LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 05 Φεβρουαρίου 2020 11:58 | Ανανέωση: 05 Φεβρουαρίου 2020 12:11

Επελαύνει η νέα κακοκαιρία

Σφοδρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Αττικής. Στα "λευκά" η Θεσσαλονίκη. Προβλήματα σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά δρομολόγια. Πώς θα κινηθεί το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Χιόνια - Χορτιάτης - Θεσσαλονίκη

Σφοδρές καταιγίδες σημειώνονται από το πρωί σε αρκετές περιοχές στα βόρεια, τα δυτικά και τα νότια προάστια της Αττικής.

Έντονη βροχόπτωση καταγράφηκε στο Νέο Ηράκλειο, στα Σπάτα, τη Νέα Ιωνία, την Κηφισιά και τους Θρακομακεδόνες, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Στα λευκά «ντύθηκαν» αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης, μετά την απότομη αλλαγή του καιρού. Νιφάδες χιονιού έπεσαν από τα ξημερώματα σε Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Φίλυρο, με τους μετεωρολόγους να αναμένουν ένταση των καιρικών φαινομένων τα επόμενα 24ωρα. Ωστόσο, από τη χιονόπτωση δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα.

Σε πλήρη επιφυλακή θα βρίσκονται όλα τα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη και οι εργαζόμενοι έως την Παρασκευή, ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν τα δημαρχεία στις πρώην δημοτικές ενότητες Χορτιάτη, Φιλύρου και Ασβεστοχωρίου για την εξυπηρέτηση των δημοτών, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Χιόνια - Χορτιάτης - Θεσσαλονίκη

«Χρειάστηκε το πρωί να κάνουμε περιορισμένη χρήση αλατιού με τα εκχιονιστικά μηχανήματα, στους οδικούς άξονες και σε μικρούς δρόμους του ορεινού όγκου του δήμου, για να κρατήσουμε 'ζεστό' το οδόστρωμα. Κι αυτό έγινε προληπτικά. Θα είμαστε σε πλήρη επιφυλακή καθώς η ΕΜΥ ενημερώνει για επιδείνωση του καιρού από τις επόμενες ώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καϊτεζίδης.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα από την επιδείνωση του καιρού, με εξαίρεση ένα δέντρο που έπεσε στο Ασβεστοχώρι. «Δεν εντοπίσαμε προβλήματα. Κάποια χιόνια έπεσαν στα ορεινά, εκεί όπου στείλαμε οχήματα της περιφέρειας και είμαστε σε επιφυλακή. Προτείνουμε οι οδηγοί να έχουν τις αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα τους για κάθε ενδεχόμενο», τόνισε ο κ. Στεργιάδης, συμπληρώνοντας πως υπάρχει επάρκεια 18.000 τόνων αλατιού στις αποθήκες.

Στα λευκά ξύπνησαν οι κάτοικοι στη Δυτική Μακεδονία. Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται ακόμα και στο κέντρο της Φλώρινας, ενώ με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη θα παραμείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω των δυσχερών καιρικών συνθηκών. Τα νηπιαγωγεία, ωστόσο, όπως ενημέρωσε ο Δήμος, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Χιόνια - Χορτιάτης - Θεσσαλονίκη

Χιονίζει στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και σε υψόμετρο πάνω από 900 μέτρα, χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις μετακινήσεις, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης. Ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ο οποίος διεθέτει 14 μηχανήματα είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν τις επόμενες ώρες.

Ισχυροί νότιοι άνεμοι πνέουν από τα ξημερώματα στην Κρήτη, γεγονός που έχει δημιουργήσει προβλήματα και στις αεροπορικές συνδέσεις. Το πρωί, η πτήση από το «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας, που ήταν προγραμματισμένη να προσγειωθεί στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», τελικά προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», καθώς η ένταση των ανέμων δεν επέτρεψε την προσέγγιση και προσγείωσή του.

Χιόνια - Ελασσόνα

Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες

Προβλήματα σε ορισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια έχουν δημιουργήσει οι ισχυροί άνεμοι σε πολλές θαλάσσιες περιοχές που κατά τόπους φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» στις 14:55 το μεσημέρι για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ιο, Θήρα. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό. Κατά την κρίση του πλοιάρχου εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Πάχη Μεγάρων-Σαλαμίνα, Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνος, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Βροχές - Θεσσαλονίκη

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Για το υπόλοιπο της σημερινής ημέρας, χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά των νοτίων ηπειρωτικών και της Ηπείρου, καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Βροχές αναμένονται στο Αιγαίο, στο Ιόνιο, στα νότια ηπειρωτικά και κατά τόπους σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών. Τα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη και ενδεχομένως και σε άλλες νησιωτικές περιοχές, θα είναι κατά τόπους έντονα.

Αύριο, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και των Βορείων Κυκλάδων και σταδιακά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου των παραπάνω περιοχών.

Χιόνια - Χορτιάτης - Θεσσαλονίκη

Χιονοπτώσεις, επίσης, αναμένονται και στα ορεινά της Κρήτης από το μεσημέρι. Βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου και στην Κρήτη. Ιδιαίτερα για την Αττική, αναμένονται βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά του νομού, που από το πρωί θα επηρεάσουν σταδιακά και περιοχές χαμηλού υψομέτρου κυρίως στα βόρεια του νομού.

Οι άνεμοι σήμερα θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ, ενώ αύριο θα στραφούν σε βόρειους και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.

Χιόνια - Ελασσόνα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο