LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 04 Φεβρουαρίου 2020 16:34

ΝΔ – ΚΙΝΑΛ σκέπτονται να καλέσουν σε ανωμοτί κατάθεση την Τουλουπάκη ως ύποπτη

Έντονες αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσω... Φρουζή. Τι κατέθεσε, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τον Παπαγγελόπουλο, ο Κ. Ράνος.

Φρουζής - Τουλουπάκη - Novartris - Βουλή 

Την κλήτευση της Ελένης Τουλουπάκη στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ζητά το ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα, ζητά να εξεταστεί ανωμοτί, δηλαδή χωρίς όρκο, “επειδή από τις έως σήμερα εργασίες της Επιτροπής έχουν προκύψει ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων από την κα Ελένη Τουλουπάκη".

Με το αίτημα συμφώνησε η ΝΔ, προκαλώντας σύμφωνα με πληροφορίες την αντίδραση του Σπύρου Λάππα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά "ό,τι θέλουμε λέμε; Εξοργίζομαι. Η επιτροπή που κάλεσε εδώ τον Φρουζή ως μάρτυρα σκέφτεται αν θα καλέσει την εισαγγελέα ως κατηγορούμενη;".

ν τω μεταξύ, έχει ξεκινήσει η κατάθεση του Κωνσταντίνου Ράνου, μέλους της επιτροπής τιμών φαρμάκων στο υπουργείο Υγείας την περίοδο 2011-2014, ο οποίος φέρεται να κατέθεσε πως η φαρμακευτική δαπάνη έβαινε μειούμενη μέχρι την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση. “Από το 2011 η φαρμακευτική δαπάνη έπεφτε μέχρι που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ”, είπε σύμφωνα με πληροφορίες.   

 • Πλεύρης (ΝΔ):Τον βλέπατε τον κ.Φρουζή στο Υπουργείο;
 • Ράνος: Ο κ.Φρουζής ήρθε μόνο μία φορά σε συνεδρίαση της Επιτροπής ως μέλος
 • Πλεύρης: Μπαινόβγαινε στο Υπουργείο;
 • Ράνος: Δεν έχω ιδέα. 

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης του, ο κ. Ράνος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε ότι «Ο Μανίας έφτιαχνε τις τιμές και κανένας δεν μπορούσε να τις ελέγξει», ενώ περιγράφοντας το σκηνικό για αλλαγή απόφασης μετά την αιφνιδιαστική είσοδο του Άδωνι Γεωργιάδη στην επιτροπή» φέρεται να είπε «είχαμε πάρει ομόφωνη απόφαση να κοπούν 30 φάρμακα. Ο σύμβουλος του κ. Γεωργιάδη, κ. Καραθάνος, ενημέρωσε αμέσως τον υπουργό. Λίγη ώρα μετά ήρθε στην αίθουσα ο κ. Γεωργιάδης. "Τι είναι αυτά, θέλω άλλη απόφαση", είπε ο κ. Γεωργιάδης. Σε λίγα λεπτά, όλοι άλλαξαν απόφαση και έμεινα μόνος. Επιβεβαιώνω απόλυτα την κατάθεση που έχω δώσει στον κ. Τζούρα».

Συνεχίζοντας, ο κ. Ράνος υποστήριξε ότι «τις τιμές τις ετοίμαζε ο Μανίας και του παρεχόταν προστασία να μην τις δει κανείς. Όλες οι κυβερνήσεις με έπαιρναν για σύμβουλο για τις τιμές των φαρμάκων, αλλά δυστυχώς δεν με άκουγε κανείς. Αν έβγαινα στον Τύπο με τα σημειώματα που έδινα στον Λοβέρδο και τα οποία απέρριψε, νόμιζα ότι θα έκανα κακό. Ο Λοβέρδος μου έχει κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Ράνος είπε ότι «το 2011 η Ελλάδα ήταν πρώτη στην Ευρώπη και Τρίτη στον κόσμο στην κατά κεφαλήν φαρμακευτική δαπάνη. Στο κόσμο πρώτες ήταν οι ΗΠΑ, δεύτερη η Ιαπωνία και τρίτη η Ελλάδα», προσθέτοντας ότι «από το 2011 η φαρμακευτική δαπάνη έπεφτε μέχρι που ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ υπήρξαν επίμονες ερωτήσεις προς τον μάρτυρα αν επιμένει στην κατάθεσή του ή αν θέλει να αλλάξει κάτι από αυτή, με τον κ. Ράνο να απαντά «η κατάθεσή μου είναι αυτή. Δεν αλλάζω τίποτα, δε με πίεσε κανείς». Ενδεικτικός είναι ο ακόλουθος διάλογος:

 • Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ): Στην κατάθεσή σας στον κ.Ντζούρα (18.3.2018) είπατε οτι στην επιτροπή τιμών φαρμάκων το φάρμακο Gilenya  «δεν ήρθε στην επιτροπή τιμών ποτέ τέτοιο θέμα και οτι είστε σίγουρος οτι δεν έγινε ποτέ καμία συζήτηση για την τιμολόγηση αυτού του φαρμάκου». Από τα πρακτικά όμως της επιτροπής προκύπτει οτι και συνεδρίαση έγινε και ήσασταν παρών και η απόφαση ήταν ομόφωνη
 • Ράνος: Δεν έχω καμία αντίρρηση σε αυτό που λέτε. Δεν θυμάμαι.
 • Κεγκέρογλου: Στην κατάθεση είπατε οτι είστε σίγουρος οτι δεν έγινε συζήτηση για το Gilenya. Τώρα λέτε δεν θυμάμαι.
 • Ράνος: Εγώ παρουσιάστηκα στον κ.Ντζούρα στεγνός. Χωρίς δικηγόρο. Εγώ είπα οτι δεν θυμάμαι.
 • Κεγκέρογλου: Μα τότε εκείνη η κατάθεση δεν είναι αληθής;
 • Ράνος: Μπορεί και να είναι και έτσι. Αφού το λέτε...
 • Κεγκέρογλου: Έγινε και 2η συνεδρίαση για το ίδιο θέμα που επίσης ήσασταν παρών και η απόφαση της Επιτροπής ήταν ομόφωνη. Εσείς συμφωνήσατε σε αυτή την απόφαση και για την τιμή του φαρμάκου αυτού;
 • Ράνος: Ναι. Δεν έχω καμία αντίρρηση
 • Κεγκέρογλου: Η τιμή που αποφασίστηκε στα 1680€ ήταν προς όφελος του ελληνικού δημοσίου;
 • Ράνος: Ναι αυτό ήταν καλό
 • Κεγκέρογλου: Ήσασταν μέλος της επιτροπή τιμών. Σας άσκησε πίεση ο κ. Λοβέρδος για κάποιο φάρμακο συγκεκριμένο;
 • Ράνος: Όχι ποτέ.
 • Κεγκέρογλου: Ο κ.Λοβέρδος χρησιμοποίησε εργαλεία για να μειώσει την δημόσια φαρμακευτική δαπάνη;
 • Ράνος: Ναι.
 • Μπιάγκης (ΚΙΝΑΛ): Στην κατάθεσή σας στην Εισαγγελία Διαφθοράς μιλήσατε με βεβαιότητα οτι δεν έγινε συζήτηση για το Gilenya και σήμερα λέτε άλλα. Τυχαία γίνεται αυτό; Γιατί είπατε άλλα στην Εισαγγελία;
 • Ράνος: Κατέθεσα μετά από οκτώ χρόνια. Δεν είχα κανένα λόγο να μιλήσω για συγκεκριμένο φάρμακο. Με ρωτούσαν για το Gilenya. Δεν θυμόμουν ακριβώς. Και είχα την αίσθηση οτι απογοήτευα τους Εισαγγελείς που δεν θυμόμουν.
 • Μπιάγκης: Έχετε κάποιο στοιχείο να καταθέσετε σήμερα στην Επιτροπή που να λέει οτι ο Λοβέρδος ζημίωσε με τις ενέργειές του το ελληνικό δημόσιο;
 • Ράνος: Το είπα και στους Εισαγγελείς το λέω και εδώ: Όχι κανένα.

Αύριο Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί να καταθέσει η Γεωργία Τσατάνη. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κως - Τροχαίο: Νεκροί δυο νεαροί (εικόνες) 15:28Κορονοϊός - Εμβολιασμοί: Ποιοι αναβάλλονται την Πέμπτη15:14“Ελπίδα” - Δημόσιο: Τηλεργασία την Πέμπτη15:01Ρύθμιση οφειλών σε 36 – 72 δόσεις: Παρατείνεται η προθεσμία 14:47Άρτα - εγκλωβισμένος πυροσβέστης: Ανέβασε βίντεο από τη διάσωσή του14:34“Ελπίδα” - Αττική: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί14:20Κορονοϊός - Μαρτίνος για Άγιο Όρος: δυσφημιστικές και άδικες δημοσιεύσεις14:07Ενδοοικογενειακή βία - Κρήτη: Χτύπησε τη σύζυγό του και εξαφανίστηκε13:53“Ελπίδα”: Πολικές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα13:39ΟΑΣΑ: Πώς κινούνται τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ 13:26Ιωάννινα: Δύο γυναίκες εντοπίστηκαν νεκρές13:12Βιασμός ανήλικης - Ιερεάς αποκλειστικά στον ΑΝΤ1: Είμαι αθώος (βίντεο)12:58“Ελπίδα” - Αττική Οδός: Εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα (βίντεο)12:44Κλειστά τα σχολεία στην Αττική την Πέμπτη 12:31Μητσοτάκης για κακοκαιρία “Ελπίδα”: Υπήρξαν αστοχίες και ανεπάρκειες12:18Θεσσαλονίκη - πατροκτόνος: Σε ψυχιατρική κλινική ο 24χρόνος12:04“The 2Night Show” - Κατερίνα Λιόλιου: Όλα όσα είπε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου11:50“Ελπίδα” – ΔΕΔΔΗΕ: Σε ποιες περιοχές συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης11:36Άρτα - εγκλωβισμένος πυροσβέστης: Πήρε τηλέφωνο τους διασώστες 11:23Η Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε υπνωτήριο αστέγων11:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο