LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 31 Ιανουαρίου 2020 17:39

Οικονομικό Επιμελητήριο: Ξανά Πρόεδρος ο Κωνστανίνος Κόλλιας

Τι αναφέρει στις πρώτες δηλώσεις του, μετά την επανεκλογή του. Ποιά ειναι τα άλλα μέλη του Προεδρείου του ΟΕΕ.

Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος - Κωνσταντίνος Κόλλιας

Τον Πρόεδρο και το νέο Προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος εξέλεξε η νέα Κεντρική Διοίκηση, που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου 2019, και συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή.

Στη θέση του Προέδρου επανεξελέγη ο Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Η σύνθεση του Προεδρείου είναι η ακόλουθη:

  • Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Κόλλιας
  • Α΄ Αντιπρόεδρος: Αβραάμ Πανίδης
  • Β΄ Αντιπρόεδρος : Σταύρος Τραγάνης
  • Γεν. Γραμματέας : Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου
  • Οικονομικός Επόπτης : Κωνσταντίνος Μανούσος
  • Μέλη : Παναγιώτης Αλεβιζάκης, Σπυρίδων Βογιατζής, Ελισσάβετ Ζαμπέτα, Σάκης Ιωαννίδης, Πελοπίδας Καλλίρης, Μενέλαος Μαλτέζος, Ιωάννης Ρέππας, Κώστας Ταγγίρης, Φίλιππος Τούραλης – Σμυρνιώτης, Ιορδάνης Χατζηκωνσταντίνου.

Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας, δήλωσε:

«Η εκλογή μου, για τρίτη συνεχόμενη φορά, στη θέση του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αποδεικνύει ότι οι οικονομολόγοι αναγνωρίζουν το έργο, που έχει συντελεστεί την τελευταία εξαετία στον επιστημονικό μας φορέα. Ταυτόχρονα, αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή. Αισθάνομαι πως η ευθύνη είναι ακόμα μεγαλύτερη, δεδομένου του ρόλου, που οφείλει να διαδραματίσει ο φορέας μας, ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας για θέματα της οικονομίας, αλλά και των προκλήσεων, τις οποίες αντιμετωπίζει η χώρα μας στη νέα, εξίσου κρίσιμη δεκαετία.

Ένα είναι σίγουρο: Ότι, και αυτή την τετραετία, το Οικονομικό Επιμελητήριο θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, με τη βοήθεια όλων των συναδέλφων οικονομολόγων. Με μεγαλύτερη εξωστρέφεια και παρεμβατικότητα, μέσω επιστημονικών μελετών, τεκμηριωμένων προτάσεων, αξιόπιστων και εφικτών λύσεων, θα συμβάλλουμε ακόμα περισσότερο τόσο στην επίλυση των θεσμικών και καθημερινών θεμάτων των μελών μας, όσο και στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή της νομοθεσίας, μέσω ακόμα πιο ενεργούς συμμετοχής στα νομοσχέδια για την οικονομία.    

Άλλωστε, η δουλειά, που έχει γίνει, και που δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε, δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της τελευταίας εξαετίας. Ξεκίνησε το 2004, ως μια μεγάλη προσπάθεια μιας παρέας ανθρώπων με διάθεση ανανέωσης, αλλά και ανάδειξης των επίκαιρων και σύγχρονων θεμάτων, που απασχολούν τους οικονομολόγους και τη χώρα. Η μεγάλη ομάδα στελεχών, που αναδείχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εκπροσώπησε επάξια τις αρχές και τις αξίες του ΟΕΕ. Η προσπάθεια αυτή, με όπλο τη μεγάλη πλέον εμπειρία, πρέπει τώρα να προχωρήσει σε μία νέα σελίδα ενός σύγχρονου ΟΕΕ και με βάση τη μετα-κρίσης οικονομική κατάσταση της χώρας. Από σήμερα, κιόλας, συνεχίζουμε τη δουλειά μας για να πάμε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ακόμα πιο ψηλά».

Κώστας Κόλλιας - Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας - ΟΕΕ

Ποιος ειναι ο Κωνσταντίνος Κόλλιας

 Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας γεννήθηκε στη Λάρισα το 1976. Σπούδασε οικονομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακό στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και διδακτορικό δίπλωμα στο ίδιο αντικείμενο, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει διατελέσει ειδικός γραμματέας αποκρατικοποιήσεων στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών, γενικός διευθυντής της Σχολής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών, αναπληρωτής Διοικητής για την Ελλάδα στην Παρευξείνια Τράπεζα Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής, οικονομικός σύμβουλος του Υπουργού στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών και επισκέπτης καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σήμερα είναι επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Partner στην Διαδικασία ΑΕ και σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης στην KLC Law Firm.

Τον Φεβρουάριο του 2014 εξελέγη, για πρώτη φορά, Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και τον Φεβρουάριο του 2017 επανεξελέγη.

Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραμπ: Σε μία – δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα βρεθεί λύση στον πόλεμο στην ΟυκρανίαΧθες 22:48 | Ειδήσεις

Οι εγγυήσεις ασφαλείας και η τριμερής σύνοδος βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνόδου με τους Ευρωπαίους ηγέτες, στο Λευκό Οίκο.

Νεκρός άνδρας από πυροβολισμό στον Άγιο ΠαντελεήμοναΧθες 22:24 | Ειδήσεις

Η σορός του εντοπίστηκε επί της οδού Μιχαήλ Βόδα.

Τραμπ: Αν όλα πάνε καλά στη συνάντηση με Ζελένσκι θα έχουμε τριμερή με τον ΠούτινΧθες 22:10 | Ειδήσεις

Ο Τραμπ επανέλαβε επίσης ότι θέλει να οργανώσει μια τριμερή συνάντηση με τον Ζελένσκι και τον Πούτιν «εφόσον όλα πάνε καλά».

Οι γονείς της 15χρονής που σώθηκε από παραλυτικό ιό, στον ΑΝΤ1: Μόλις ξύπνησε, ζήτησε να αγκαλιάσει τους γιατρούςΧθες 21:04 | Ειδήσεις

Οι γονείς της κοπέλας μιλούν αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, για την περιπέτεια της υγείας της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συρία: Έως και 300.000 άνθρωποι "εξαφανίστηκαν" τα τελευταία 55 χρόνια00:00ΗΠΑ: Ο Τραμπ διέκοψε τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους ηγέτες για να μιλήσει με τον Πούτιν23:48Οι γονείς της 15χρονής που σώθηκε από παραλυτικό ιό, στον ΑΝΤ1: Μόλις ξύπνησε, ζήτησε να αγκαλιάσει τους γιατρούς23:34Χαλκιδική: Απαγορευτικό απόπλου σε πλοίο που παρουσίασε βλάβη23:20Σεισμός 4,3 Ρίχτερ νότια της Καρδίτσας23:04Τραμπ: Σε μία – δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα βρεθεί λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία22:50Φωτιά στο Αμύγδαλο Τυρνάβου: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις22:36Νεκρός άνδρας από πυροβολισμό στον Άγιο Παντελεήμονα22:22Τραμπ: Αν όλα πάνε καλά στη συνάντηση με Ζελένσκι θα έχουμε τριμερή με τον Πούτιν22:08Πάτρα: 50χρονος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις εις βάρος της 9χρονης ανιψιάς του21:54Τι καιρό θα κάνει αύριο Τρίτη21:40Τραμπ σε Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ "θα εμπλακούν" στη μελλοντική ασφάλεια της Ουκρανίας21:26Βοιωτία: Μηχανή συγκρούστηκε με τρακτέρ – Νεκρός ο 33χρονος μοτοσικλετιστής21:12Τραμπ - Ζελένσκι: Οι πρώτες συζητήσεις στο Οβάλ Γραφείο20:58Έφτασε ο Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο (εικόνες)20:44Διακοπή της ροής του πετρελαίου προς την Ουγγαρία, έπειτα από ουκρανική επίθεση σε ρωσικό υποσταθμό20:34FIFA: Εξετάζει Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων κάθε 2 χρόνια, με 48 ομάδες20:20Ζελένσκι: Η Ουκρανία είναι έτοιμη να δημιουργήσει μια νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας20:06Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πέντε ανήλικοι που κατηγορούνται ότι λήστεψαν 15χρονο19:52Γάζα: Η Χαμάς απάντησε θετικά στη νέα πρόταση εκεχειρίας19:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο