LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 04 Φεβρουαρίου 2020 16:36

Θάνος Ντόκος: η παραίτησή μου στη διάθεση του Πρωθυπουργού

Διευκρινίσεις από τον αναπληρωτή σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας μετά τις δηλώσεις περί συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο.  

Ελλάδα - Τουρκία - Αιγαίο - NAVTEX

 “Μαζεύει” ο Θάνος Ντόκος τα περί «συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο» και δηλώνει ότι η παραίτησή του είναι πάντοτε στη διάθεση του Πρωθυπουργού.

Ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού τονίζει ότι εξέφρασε  προσωπική άποψη από κεκτημένη ταχύτητα και υπογραμμίζει ότι μίλησε για ένα υποθετικό και άκαιρο σενάριο.

«Είναι προσωπική άποψη, αν θέλετε κεκτημένη ταχύτητα αν και πλέον θα έπρεπε να έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν εκφράζω προσωπικές απόψεις αλλά μετά από 20 χρόνια που εξέφραζα τον εαυτό μου. Χρησιμοποίησα ένα υποθετικό παράδειγμα για να πω κάτι απλό και αυτονόητο: ότι αν η Τουρκία αλλάξει συμπεριφορά μπορούμε να γίνουμε φυσιολογικοί γείτονες και κάτι που θα συζητούσαμε. Είναι άκαιρο και κακώς χρησιμοποίησα το συγκεκριμένο σενάριο γιατί ούτε η Τουρκία φαίνεται διατεθειμένη να αλλάξει συμπεριφορά και να πάμε σε μία ομαλοποίηση των σχέσεων ούτε έχει ανακαλυφθεί τίποτα για να κάνουμε συζήτηση πως θα το μοιράσουμε, ούτε η Τουρκία δείχνει τη διάθεση να γίνουμε φυσιολογικοί γείτονες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντόκος στον Real FM.

«Η παραίτηση είναι πάντοτε στη διάθεση του πρωθυπουργού. Το λάθος μου είναι ότι άνοιξα ένα ζήτημα άκαιρο, καθαρά υποθετικό σε μία στιγμή που έχουμε πάρα πολλά ζητήματα τα οποία είναι καυτά και τρέχουν. Δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Πρωθυπουργό γιατί απουσιάζει στη Σαουδική Αραβία, αν θεωρηθεί ότι δημιούργησα πρόβλημα, η παραίτηση είναι δεδομένη», πρόσθεσε ο Θάνος Ντόκος.

«Πάμε στη Χάγη με μία λογική ατζέντα θεμάτων και προφανώς όχι με όλο αυτό το κατεβατό που η Τουρκία έχει θέσει στο τραπέζι εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η θέση διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων εδώ και πολλά χρόνια είναι ότι θα συμφωνήσουμε ποια είναι η ατζέντα και θα πάμε στη Χάγη και θα κριθούν τα ζητήματα με βάση τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου και μετά κουβεντιάζουμε ό,τι άλλο. Είναι κάτι που δεν μπορεί να το αποφασίσει και να το σηκώσει μία μόνο κυβέρνηση. Η συζήτηση για προσφυγή στη Χάγη θα αργήσει πολύ, έχουμε να διαχειριστούμε πολύ πιο άμεσα, καθημερινά ζητήματα με την Τουρκία», κατέληξε ο αναπληρωτής σύμβουλος ασφάλειας του πρωθυπουργού.

Πέτσας: «Δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα»

Τις δηλώσεις του Θάνου Ντόκου και την επαναφορά του σεναρίου για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πέτσας είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα. Το μόνο θέμα που τίθεται υπό διευθέτηση είναι το θέμα της υφαλοκρηπίδας» και πρόσθεσε ότι «άλλωστε ο κ. Ντόκος έχει δηλώσει ότι εξέφρασε προσωπικές απόψεις».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλύβια: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από αυτοκίνητοΧθες 22:25 | Ειδήσεις

Στο σημείο βρίσκόνται αστυνομικές δυνάμεις που πιθανότατα θα προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπήςΧθες 23:28 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι μετά την είσοδο των αγροτών στην πίστα του αεροδρομίου το μεσημέρι, αποφασίστηκε αναστολή της λειτουργίας του.

Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υπόνοιες για εμπόριο βρεφώνΧθες 19:20 | Ειδήσεις

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του μικρού Παναγιωτάκη.

Αυτό είναι το πόρισμα της ΔΑΕΕ για τη φωτιά στο σπίτι του Φιλιππίδη - Οι μπαταρίες και η ανάφλεξη (εικόνες)Χθες 19:36 | Ειδήσεις

Σε ποιο συμπέρασμα καταλήγουν στην πολυσέλιδη έκθεσή τους οι έμπειροι ερευνητές της Πυροσβεστικής αναφορικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:14Δένδιας: Μετατροπή της Άμυνας από δημοσιονομικό βάρος σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος23:59Formula 1: Φινάλε πρωταθλήματος - Ο Λάντο Νόρις έγραψε ιστορία στο 24ο Grand Prix που μεταδόθηκε αποκλειστικά από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+23:45Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής23:32Στον ΑΝΤ1 ο κτηνοτρόφος από τη Θεσσαλονίκη που συγκλόνισε την Ελλάδα23:18Ιωάννινα: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης 23:04Η ΑΕΛ ανακοίνωσε τον Παντελίδη 22:51Καλύβια: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από αυτοκίνητο22:37Μπλόκα Αγροτών: Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στο Ηράκλειο 22:23Πάτρα: Διπλός αποκλεισμός από τους αγρότες στην Ολυμπία Οδό22:09ΑΕΚ: Βαρύ διάστρεμμα ο Γκατσίνοβιτς 21:55Χολαργός: 15χρονος συναντήθηκε με κοπέλα και τον μαχαίρωσαν 2 άτομα21:41Υπουργείο Παιδείας: Ψυχοκοινωνική υποστήριξη στον αδερφό του 2χρονου που έχασε τη ζωή του από επίθεση σκύλου21:31Σύσκεψη Αγροτών στο Τρίλοφο: Αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων 21:21Super League: Ο Παναιτωλικός «βύθισε» κι άλλο τον Πανσερραϊκό 21:11Μπλόκα Αγροτών: Η ατζέντα της συνέλευσης των εκπροσώπων της Βορείου Ελλάδος21:01Ορμπάν: Διαβεβαίωση της Τουρκίας για την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ουγγαρία 20:51Αμφίκλεια: Σοβαρό τροχαίο με δύο νταλίκες και ένα ΙΧ (βίντεο)20:41ANT1 Sports: O Ολυμπιακός θα επιδιώξει να πετύχει την πρώτη νίκη του στη League Phase του Champions League20:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο