LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 30 Ιανουαρίου 2020 21:56 | Ανανέωση: 30 Ιανουαρίου 2020 21:59

Κορονοϊός: παγκόσμιο συναγερμό σήμανε ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας "κρούει τον κώδωνα" για την εξάπλωση του φονικού ιού σε όλον τον πλανήτη.

Κοροναϊός

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό για την εξάπλωση του νέου κορονοϊού που εκδηλώθηκε στην κινέζικη πόλη Γουχάν.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε σήμερα ότι η επιδημία του νέου κορονοϊού στην Κίνα συνιστά έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους ανακοίνωσε την απόφαση έπειτα από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτάκτων Αναγκών, ενός ανεξάρτητου πάνελ ειδικών, την ώρα που έχουν καταγραφεί κρούσματα του νέου κορονοϊού σε τουλάχιστον 18 χώρες.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι το ενδεχόμενο ο ιός να εξαπλωθεί σε χώρες τα σύστηματα υγείας των οποίων είναι πιο αδύναμα (...). Δεν πρόκειται για μια ψήφο περιφρόνησης προς την Κίνα», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Ο ΠΟΥ δεν συνιστά να περιοριστούν τα ταξίδια, οι εμπορικές συναλλαγές και η μετακίνηση (του πληθυσμού) και αντιτίθεται σε κάθε περιορισμό των ταξιδιών», ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού. Αναφερόμενος στα μέτρα που λαμβάνει η Κίνα ο Γκεμπρεγιέσους δήλωσε ότι «πιστεύει πως θα ανακόψουν τη διάδοση του ιού. Έχω δει τις δυνατότητες (σ.σ. των Κινέζων) και πιστεύω ότι θα ελέγξουν το ξέσπασμα το συντομότερο δυνατόν».

"Αδειάζουν" πρεσβεία και προξενεία των ΗΠΑ απο την Κίνα

Το Στέιτ Ντιπάρμεντ ενέκρινε την αποχώρηση των μελών των οικογενειών και όλου του μη απαραίτητου προσωπικού της αμερικανικής κυβέρνησης στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο και στα προξενεία της Τσενγκτού, Γκουανγκτσόου, Σανγκάης και Σενγιάνγκ εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονϊού, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

«Το Στέιτ Ντιπάρμεντ αποφάσισε να θέσει την αμερικανική πρεσβεία και τα γενικά προξενεία σε καθεστώς εγκεκριμένης αποχώρησης» τόνισε ο εκπρόσωπος σε ανακοίνωσή του, «που προκύπτει από την περιορισμένη μετακίνηση και διαθεσιμότητα κατάλληλης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω του νέου κορονοϊού».

"Συναγερμός" στο ΑΧΕΠΑ

Όλα αυτά ενώ στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται σε καραντίνα ένας άνδρας, ο οποίος ειναι πιθανόν να είναι το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε σε συνεδρίαση, για την Δευτέρα, το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας (Ε.ΣΥ.Δ.Υ.), στο πλαίσιο προετοιμασίας και θωράκισης της χώρας για το νέο κορονοϊό.

Όμηροι του κορονοϊού ειναι 6000 επιβαίνοντες σε κρουαζιερόπλοιο, που ειναι σε καραντίνα, στα ανοιχτά της Ιταλίας, αφού οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δύο τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ είχαν πυρετό. Η ασθένεια του ζευγαριού, σε συνδυασμό με την καταγωγή του, σήμαναν "συναγερμό" στις Αρχές, καθώς καλλιεργήθηκαν φόβοι ότι μπορεί οι δύο ασθενείς να είναι φορείς του κορονοϊού.






Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)Σήμερα 07:19 | Ειδήσεις

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας. Οι ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες σε περιοχές της Θεσσαλίας. Που καταγράφονται χιονοπτώσεις.

Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)Σήμερα 09:47 | Τοπικά Νέα

Ασυνήθιστες εικόνες για τέτοια εποχή, με την περιοχή "ντυμένη στα λευκά", είδαν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και επισκέπτες στο Πετρούλι. Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδιαΣήμερα 07:52 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, υποβάθμισε την επίθεση στην Ισφαχάν, ενώ δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες στο Ισραήλ. Τι ανέφερε για πιιθανά αντίποινα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κικίλιας - Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:36Formula 1: Το GP Σαγκάης αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+06:30Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο