σε Δημοτικό;
  • 2η απορία: Υπάρχει κάποιος άριστος στην κυβέρνηση που να έχει την ικανότητα να συγκρίνει στοιχεία; Αν όχι, τότε να βοηθήσουμε. Πέρυσι (σχολικό έτος 2018-2019), στις αρχές Φεβρουαρίου προσφέρονταν ημερησίως 115.267 σχολικά γεύματα. Σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που η ίδια η κυβέρνηση ανακοίνωσε, προσφέρονται 111.066 γεύματα ημερησίως, ενώ ο σχεδιασμός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να προσφέρονται 185.000. Αλλά η Ν.Δ. ούτε έτοιμες πολιτικές δεν είναι ικανή να εφαρμόσει.
  • 3η απορία: Πώς είναι δυνατόν όταν πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως οι ζωές μικρών παιδιών, να απαντάτε με επιχειρηματολογία που αντλήσατε από απογευματινή εφημερίδα, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως το μόνο σας άγχος είναι να κάνετε αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ;».
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησίΧθες 22:32 | Ειδήσεις

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στις Κυκλάδες λόγω της κακοκαιρίας, με τις μεγαλύτερες ζημιές να έχουν καταγραφεί στην Πάρο.

Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)Χθες 19:58 | Ειδήσεις

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το Αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, πριν από ένα χρόνο.

Τροχαίο στον Λαγκαδά: Η προφυλάκιση, η συγνώμη και η χρήση μεθαδόνηςΧθες 19:13 | Ειδήσεις

Η υπόθεση της άτυχης Χαράς, που σκοτώθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό, που ήταν στο τιμόνι, παρ' ότι του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, έχει μια ακόμη συγκλονιστική εξέλιξη.

Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες)Χθες 22:06 | Ειδήσεις

Στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα κίτρινο φορτηγό, το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις21:01Youth League – Ολυμπιακός: Είπε αντίο… με ψηλά το κεφάλι20:48Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια με “χρυσή” λεία20:34Μητσοτάκης στο ΤikTok για κατώτατο μισθό: Θα πετύχουμε τον στόχο μας για 950 ευρώ το 2027 20:21Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)20:07ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία19:52Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός - Κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο