LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 04 Φεβρουαρίου 2020 16:36

Θάνος Ντόκος: η παραίτησή μου στη διάθεση του Πρωθυπουργού

Διευκρινίσεις από τον αναπληρωτή σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας μετά τις δηλώσεις περί συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο.  

Ελλάδα - Τουρκία - Αιγαίο - NAVTEX

 “Μαζεύει” ο Θάνος Ντόκος τα περί «συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο» και δηλώνει ότι η παραίτησή του είναι πάντοτε στη διάθεση του Πρωθυπουργού.

Ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού τονίζει ότι εξέφρασε  προσωπική άποψη από κεκτημένη ταχύτητα και υπογραμμίζει ότι μίλησε για ένα υποθετικό και άκαιρο σενάριο.

«Είναι προσωπική άποψη, αν θέλετε κεκτημένη ταχύτητα αν και πλέον θα έπρεπε να έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν εκφράζω προσωπικές απόψεις αλλά μετά από 20 χρόνια που εξέφραζα τον εαυτό μου. Χρησιμοποίησα ένα υποθετικό παράδειγμα για να πω κάτι απλό και αυτονόητο: ότι αν η Τουρκία αλλάξει συμπεριφορά μπορούμε να γίνουμε φυσιολογικοί γείτονες και κάτι που θα συζητούσαμε. Είναι άκαιρο και κακώς χρησιμοποίησα το συγκεκριμένο σενάριο γιατί ούτε η Τουρκία φαίνεται διατεθειμένη να αλλάξει συμπεριφορά και να πάμε σε μία ομαλοποίηση των σχέσεων ούτε έχει ανακαλυφθεί τίποτα για να κάνουμε συζήτηση πως θα το μοιράσουμε, ούτε η Τουρκία δείχνει τη διάθεση να γίνουμε φυσιολογικοί γείτονες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντόκος στον Real FM.

«Η παραίτηση είναι πάντοτε στη διάθεση του πρωθυπουργού. Το λάθος μου είναι ότι άνοιξα ένα ζήτημα άκαιρο, καθαρά υποθετικό σε μία στιγμή που έχουμε πάρα πολλά ζητήματα τα οποία είναι καυτά και τρέχουν. Δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Πρωθυπουργό γιατί απουσιάζει στη Σαουδική Αραβία, αν θεωρηθεί ότι δημιούργησα πρόβλημα, η παραίτηση είναι δεδομένη», πρόσθεσε ο Θάνος Ντόκος.

«Πάμε στη Χάγη με μία λογική ατζέντα θεμάτων και προφανώς όχι με όλο αυτό το κατεβατό που η Τουρκία έχει θέσει στο τραπέζι εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η θέση διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων εδώ και πολλά χρόνια είναι ότι θα συμφωνήσουμε ποια είναι η ατζέντα και θα πάμε στη Χάγη και θα κριθούν τα ζητήματα με βάση τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου και μετά κουβεντιάζουμε ό,τι άλλο. Είναι κάτι που δεν μπορεί να το αποφασίσει και να το σηκώσει μία μόνο κυβέρνηση. Η συζήτηση για προσφυγή στη Χάγη θα αργήσει πολύ, έχουμε να διαχειριστούμε πολύ πιο άμεσα, καθημερινά ζητήματα με την Τουρκία», κατέληξε ο αναπληρωτής σύμβουλος ασφάλειας του πρωθυπουργού.

Πέτσας: «Δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα»

Τις δηλώσεις του Θάνου Ντόκου και την επαναφορά του σεναρίου για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πέτσας είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα. Το μόνο θέμα που τίθεται υπό διευθέτηση είναι το θέμα της υφαλοκρηπίδας» και πρόσθεσε ότι «άλλωστε ο κ. Ντόκος έχει δηλώσει ότι εξέφρασε προσωπικές απόψεις».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα: Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον Μάρκο Ρούμπιο και τον Τόνι Μπλερ15:36Δήμος Αθηναίων: Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες15:20Ηράκλειο: Επικοινωνούσαν με ασύρματους για να σπρώχνουν τα ναρκωτικά15:04Ασταμάτητες οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη14:54Παναθηναϊκός - Μπενίτεθ: Διαφορετικό αυτό το παιχνίδι με την ΑΕΚ14:40Δένδιας: Αποχαιρετάμε με θλίψη τον πρώην υπουργό και αντιναύαρχο ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρο Παπαδόγγονα14:26Ινδονησία: Χάθηκε η επαφή με αεροσκάφος - 11 οι επιβαίνοντες14:12Ουκρανία: Νέος γύρος συνομιλιών για ειρήνη13:58Η ΕΕ και η Mercosur υπογράφουν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου13:44Θεσσαλονίκη: Παρουσιάζει το βιβλίο "Ιθάκη" ο Αλέξης Τσίπρας13:32Γαλλία: Ο Ντομινίκ Πελικό ερευνάται ως ύποπτος για δύο "ανεξιχνίαστες υποθέσεις" βιασμού και φόνου13:18Συνελήφθη 44χρονος για την δολοφονία 50χρονου στην περιοχή Λιθοβούνι13:04Ομιλία του πρωθυπουργού σε πολίτες στο Μαρούσι: Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και προκοπή στη χώρα12:50Τέλος η αγωνία για τον 70χρονο που αγνοούνταν στο Ηράκλειο12:36Παναθηναϊκός: Το αντίο της Γοδόι Κρουζ στον Αντίνο12:24Πάτρα: Σήμερα η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού12:10Μητσοτάκης: Η έμφασή μας για το 2026 είναι οι μειώσεις στους άμεσους φόρους11:56Στόχος του Ρουβίκωνα ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης11:42Αιτωλοακαρνανία: Σοκάρει τη Μακρυνεία η δολοφονία προέδρου κοινότητας11:28Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερα χρήματα στους αγρότες από αυτά που επιβάλλει ο προϋπολογισμός11:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο