LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 03 Φεβρουαρίου 2020 11:36

“Κόλλησε από τον κορονοϊό” κι… έπεσε το χρηματιστήριο της Κίνας

 «Βουτιά» έκανε ο δείκτης του κινεζικού χρηματιστηρίου, επηρεασμένος από τον κορονοϊό.

Κίνα - χρηματιστήριο - Κορονοϊός

Ποσό 393 δισεκ. δολαρίων εξανεμίστηκε από τον κινεζικό χρηματιστηριακό δείκτη αναφοράς σήμερα, με το γιουάν και τις τιμές των εμπορευμάτων να καταγράφουν βουτιά καθώς οι φόβοι για την εξάπλωση του κορονοϊού και τον οικονομικό του αντίκτυπο σημάδεψαν την πρώτη ημέρα συναλλαγών στην Κίνα μετά την έλευση του νέου κινεζικού έτους.

Η βουτιά σχεδόν κατά 8% του σύνθετου δείκτη του χρηματιστήριου της Σανγκάης ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια. Το κινεζικό νόμισμα ξεπέρασε το επίπεδο των 7 γιουάν ανά δολάριο, ενώ τα εμπορεύματα που τελούν υπό διαπραγμάτευση στη Σανγκάη, από το φοινικέλαιο έως τον χαλκό, υποχώρησαν στο κατώτερο επιτρεπόμενο όριο διαπραγμάτευσης.

Το μαζικό ξεπούλημα σημειώθηκε καθώς η κεντρική τράπεζα προχώρησε στη μεγαλύτερη ένεση ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα από το 2004 και παρά τις προφανείς ενέργειες των ρυθμιστικών αρχών να περιοριστούν οι πωλήσεις.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Κίνα από τον κορονοϊό αυξήθηκε χθες στους 361, συγκριτικά με 17 στις 23 Ιανουαρίου, όταν ήταν η τελευταία συνεδρίαση των κινεζικών αγορών πριν από τις αργίες για το κινεζικό νέο έτος.

Το γιουάν ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση του στην ηπειρωτική Κίνα στο χαμηλότερο επίπεδο αυτής της χρονιάς, σημειώνοντας νωρίτερα βουτιά 1,2% και υποχωρώντας πέρα από το συμβολικό επίπεδο των 7 γιουάν ανά δολάριο στα 7,0257.

Ο νέος ιός έχει προκαλέσει συναγερμό διότι εξαπλώνεται γρήγορα, δεν είναι γνωστά πολλά στοιχεία για αυτόν και η δραστική απάντηση των αρχών είναι πιθανόν να επηρεάσει την οικονομική ανάπτυξη.

«Αυτό θα κρατήσει για κάποιο διάστημα», δήλωσε η Άιρις Πανγκ, οικονομολόγος στην ING για την Κίνα. «Δεν είναι βέβαιο εάν οι εργάτες ή πόσοι από αυτούς θα επιστρέψουν στα εργοστάσιά τους», δήλωσε. «Δεν έχουμε δει ακόμα οικονομικά αποτελέσματα εταιριών μετά (την εξάπλωση) του κορονοϊού. Εστιατόρια και εταιρίες λιανικής πώλησης ίσως έχουν πολύ λίγες πωλήσεις».

Πάνω από 2.500 μετοχές υποχώρησαν στο κατώτερο ημερήσιο όριο διαπραγμάτευσης, σημειώνοντας βουτιά 10%. Ο σύνθετος δείκτης του χρηματιστηρίου της Σανγκάης έκλεισε με πτώση 7,7% στις 2.746,6 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο, ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραψε απώλειες έως και 9%.

Ο χαλκός υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών και πλέον ετών, ενώ το αλουμίνιο, ο ψευδάργυρος και ο μόλυβδος υποχώρησαν πάνω από 4% και οι σπόροι σόγιας κατά 2%. Αντίθετα, οι τιμές των ομολόγων κατέγραψαν άλμα.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBOC) ανακοίνωσε ότι η βουτιά των μετοχών έχει στοιχεία μιας παράλογης αντίδρασης ή ακόμα και πανικού, που θυμίζει συμπεριφορά αγέλης, σε σχόλιό της σε εφημερίδα που δημοσιεύθηκε μετά το κλείσιμο της αγοράς.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδαΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ για τους θανάτους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους.

Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Συγκινεί στην ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος. Πώς αποχαιρετά τον πατέρα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κλιματική κρίση: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με συχνότερα κύματα ακραίας ζέστης19:05Κύκλωμα ναρκωτικών - ΑΠΘ: Ένοχοι κρίθηκαν δεκάδες κατηγορούμενοι 18:51Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή18:37Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)18:24Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στο πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο