LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 02 Φεβρουαρίου 2020 22:19 | Ανανέωση: 02 Φεβρουαρίου 2020 22:34

Προβληματισμός από την νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο (εικόνες)

Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο δράστης, χαροπαλεύει ένα από τα ανυποψίαστα θύματα του. "Ισλαμιστική" η επίθεση λένε οι Αρχές. Τι βρέθηκε δίπλα στον άνδρα.

Λονδίνο - τρομοκρατική επίθεση - αστυνομικοί

Επίθεση με μαχαίρι που χαρακτηρίστηκε "τρομοκρατική" σε εμπορικό δρόμο του νότιου Λονδίνου προκάλεσε τον τραυματισμό τριών ανθρώπων σήμερα, εκ των οποίων ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία που σκότωσε τον δράστη της επίθεσης.

Η επίθεση αυτή σημειώνεται δύο και πλέον μήνες μετά μια επίθεση με μαχαίρι στην οποία δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γέφυρα του Λονδίνου, στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, και η οποία οδήγησε τη συντηρητική κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να ανακοινώσει αυστηρότερη αντιτρομοκρατική νομοθεσία.

Σήμερα, η επίθεση έγινε γύρω στις 14.00 (τοπική ώρα, 16.00 ώρα Ελλάδος) στην περιοχή με κατοικίες του Στρίθαμ.

Αφότου ανακοίνωσε ότι ένοπλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν έναν άνδρα, ο οποίος μαχαίρωσε αρκετούς ανθρώπους, η αστυνομία είπε αρχικά ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν. "Περιμένουμε νέα για την κατάσταση της υγείας τους", είχε ανακοινώσει νωρίτερα η αστυνομία στο Twitter, διαβεβαιώνοντας ότι η επίθεση "αναχαιτίστηκε".

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο άνθρωπος που πυροβολήθηκε από την αστυνομία είναι νεκρός. Οι συνθήκες ερευνώνται, το περιστατικό χαρακτηρίστηκε τρομοκρατικό", πρόσθεσε η αστυνομία.

Αργότερα, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι η επίθεση είναι "ισλαμιστικού χαρακτήρα" και ο δράστης έφερε πάνω του έναν ψεύτικο "μηχανισμό".

Λονδίνο - τρομοκρατική επίθεση - αστυνομικοί

Ακόμη, η Μητροπολιτική Αστυνομία διευκρίνισε ότι πράκτορες αντιτρομοκρατικής μονάδας βρίσκονταν εκεί "στο πλαίσιο μιας προληπτικής επιχείρησης", υποδηλώνοντας ότι ο δράστης της επίθεσης παρακολουθείτο, όπως είχαν μεταδώσει νωρίτερα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

"Ένας μηχανισμός βρέθηκε πάνω στο σώμα του ύποπτου, τον οποίο παρακολουθούσαν ειδικοί αστυνομικοί. Διαπιστώθηκε γρήγορα ότι πρόκειται για ψεύτικο μηχανισμό", δήλωσε η Λούσι Ντ΄Ορσι, αξιωματικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

"Το περιστατικό κρίθηκε γρήγορα ότι είναι τρομοκρατική ενέργεια ισλαμιστικού χαρακτήρα", ανέφερε σε ανακοίνωση.

Λονδίνο - τρομοκρατική επίθεση - αστυνομικοί

Στο Twitter ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ευχαρίστησε τις υπηρεσίες διάσωσης, προσθέτοντας ότι οι σκέψεις του είναι στους "τραυματίες και σε όσους επλήγησαν".

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν αντέδρασε λέγοντας: "Οι τρομοκράτες προσπαθούν να μας διχάσουν και να καταστρέψουν τον τρόπο της ζωής μας. Στο Λονδίνο, δεν θα τους αφήσουμε ποτέ να το πετύχουν".

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν έγραψε ότι οι σκέψεις του είναι στους "τραυματίες και σε όσους επλήγησαν" και ευχαρίστησε την αστυνομία και τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων για την αφοσίωσή τους και την άμεση επέμβασή τους.

"Ματσέτα" και πυροβολισμοί

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένοπλους αστυνομικούς να έχουν περικυκλώσει έναν άνδρα που κείτεται στο έδαφος στην κεντρική λεωφόρο Στρίθαμ. Οι δυνάμεις της τάξης οπισθοχωρούν στη συνέχεια ξαφνικά και ζητούν από τους αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονται στο σημείο να κάνουν το ίδιο, την ώρα που φθάνουν στο σημείο άλλα οχήματα πρώτων βοηθειών.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA ότι είδε έναν άνδρα που έφερε ματσέτα να καταδιώκεται από έναν άνδρα που φορούσε πολιτικά ρούχα: "Πυροβολήθηκε, νομίζω ότι άκουσα τρείς πυροβολισμούς", δήλωσε ο 19χρονος σπουδαστής.

Λονδίνο - πυροβολισμοί - μαχαίρωμα

Λονδίνο - πυροβολισμοί - μαχαίρωμα

Στο Λονδίνο έχουν σημειωθεί αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια.

Στα τέλη Νοεμβρίου, σε επίθεση με μαχαίρι σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι στη Γέφυρα του Λονδίνου, μια γέφυρα στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, πριν πέσει νεκρός ο δράστης από την αστυνομία.

Ο δράστης της επίθεσης, για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ο 28χρονος Ουσμάν Χαν, ήταν πρώην κρατούμενος για τρομοκρατία που απελευθερώθηκε έχοντας εκτίσει το ήμισυ της ποινής. Στο σημείο της επίθεσης βρισκόταν γιατί συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης για πρώην κρατούμενους.

Έκτοτε, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε μέτρα για αυστηρότερες ποινές για τους δράστες των τρομοκρατικών ενεργειών και απαγόρευσε την πρόωρη απελευθέρωσή τους.

Λονδίνο - πυροβολισμοί - μαχαίρωμα 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο