LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 29 Ιανουαρίου 2020 13:45 | Ανανέωση: 29 Ιανουαρίου 2020 13:51

“Πέρασε” η τροπολογία για το ποδόσφαιρο

Ποιοι βουλευτές απουσίαζαν από την ψηφοφορία στην Βουλή. Κόντρα Αυγενάκη – αντιπολίτευσης.

ΠΑΟΚ - ΞΑΝΘΗ - ΛΟΓΚΟ 

Mε τις ψήφους 156 βουλευτών της ΝΔ “πέρασε” από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που αναμορφώνει τις ποινές για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο. Μετά και το μήνυμα για κομματική πειθαρχία που έστειλε το Μαξίμου, οι απουσίες περιορίστηκαν σε δύο, αυτή του Γιώργου Βαγιωνά που εκλέγεται στη Χαλκιδική και απέστειλε επιστολή πρόθεσης ψήφου που όμως, δεν προσμετρήθηκε κι εκείνη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, 90 βουλευτές καταψήφισαν. Μεταξύ εκείνων, που καταψήφισαν ήταν 79 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς απουσίαζαν έξι (Έφη Αχτσιόγλου, Τρυφών Αλεξιάδης, Σωκράτης Φάμελλος, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, Σωκράτης Βαρδάκης και Σταύρος Αραχωβίτης) και 10 βουλευτές της Ελληνικής Λύσης. 

Νωρίτερα, σε επιτροπή που συζητούσε τη συμφωνία αθλητικής συνεργασίας Ελλάδας -Ιαπωνίας, ο αρμόδιος υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης ήταν κατηγορηματικός, πως δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της Βουλής για τον ορισμό των μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Όπως είπε, εξακολουθούν να ισχύουν οι προβλέψεις του νόμου του 1999, καθώς ο νόμος Βασιλειάδη δεν ισχύει ακόμη. "Αν είχαμε κάνει λάθος θα το παραδεχόσασταν και θα κάναμε τα πάντα για να επανέλθει ο σεβασμός και η πίστη στους κανόνες", ανέφερε ο κ. Αυγενάκης που δέχθηκε τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, έκανε λόγο για «σαφή παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου και υπονόμευση του πρωταθλήματος», ενώ από το ΚΙΝΑΛ ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος υποστήριξε ότι «δεν χρειάζονται εκπτώσεις στη νομοθεσία χάριν σκοπιμοτήτων και ότι η κοινωνία απαιτεί νομιμότητα και διαφάνεια και όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά». Σε σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται «ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μέσω του εκπροσώπου του, ανακοίνωσε ότι όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία - παρωδία για το ποδόσφαιρο, θα διαγραφεί από τη ΝΔ. Προσπάθησε να μαζέψει τους βουλευτές του και να αποφύγει το κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα : Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κος Σαμαράς. Δε θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κου Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες». Πηγές της ΝΔ ανέφερεαν ότι «ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Σταύρο Καλαφάτη και τον ενημέρωσε για τους λόγους της απουσίας του από τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Βουλή. Οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί». Κυβερνητικοί κύκλοι τόνιζαν ότι «οι τέως πρωθυπουργοί αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη ευελιξία. Από τη στιγμή που δόθηκαν εξηγήσεις, δεν υπάρχει κανένα θέμα».

«Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί», ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο Μανώλης Συντυχάκης ανέφερε ότι οι εξελίξεις στο ποδόσφαιρο αναδύουν τη σήψη και τη διαπλοκή που υπάρχει στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού.

Για πυροδότηση του κλίματος κατηγόρησε την κυβέρνηση, ο Κωνσταντίνος Μπούμπας από την Ελληνική Λύση, ενώ η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ 25 απέφυγε να τοποθετηθεί στην υπόθεση, ζητώντας εφ/όλης της ύλης συζήτηση για τον ελληνικό αθλητισμό.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ - Μπαμπασίδης στον ΑΝΤ1: Τι είπε για τους επίμαχους διαλόγους και τα ΑΦΜ (βίντεο)Χθες 18:22 | Ειδήσεις

Στον ΑΝΤ1 μίλησε αποκλειστικά ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκος Μπαμπασίδης για τους επίμαχους διαλόγους που εμπλέκεται το όνομά του.

Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)Χθες 18:52 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1, η Ζέτα Μακρή για τον δημοσιογράφο που φέρεται να την εκβίαζε.

Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 42αρια - Ποιες περιοχές θα "βράσουν"Χθες 20:14 | Ειδήσεις

Σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο θα δείξει 42 βαθμούς Κελσίου

Πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα: Το Ισραήλ ετοιμάζει την απάντησή τουΧθες 22:16 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που θα συναντηθεί την Δευτέρα στον Λευκό Οίκο με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι μία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί «την επόμενη εβδομάδα».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πυροσβεστική: 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα23:59Σοβαρή ξηρασία πλήττει την Ευρώπη – Σε κατάσταση πίεσης πάνω από το 50% της ηπείρου23:50Ιράν: Πρώτη εμφάνιση του Χαμενεΐ ενώπιον κοινού μετά τον πόλεμο των 12 ημερών 23:37Εύβοια: Πρόστιμο άνω των 8.000 ευρώ στον 52χρονο που συνελήφθη για την πυρκαγιά 23:23Αμαλιάδα: Προσωρινά κρατούμενη η 48χρονη που κάρφωσε γυναίκα με ψαλίδι23:08Ζελένσκι: Η καλύτερη και πιο παραγωγική συνομιλία μου με Τραμπ22:50Ισραηλινή αντιπροσωπεία στο Κατάρ - Συζητήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας 22:33Ελευσίνα: Συνελήφθη 31χρονος που βίαζε και εξέδιδε 17χρονη22:17Μουντιάλ Συλλόγων: Η Παρί στους ημιτελικούς μετά την νίκη κόντρα στη Μπάγερν22:02Ζέττα Μακρή: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την σύλληψη του δημοσιογράφου – Ποια κατηγορία αντιμετωπίζει21:47Αργοστόλι: Άγριος ξυλοδαρμός διανομέα - Τέσσερις συλλήψεις21:32Κρήτη: Φωτιά στην Καρκαδιώτισσα Ηρακλείου 21:15Πειραιάς: Συνελήφθησαν μέλη συμμοριών για την ένοπλη συμπλοκή έξω από νυχτερινό κέντρο (βίντεο)20:59Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 42αρια - Ποιες περιοχές θα "βράσουν"20:45Πλημμύρες στο Τέξας: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών (εικόνες)20:29ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας - Νέος εκπρόσωπος Τύπου ο Κώστας Ζαχαριάδης20:13Formula 1: Ο Φερστάπεν κατέκτησε την pole position στη Βρετανία19:57Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:42Αριζόνα: Συγκινητική διάσωση 5χρονου στην έρημο – Τον εντόπισε αστυνομικός σκύλος μυρίζοντας τις κάλτσες του (βίντεο)19:26Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)19:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο