LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 29 Ιανουαρίου 2020 13:45 | Ανανέωση: 29 Ιανουαρίου 2020 13:51

“Πέρασε” η τροπολογία για το ποδόσφαιρο

Ποιοι βουλευτές απουσίαζαν από την ψηφοφορία στην Βουλή. Κόντρα Αυγενάκη – αντιπολίτευσης.

ΠΑΟΚ - ΞΑΝΘΗ - ΛΟΓΚΟ 

Mε τις ψήφους 156 βουλευτών της ΝΔ “πέρασε” από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που αναμορφώνει τις ποινές για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο. Μετά και το μήνυμα για κομματική πειθαρχία που έστειλε το Μαξίμου, οι απουσίες περιορίστηκαν σε δύο, αυτή του Γιώργου Βαγιωνά που εκλέγεται στη Χαλκιδική και απέστειλε επιστολή πρόθεσης ψήφου που όμως, δεν προσμετρήθηκε κι εκείνη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, 90 βουλευτές καταψήφισαν. Μεταξύ εκείνων, που καταψήφισαν ήταν 79 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς απουσίαζαν έξι (Έφη Αχτσιόγλου, Τρυφών Αλεξιάδης, Σωκράτης Φάμελλος, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, Σωκράτης Βαρδάκης και Σταύρος Αραχωβίτης) και 10 βουλευτές της Ελληνικής Λύσης. 

Νωρίτερα, σε επιτροπή που συζητούσε τη συμφωνία αθλητικής συνεργασίας Ελλάδας -Ιαπωνίας, ο αρμόδιος υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης ήταν κατηγορηματικός, πως δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της Βουλής για τον ορισμό των μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Όπως είπε, εξακολουθούν να ισχύουν οι προβλέψεις του νόμου του 1999, καθώς ο νόμος Βασιλειάδη δεν ισχύει ακόμη. "Αν είχαμε κάνει λάθος θα το παραδεχόσασταν και θα κάναμε τα πάντα για να επανέλθει ο σεβασμός και η πίστη στους κανόνες", ανέφερε ο κ. Αυγενάκης που δέχθηκε τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, έκανε λόγο για «σαφή παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου και υπονόμευση του πρωταθλήματος», ενώ από το ΚΙΝΑΛ ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος υποστήριξε ότι «δεν χρειάζονται εκπτώσεις στη νομοθεσία χάριν σκοπιμοτήτων και ότι η κοινωνία απαιτεί νομιμότητα και διαφάνεια και όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά». Σε σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται «ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μέσω του εκπροσώπου του, ανακοίνωσε ότι όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία - παρωδία για το ποδόσφαιρο, θα διαγραφεί από τη ΝΔ. Προσπάθησε να μαζέψει τους βουλευτές του και να αποφύγει το κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα : Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κος Σαμαράς. Δε θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κου Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες». Πηγές της ΝΔ ανέφερεαν ότι «ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Σταύρο Καλαφάτη και τον ενημέρωσε για τους λόγους της απουσίας του από τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Βουλή. Οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί». Κυβερνητικοί κύκλοι τόνιζαν ότι «οι τέως πρωθυπουργοί αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη ευελιξία. Από τη στιγμή που δόθηκαν εξηγήσεις, δεν υπάρχει κανένα θέμα».

«Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί», ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο Μανώλης Συντυχάκης ανέφερε ότι οι εξελίξεις στο ποδόσφαιρο αναδύουν τη σήψη και τη διαπλοκή που υπάρχει στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού.

Για πυροδότηση του κλίματος κατηγόρησε την κυβέρνηση, ο Κωνσταντίνος Μπούμπας από την Ελληνική Λύση, ενώ η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ 25 απέφυγε να τοποθετηθεί στην υπόθεση, ζητώντας εφ/όλης της ύλης συζήτηση για τον ελληνικό αθλητισμό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: "Πραγματικά κοντά" η λύση του πολέμου στην Ουκρανία14:14Αλγερία: Σφοδρό τροχαίο - Αναφορές για 14 νεκρούς14:00Ιωάννινα: Κλειστός από αγρότες, ο κόμβος του αεροδρομίου13:46Νέο Ηράκλειο: 16 χρόνος λήστεψε δύο 12χρονες υπό την απειλή μαχαιριού13:32Λασίθι: Συνελήφθη ανήλικος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και όπλων13:18Γρεβενά: Συνελήφθη 53χρονος-μέλος σπείρας που εξαπατούσε τηλεφωνικά ανυποψίαστους πολίτες13:04ΗΠΑ: Σεισμός 7 ρίχτερ μεταξύ Αλάσκας και Καναδά12:50Θεσσαλονίκη: Διακοπές κυκλοφορίας στην Κεντρική Μακεδονία λόγω κακοκαιρίας12:36Μπλόκα- Αγρότες: Διακοπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Βαφέικων μέχρι τον κόμβο Ιάσμου στην Εγνατία Οδό 12:22Συναγερμός στο αεροδρόμιο Χίθροου - Ένοπλοι αστυνομικοί στο σημείο12:08Βηθλεέμ: Μετά από δύο δύσκολα χρόνια πολέμου άναψε ξανά το Χριστουγεννιάτικο δέντρο11:54Ναυάγιο στην Κρήτη: Οι δύο επιζώντες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση - Στο ΠΑΓΝΗ οι 17 σοροί11:40Αγρότες: Παραμένουν αμετακίνητοι σε μπλόκα11:26Σουδάν: Επίθεση με drone - 10 νεκροί άμαχοι11:12Μητσοτάκης: Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα10:58Νέα αγροτική συνέλευση στη Λάρισα10:44Φάληρο: Σύγκρουση δύο ΙΧ - Οδηγός μπερδεύτηκε και πήγαινε ανάποδα10:30Βόλος: “Κάρφωσε” στα βράχια σκάφος του Λιμενικού10:16Γκίλφοϊλ: Σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος η Ελλάδα10:02Λαμία: Στα μπλόκα οι αγρότες σε Μπράλο και κόμβο της Θήβας09:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο