LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 06 Φεβρουαρίου 2020 14:41 | Ανανέωση: 06 Φεβρουαρίου 2020 16:52

Τσίπρας - Πέτσας: κόντρα για τα... μαγκάλια και τις λιποθυμίες μαθητών

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα σχολικά γεύματα εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τι του απαντά το Μαξίμου, διά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

σχολικά γεύματα

Επίθεση στην κυβέρνηση για την κοινωνική της πολιτική με αφορμή τις περικοπές στον προϋπολογισμό των σχολικών γευμάτων και το περιστατικό λιποθυμίας από πείνα της μαθήτριας στο σχολείο της Ηλείας, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Στην ανάρτησή του αναφέρει ότι «με βάση το σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα θα έπρεπε να διανέμονται καθημερινά 185.000 σχολικά γεύματα σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας. Αντ' αυτού όμως, γινόμαστε ξανά μάρτυρες τραγικών περιστατικών που αποτελούν στίγμα για τη χώρα, όπως η λιποθυμία από την πείνα μιας μικρής μαθήτριας στο σχολείο της στην Ηλεία».

Γενικεύοντας ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει ότι «το "επιτελικό" κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό όταν είναι να βολέψει μετακλητούς και να αλλάξει τους εργασιακούς νόμους για να κερδίζουν περισσότερα οι εργοδότες και οι βιομήχανοι. Ωστόσο αποδεικνύεται παντελώς ανίκανο να διευθετήσει στοιχειώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, όταν πρόκειται για κοινωνικές παροχές, όπως ομολόγησε μέσω διαρροών χθες το υπουργείο Εργασίας».

Συνεχίζοντας αναφέρει: «Αποτέλεσμα: Το 30% των σχολικών γευμάτων δεν έχουν ακόμη δοθεί, ενώ και ο προϋπολογισμός για αυτά, έχει ήδη περικοπεί στο μισό. Όσο, λοιπόν, και να μας βομβαρδίζουν με ψεύτικες υποσχέσεις για "ευημερία και ανάπτυξη για όλους", ο λαός μας ξέρει ότι ανάπτυξη με παιδιά να λιποθυμάνε από την πείνα στα σχολεία, δεν υπάρχει. Και οι χιλιάδες γονείς που σήμερα βλέπουν να έχουν κοπεί τα σχολικά γεύματα που επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν πραγματικότητα, καταλαβαίνουν τη διαφορά. Και κυρίως καταλαβαίνουν ποιος πραγματικά νοιάζεται για τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη και ποιος μόνο για τα μεγάλα συμφέροντα».

Η απάντηση του Στέλιου Πέτσα

Σε δήλωση-απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυβερνητικός Εκπροσώπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέρει «η «πολιτική του μαγκαλιού», δηλαδή η πιο χυδαία μικροπολιτική εκμετάλλευση της ανθρώπινης ανέχειας, έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Στο ψέμα και στη χυδαιότητα, απαντά η πραγματικότητα.

  • 1η Αλήθεια: Η μαθήτρια που «χρησιμοποίησε» ο κ. Τσίπρας δεν ήταν μαθήτρια Δημοτικού. Και το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων αφορά μόνον τα Δημοτικά Σχολεία.
  • 2η Αλήθεια: Παραδώσαμε περισσότερα γεύματα, σε περισσότερα σχολεία, με μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών, από ό,τι μέχρι πέρυσι ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • 3η Αλήθεια: Στριμωγμένος ο κ. Τσίπρας ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και στην αποδοκιμασία ακόμη και των ψηφοφόρων του, ψάχνει σωσίβιο. Μάταια. Η «στροφή στη σοσιαλδημοκρατία» σκοντάφτει στον λαϊκισμό των μαγκαλιών και στα «συντροφικά μαχαιρώματα».

Σε ενημερωτικό σημείωμα του, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι:

  • Ο αριθμός γευμάτων που διανέμονται είναι κατά 5.275 αυξημένος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
  • Ο αριθμός των σχολικών μονάδων στις οποίες υλοποιείται το πρόγραμμα, είναι υψηλότερος σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό (38 σχολικές μονάδες περισσότερες).
  • Το ποσοστό συμμετοχής των μαθητών στο πρόγραμμα είναι κατά 8,42% υψηλότερο συγκριτικά με πέρυσι.
Απαντώντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης,σε δήλωση του αναφέρει «Οι τρεις «αλήθειες» του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μας δημιουργούν ισάριθμες απορίες:
  • 1η απορία: Η μοναδική απάντηση της Ν.Δ. στην περίπτωση λιποθυμίας μιας μαθήτριας από ασιτία είναι πως φοιτούσε σε Γυμνάσιο και όχι σε Δημοτικό;
  • 2η απορία: Υπάρχει κάποιος άριστος στην κυβέρνηση που να έχει την ικανότητα να συγκρίνει στοιχεία; Αν όχι, τότε να βοηθήσουμε. Πέρυσι (σχολικό έτος 2018-2019), στις αρχές Φεβρουαρίου προσφέρονταν ημερησίως 115.267 σχολικά γεύματα. Σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που η ίδια η κυβέρνηση ανακοίνωσε, προσφέρονται 111.066 γεύματα ημερησίως, ενώ ο σχεδιασμός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να προσφέρονται 185.000. Αλλά η Ν.Δ. ούτε έτοιμες πολιτικές δεν είναι ικανή να εφαρμόσει.
  • 3η απορία: Πώς είναι δυνατόν όταν πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως οι ζωές μικρών παιδιών, να απαντάτε με επιχειρηματολογία που αντλήσατε από απογευματινή εφημερίδα, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως το μόνο σας άγχος είναι να κάνετε αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ;».
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΛευκός Οίκος: Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Ντόναλντ Τραμπ (βίντεο)Σήμερα 21:21 | Ειδήσεις

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν και η  επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Antenna Group – Atlantic Council: Συνεργασία με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων Ευρώπης και Μέσης ΑνατολήςΣήμερα 20:35 | Ειδήσεις

Η νέα συμμαχία ενισχύει το ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή, σε μια περίοδο που οι γεωπολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Συνελήφθη 32χρονος για σεξουαλική παρενόχληση τριών γυναικών στο Αιγάλεω καθώς και για εμπρησμό στον ΥμηττόΣήμερα 18:53 | Ειδήσεις

Ο αλλοδαπός κατηγορείται ως υπαίτιος της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου στο δάσος του Υμηττού, στην περιοχή του Βύρωνα, πλησίον της Λεωφόρου Αγίου Ιωάννη Καρέα.

Ηράκλειο: Επιβάτης υπέστη ανακοπή σε πτήση κατά τη διάρκεια της προσγείωσηςΣήμερα 21:39 | Ειδήσεις

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στο εσωτερικό του αεροπλάνου, με το πλήρωμα να παρεμβαίνει παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κοζάνη: Τροχαίο με αγριογούρουνο - Θανάσιμος τραυματισμός του ζώου (εικόνες)23:59Γιώργος Μαζωνάκης: Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις "κρυφές" κάμερες στο σπίτι του23:43Champions League: Πρεμιέρα με «βόμβα» και... φυσιολογικό «τρίποντο» η πρώτη αγωνιστική23:36Αγρίνιο: Επιτέθηκε άγρια σε γιατρό στα επείγοντα του νοσοκομείου - Αναζητείται από τις αρχές23:22Ανακοίνωση των παικτών του Παναθηναϊκού: Η εικόνα μας δεν ήταν αυτή που αρμόζει ως ποδοσφαιριστές του συλλόγου23:05Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε την ίδρυση του Ελληνικού Ταμείου Καινοτομίας και Υποδομών22:48Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην Παλαιόπολη Άνδρου - Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις22:31Champions League-Ολυμπιακός: Η αποστολή για την πρεμιέρα του με την Πάφο – «Μέσα» κι ο Ροντινέι22:14Ηράκλειο: Επιβάτης υπέστη ανακοπή σε πτήση κατά τη διάρκεια της προσγείωσης21:57Τραμπ: Δηλώνει έτοιμος να καταθέσει αγωγή 15 δις στους New York Times21:43Λευκός Οίκος: Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Ντόναλντ Τραμπ (βίντεο)21:29Αλιευτικό σκάφος βυθίστηκε στο λιμάνι του Μώλου (εικόνες)21:15Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη21:01Antenna Group – Atlantic Council: Συνεργασία με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων Ευρώπης και Μέσης Ανατολής20:47Παναθηναϊκός: Πάει με Κοροπούλη στον πάγκο στο ματς Κυπέλλου με την Athens Kallithea20:33Υπόθεση Novartis: Οι πολιτικοί που στοιχοποιήθηκαν στρέφονται στην αποκάλυψη των ηθικών αυτουργών20:16Βασιλιάς Κάρολος: Έγινε ο πρώτος βρετανός μονάρχης εδώ και τέσσερις αιώνες που παρέστη σε Καθολική κηδεία19:59Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αντιδράσεις στα τουρκικά σόσιαλ μίντια εναντίον του19:42Ηράκλειο: Συνελήφθη 44χρονος για κλοπές – Έκανε διαρρήξεις σε εκκλησίες19:25Συνελήφθη 32χρονος για σεξουαλική παρενόχληση τριών γυναικών στο Αιγάλεω καθώς και για εμπρησμό στον Υμηττό19:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο