LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 05 Φεβρουαρίου 2020 12:53

Τελεσίγραφο Ερντογάν στον Άσαντ για την Ιντλίμπ

Απειλές Ερντογάν προς το καθεστώς Άσαντ, να αποσυρθεί από τα εδάφη του.

Τούρκοι - Ρώσοι - βόρεια Συρία

Ο Tούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ να αποσύρει τις δυνάμεις του από τις περιοχές γύρω από τις θέσεις παρατήρησης που έχει δημιουργήσει η Άγκυρα στη βορειοδυτική Συρία, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προσφύγει στη βία.

«Δύο από τις 12 θέσεις μας παρατήρησης βρίσκονται πίσω από τις γραμμές του καθεστώτος. Ελπίζουμε ότι το καθεστώς θα αποσυρθεί πέρα από τις θέσεις μας παρατήρησης πριν από το τέλος του Φεβρουαρίου. Αν το καθεστώς δεν αποσυρθεί, η Τουρκία θα είναι υποχρεωμένη να το κάνει εκείνη να αποσυρθεί», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, δύο ημέρες αφότου οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στην Ιντλίμπ και η Τουρκία προχώρησε σε αντίποινα.

Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως διαβίβασε αυτό το μήνυμα στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε χθες, Τρίτη, με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, η χώρα του οποίου υποστηρίζει στρατιωτικά το συριακό καθεστώς.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται τη μεθεπομένη μαχών πρωτοφανούς βιαιότητας ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία) που προκάλεσαν περισσότερους από 20 νεκρούς.

Τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα, πυρά πυροβολικού του καθεστώτος προκάλεσαν τον θάνατο οκτώ τούρκων στρατιωτικών. Η Άγκυρα απάντησε βομβαρδίζοντας συριακές θέσεις και σκοτώνοντας τουλάχιστον 13 ανθρώπους.

Σήμερα ο Ερντογάν χαρακτήρισε την επίθεση του καθεστώτος εναντίον των τουρκικών δυνάμεων «καμπή» στη σύγκρουση στη Συρία. «Δεν θα αφήσουμε να συνεχισθούν τα πράγματα όπως πριν εκεί όπου κύλησε το αίμα τούρκων στρατιωτικών», δήλωσε.

«Θα απαντήσουμε χωρίς καμιά προειδοποίηση σε οποιαδήποτε νέα επίθεση εναντίον των στρατιωτικών μας ή εναντίον των μαχητών (σύρους αντάρτες) με τους οποίους συνεργαζόμαστε», προειδοποίησε ο τούρκος πρόεδρος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓρίπη σε έξαρση: Αύξηση νοσηλειών, πίεση στα νοσοκομεία και έκκληση για εμβολιασμόΣήμερα 18:26 | Ειδήσεις

Ανησυχητική έξαρση, παρουσιάζουν τα περιστατικά γρίπης, τις τελευταίες εβδομάδες, με εκτόξευση των εισαγωγών στα Νοσοκομεία και στις Παιδιατρικές Κλινικές.

Δολοφονία στο Αγρίνιο: "Εγώ τον σκότωσα", είπε ο 44χρονος - Ερωτικά κίνητρα "βλέπουν" οι αρχέςΣήμερα 16:39 | Ειδήσεις

Το αιματηρό περιστατικό εκτυλίχθηκε στη θέση Αρβανίτης Μακρυνείας, κοντά στο Λιθοβούνι.

Η Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ στο ΙράνΣήμερα 19:33 | Ειδήσεις

Η στενή συνεργάτιδα του Προέδρου Τραμπ, έδωσε το στίγμα των προθέσεων του, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Χαλκίδα: Φωτιά σε σπίτι στην Αγία Μαρίνα - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομοΣήμερα 17:50 | Ειδήσεις

Φωτιά τώρα σε σπίτι στην Χαλκίδα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ - Λατινικής Αμερικής: Ανησυχία καταναλωτών για την ποιότητα των κρεάτων στην Ελλάδα20:16Η Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ στο Ιράν20:02Προμηθέας Πάτρας – Πανιώνιος: Πήραν… το θρίλερ οι φιλοξενούμενοι19:48Γρίπη σε έξαρση: Αύξηση νοσηλειών, πίεση στα νοσοκομεία και έκκληση για εμβολιασμό19:34Σκληραίνει το μέτωπο Κυβέρνησης – αγροτών19:20Ολυμπιακός – Μαρούσι: Νίκη με “κατοστάρα” για τους Πειραιώτες19:06Μαρινάκης: H κυβέρνηση και οι αγρότες δεν είναι αντίπαλοι αλλά σύμμαχοι18:52Κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ: Άνετη πρόκριση του Άρη στο Final 8 κόντρα στο Περιστέρι18:38Ηράκλειο: Στην εντατική γυναίκα που έπεσε από μπαλκόνι18:24Πανσερραϊκός – Κηφισιά: Νίκη – οξυγόνο για τα “λιοντάρια”18:10Χαλκίδα: Φωτιά σε σπίτι στην Αγία Μαρίνα - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο17:56Τσίπρας: Ο προοδευτικός κόσμος αναζητά μια ισχυρή κυβερνώσα προοδευτική δύναμη, κι όχι μικρά και ανίσχυρα να κυβερνήσουν κόμματα17:42Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης ενδιαφέρεται μόνο για τα υπερκέρδη της ΔΕΗ, των τραπεζών και των γαλάζιων ακρίδων17:28Πυροβολισμοί, απειλές και εκβιασμοί στο Κορωπί: Δύο συλλήψεις 17:14Βασίλης Τσιβιλίκας: Ο πληθωρικός κωμικός που πίστευε ότι το γέλιο είναι... υγεία!17:00Δολοφονία στο Αγρίνιο: "Εγώ τον σκότωσα", είπε ο 44χρονος - Ερωτικά κίνητρα βλέπουν οι αρχές16:46Δανία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του σχεδίου Τραμπ για την Γροιλανδία16:32Πώς οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες μεταλλάσσονται σε παραστρατιωτικό σώμα16:18Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:04Παναθηναϊκός: Χωρίς Ναν κόντρα στον ΠΑΟΚ15:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο