LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 30 Ιανουαρίου 2020 20:20 | Ανανέωση: 30 Ιανουαρίου 2020 20:20

Μηταράκης στον ΑΝΤ1 για Μεταναστευτικό: στέλνουμε μήνυμα ότι δεν είμαστε “ξέφραγο αμπέλι” (βίντεο)

Τι είπε για τα πλωτά φράγματα, τις επιστροφές στην Τουρκία και τους φόβους για κρούσματα κορονοϊου στα ΚΥΤ και τα hot spot στα νησιά.

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ -  Νότης Μηταράκης 

Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ήταν ο νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως είπε ο Νότης Μηταράκης στον Νίκο Χατζηνικολάου, «έχουν δίκιο οι νησιώτες που διαμαρτύρονται. Υπάρχει πράγματι μια δυσπιστία και μια κούραση του πληθυσμού».

«Στις 15 ημέρες του υπουργείου έχουν ήδη γίνει 4 επιστροφές παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία, αριθμός πολλαπλάσιος του 2019», σημείωσε ο κ. Μηταράκης, λέγοντας ότι αυτές πρέπει να πολλαπλασιαστούν.

Όπως επεσήμανε μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, πρέπει να προχωρήσουν τα κυβερνητικά μέτρα για τα κλειστού τύπου κέντρα και την καλύτερη φύλαξη των συνόρων, προκειμένου, σε συνδυασμό με τις μεταφορές στην ενδοχώρα και την επίσπευση των διαδικασιών για την χορήγηση ή μη του ασύλου, «να αποκατασταθεί το συναίσθημα ασφάλειας στους πολίτες των νησιών».

«Πρέπει να δείξουμε ως χώρα ότι δεν είμαστε “ξέφραγο αμπέλι” και να σταλεί σε όλους το μήνυμα ότι δεν θα μένουν στην Ελλάδα», είπε ο κ. Μηταράκης, σχολιάζοντας δηκτικά τις αντιδράσεις του Αλέξη Τσίπρα για τα πλωτά φράγματα στο Αιγαίο.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για την τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων στο Αιγαίο, ιδίως σε περιοχές με μικρή απόσταση των ελληνικών και των τουρκικών παραλίων, προκειμένου να αποτραπεί η έλευση παράτυπων μεταναστών και αιτούντων ασύλου στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ζήτησε εθνική συσπείρωση και θετική διάθεση από κατοίκους περιοχών της ηπειρωτικής Ελλάδας, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία αποσυμφόρησης των νησιών.

«Δεν είναι αποδεκτές οι συνθήκες διαβίωσης στους χώρους που υπάρχουν στα νησιά» είπε για τους χιλιάδες ανθρώπους που συνωστίζονται εκεί, λέγοντας ότι οι υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή και για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων κορονοϊου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πύργος: Ανήλικη σε κατάσταση σοκ έσπασε βιτρίνα καταστήματος14:26Σέρρες: Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση (εικόνες)14:09Βουλή: Νέος γύρος αντιπαράθεσης και υψηλοί τόνοι υπό τη σκιά της χθεσινής διαδικασίας ψηφοφορίας για Προανακριτική13:52Τροχαίο – Βαθύλακκος: Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας από τους πέντε τραυματίες13:35Θεσσαλονίκη: Πλήρωσαν ταρίφα 4.000 ευρώ για να μπουν παράνομα στη χώρα13:18Θάσος: 13χρονος τραυματίστηκε σε θαλάσσια παιδική χαρά13:01Πακιστάν: Κακοποιημένη καμήλα περπάτησε και πάλι με τεχνητό μέλος12:44ΝΒΑ: Συνελήφθη ο Γκίλμπερτ Αρίνας για παράνομο κύκλωμα τζόγου στο σπίτι του12:27Κιλκίς: Μία νεκρή και πέντε τραυματίες μετά από μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων στην Π.Ε.Ο. Ευζώνων – Πολυκάστρου12:13Θεσσαλονίκη: Δέκα διαρρήξεις σε 1,5 μήνα έκανε 17χρονος12:00Θεσσαλονίκη: Σοβαρό τροχαίο επί της Εθνικής οδού Χαλάστρας – Ευζώνων με 5 τραυματίες11:49Πέμπτη 31 Ιουλίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας11:35ΗΠΑ: Την Παρασκευή τίθενται σε ισχύ οι νέοι δασμοί11:18Έντονα καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλονίκη11:01Παναθηναϊκός: Οδεύει προς αποχή από το Σούπερ Καπ 10:44Κίσσαμος: Έκλεβαν το μεροκάματο 15χρονης…για να αγοράζουν ναρκωτικές ουσίες10:27Βίντεο “Κλειδί” για την υπόθεση του κοριτσιού που βρέθηκε στο Παλαιό Φάληρο10:10Καναδάς: Ετοιμάζεται να αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης - Το Ισραήλ καταδικάζει09:55ΟΠΕΚΕΠΕ - Βουλή: Η επεισοδιακή λήξη της συζήτησης επί των προτάσεων για σύσταση προανακριτικής επιτροπής09:41Ηράκλειο: Πτώση αυτοκινήτου σε χαντάκι09:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο