LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 05 Φεβρουαρίου 2020 12:53

Τελεσίγραφο Ερντογάν στον Άσαντ για την Ιντλίμπ

Απειλές Ερντογάν προς το καθεστώς Άσαντ, να αποσυρθεί από τα εδάφη του.

Τούρκοι - Ρώσοι - βόρεια Συρία

Ο Tούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ να αποσύρει τις δυνάμεις του από τις περιοχές γύρω από τις θέσεις παρατήρησης που έχει δημιουργήσει η Άγκυρα στη βορειοδυτική Συρία, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προσφύγει στη βία.

«Δύο από τις 12 θέσεις μας παρατήρησης βρίσκονται πίσω από τις γραμμές του καθεστώτος. Ελπίζουμε ότι το καθεστώς θα αποσυρθεί πέρα από τις θέσεις μας παρατήρησης πριν από το τέλος του Φεβρουαρίου. Αν το καθεστώς δεν αποσυρθεί, η Τουρκία θα είναι υποχρεωμένη να το κάνει εκείνη να αποσυρθεί», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, δύο ημέρες αφότου οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στην Ιντλίμπ και η Τουρκία προχώρησε σε αντίποινα.

Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως διαβίβασε αυτό το μήνυμα στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε χθες, Τρίτη, με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, η χώρα του οποίου υποστηρίζει στρατιωτικά το συριακό καθεστώς.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται τη μεθεπομένη μαχών πρωτοφανούς βιαιότητας ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία) που προκάλεσαν περισσότερους από 20 νεκρούς.

Τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα, πυρά πυροβολικού του καθεστώτος προκάλεσαν τον θάνατο οκτώ τούρκων στρατιωτικών. Η Άγκυρα απάντησε βομβαρδίζοντας συριακές θέσεις και σκοτώνοντας τουλάχιστον 13 ανθρώπους.

Σήμερα ο Ερντογάν χαρακτήρισε την επίθεση του καθεστώτος εναντίον των τουρκικών δυνάμεων «καμπή» στη σύγκρουση στη Συρία. «Δεν θα αφήσουμε να συνεχισθούν τα πράγματα όπως πριν εκεί όπου κύλησε το αίμα τούρκων στρατιωτικών», δήλωσε.

«Θα απαντήσουμε χωρίς καμιά προειδοποίηση σε οποιαδήποτε νέα επίθεση εναντίον των στρατιωτικών μας ή εναντίον των μαχητών (σύρους αντάρτες) με τους οποίους συνεργαζόμαστε», προειδοποίησε ο τούρκος πρόεδρος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γλυφάδα: Νεκρός 38χρονος μοτοσικλετιστής μετά από σφοδρή σύγκρουση07:40Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την "Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού"07:26Η πρώτη συστηματική καταγραφή δαγκωμάτων από σκύλους στην Ελλάδα07:12Νωρίτερα οι πληρωμές για συντάξεις, δώρο Χριστουγέννων και επιδόματα – Αναλυτικά οι ημερομηνίες06:58Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση – Εμπλεκόταν σε υποθέσεις εμπρησμού, κλοπής και απόπειρα ανθρωποκτονίας06:43Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:14Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Μόντε Μόρις23:59Handelsblatt: Έχει "καλές πιθανότητες" ο Πιερρακάκης να ηγηθεί του Eurogroup23:44Μελόνι: Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι εφικτή23:30Χανιά: 43χρονος τραυματίστηκε από καραμπίνα - Εξετάζεται η εμπλοκή κυνηγού 23:16Λάρισα: Θύμα ληστείας επιχειρηματίας και η σύζυγος του – Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους τη νύχτα23:02FIBA Europe Cup: Με κυριαρχική εμφάνιση "λύγισε" την Πριέβιντζα ο ΠΑΟΚ 22:48ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο βρεφικό γάλα που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου22:34Basketball Champions League: Πρωτιά και πρόκριση στους "16" για την ΑΕΚ22:20Σοκ στην Αμαλιάδα: 14χρονος “νταής” εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του - Του απέσπασε περισσότερα από 8.000 ευρώ22:06Δότης σπέρματος με γενετική μετάλλαξη: 197 παιδιά γεννήθηκαν, πολλά με γονιδιακά αυξημένο ρίσκο καρκίνου 21:52Θεοδωρικάκος: Νέες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα21:38Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης21:24Τσιάρας: Η κυβέρνηση στηρίζει με κάθε μέσο τους αγρότες21:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο