LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 30 Ιανουαρίου 2020 20:20 | Ανανέωση: 30 Ιανουαρίου 2020 20:20

Μηταράκης στον ΑΝΤ1 για Μεταναστευτικό: στέλνουμε μήνυμα ότι δεν είμαστε “ξέφραγο αμπέλι” (βίντεο)

Τι είπε για τα πλωτά φράγματα, τις επιστροφές στην Τουρκία και τους φόβους για κρούσματα κορονοϊου στα ΚΥΤ και τα hot spot στα νησιά.

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ -  Νότης Μηταράκης 

Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ήταν ο νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως είπε ο Νότης Μηταράκης στον Νίκο Χατζηνικολάου, «έχουν δίκιο οι νησιώτες που διαμαρτύρονται. Υπάρχει πράγματι μια δυσπιστία και μια κούραση του πληθυσμού».

«Στις 15 ημέρες του υπουργείου έχουν ήδη γίνει 4 επιστροφές παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία, αριθμός πολλαπλάσιος του 2019», σημείωσε ο κ. Μηταράκης, λέγοντας ότι αυτές πρέπει να πολλαπλασιαστούν.

Όπως επεσήμανε μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, πρέπει να προχωρήσουν τα κυβερνητικά μέτρα για τα κλειστού τύπου κέντρα και την καλύτερη φύλαξη των συνόρων, προκειμένου, σε συνδυασμό με τις μεταφορές στην ενδοχώρα και την επίσπευση των διαδικασιών για την χορήγηση ή μη του ασύλου, «να αποκατασταθεί το συναίσθημα ασφάλειας στους πολίτες των νησιών».

«Πρέπει να δείξουμε ως χώρα ότι δεν είμαστε “ξέφραγο αμπέλι” και να σταλεί σε όλους το μήνυμα ότι δεν θα μένουν στην Ελλάδα», είπε ο κ. Μηταράκης, σχολιάζοντας δηκτικά τις αντιδράσεις του Αλέξη Τσίπρα για τα πλωτά φράγματα στο Αιγαίο.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για την τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων στο Αιγαίο, ιδίως σε περιοχές με μικρή απόσταση των ελληνικών και των τουρκικών παραλίων, προκειμένου να αποτραπεί η έλευση παράτυπων μεταναστών και αιτούντων ασύλου στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ζήτησε εθνική συσπείρωση και θετική διάθεση από κατοίκους περιοχών της ηπειρωτικής Ελλάδας, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία αποσυμφόρησης των νησιών.

«Δεν είναι αποδεκτές οι συνθήκες διαβίωσης στους χώρους που υπάρχουν στα νησιά» είπε για τους χιλιάδες ανθρώπους που συνωστίζονται εκεί, λέγοντας ότι οι υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή και για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων κορονοϊου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο