LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 29 Ιανουαρίου 2020 12:38 | Ανανέωση: 29 Ιανουαρίου 2020 13:08

Αυγενάκης: αν είχαμε κάνει λάθος, θα το παραδεχόμασταν

Τι απάντησε απο το βήμα της Βουλής ο Υφ. Αθλητισμού, για την τροπολογία, το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και τα μέλη της Επιτροπής. "Πυρά" της αντιπολίτευσης.

ποδόσφαιρο - μπάλα - γήπεδο

Δεν προβλεπόταν από τον νόμο η σύμφωνη γνώμη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μορφωτικών για τον ορισμό μελών στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, είπε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. «Εάν είχαμε κάνει λάθος θα το είχαμε παραδεχθεί», είπε ο κ. Αυγενάκης απαντώντας στους βουλευτές της Επιτροπής, στο πλαίσιο επεξεργασίας αθλητικής συμφωνίας Ελλάδας-Ιαπωνίας.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός, «δεν προβλεπόταν από τη διαδικασία, από τον νόμο, η σύμφωνη γνώμη της (Κοινοβουλευτικής) Επιτροπής αυτής για τον ορισμό μελών στην επιτροπή αδειοδότησης. Ο νόμος είναι σαφής. Δεν έχει συσταθεί με ΠΔ του ΝΠΔΔ, που είχε προβλέψει ο νόμος Βασιλειάδη, και μέχρι τότε εξακολουθεί να ισχύει όσα είχε ορίσει το άρθρο 77 του ν 2725/1999».

«Να είστε βέβαιοι ότι εάν είχαμε κάνει λάθος θα το παραδεχόμασταν και θα κάναμε τα πάντα να επανέλθει ο σεβασμός και η τήρηση των κανόνων», διαβεβαίωσε ο κ. Αυγενάκης.

Νωρίτερα, βουλευτές της αντιπολίτευσης αναφέρθηκαν στους κυβερνητικούς χειρισμούς για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα να εκτιμά ότι εφόσον υποβιβαστούν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη, πλέον, δεν υπάρχει πρωτάθλημα. «Κλέβετε μια θέση από μια ομάδα που την κέρδισε με τον ιδρώτα της στο γήπεδο», τόνισε η κ. Μάλαμα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υπήρξε σαφής παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου και υπονόμευση του πρωταθλήματος, ενώ ζήτησε να μάθει γιατί τα δύο νέα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν ήρθαν προς ακρόαση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, καθώς, όπως είπε, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της για τον διορισμό τους.

Από το Κίνημα Αλλαγής, ο Δ. Κωνσταντόπουλος επισήμανε ότι δεν χρειάζονται εκπτώσεις στη νομοθεσία χάριν σκοπιμοτήτων και πως η κοινωνία απαιτεί νομιμότητα και διαφάνεια και όχι «δύο μέτρα και δύο σταθμά». Ο Μ. Συντυχάκης από το ΚΚΕ σημείωσε ότι οι εξελίξεις στο ποδόσφαιρο αναδύουν τη σήψη και τη διαπλοκή που υπάρχει στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού. Ο Κ. Μπούμπας από την Ελληνική Λύση υποστήριξε ότι με τους χειρισμούς της η κυβέρνηση πυροδότησε το κλίμα. Τέλος, η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα ζήτησε να γίνει μία εφ' όλης της ύλης συζήτηση για τον ελληνικό αθλητισμό.

Τσίπρας: πάμε να δούμε αν ήταν πέναλντι

Διέκοψε τις εργασίες της η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει από τις 10.00 το πρωί, και συζητά τα οργανωτικά του Συνεδρίου, προκειμένου οι βουλευτές να μετάσχουν στην ονομαστική ψηφοφορία στην Βουλή για την τροπολογία που αφορά το ποδόσφαιρο.

Βγαίνοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε με χιούμορ προς τους δημοσιογράφους «πάμε να δούμε αν ήταν πέναλτι».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑΣήμερα 14:23 | Ειδήσεις

Όλες οι εξελίξεις μετά από το επεισόδιο χειροδικίας που συνέβη στους διαδρόμους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους ΣπαρτιάτεςΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πόσα από τα 46 κόμματα δεν θα βρίσκονται στη λίστα των Ευρωεκλογών. 

30ετες ομόλογο: Οι υψηλές προσφορές μείωσαν το επιτόκιο δανεισμούΣήμερα 16:39 | Ειδήσεις

Πόσα χρήματα άντλησε ο ΟΔΔΗΧ. Υπερδεκαπλάσια η προσφορά από επενδυτές. Για ακόμη μια ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, κάνει λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης,

Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)Σήμερα 14:02 | Ειδήσεις

Τι “μαρτυρούν” οι φωτογραφίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της Κυριακής, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων..

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Αττικόν” για καταγγελία Καλλιάνου: ο πατέρας του δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ18:15Θεσσαλονίκη: εμβόλισε περιπολικό στη διάρκεια καταδίωξης18:01Ενδοοικογενειακή βία: Απέσυρε την καταγγελία η σύντροφος του μπασκετμπολίστα του Περιστερίου17:48Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε 40 στόχους της Χεζμπολάχ 17:35Καλλιάνος: Η καταγγελία για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του και η απάντηση Γεωργιάδη (βίντεο)17:21Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου17:0730ετες ομόλογο: Οι υψηλές προσφορές μείωσαν το επιτόκιο δανεισμού16:54Ομόφυλα Ζευγάρια: Κόντρα Πλεύρη - Βελόπουλου για τους βουλευτές στις εκκλησίες16:40“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο16:27Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους Σπαρτιάτες16:16Βουλή: Άρση ασυλίας για Βελόπουλο και Μπουρχάν16:01ΑΔΑΕ: Ο κ. Ανδρουλάκης θα ενημερωθεί άμεσα για τους λόγους της παρακολούθησής του15:47Λάρισα: Πατίνι συγκρούστηκε με ΙΧ - Στο νοσοκομείο δύο ανήλικοι (εικόνες)15:34Μεγάλη Τετάρτη: Δεμένα τα πλοία λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς15:20“The 2Night Show”: Με Βρεττό, Iορδάνοβα και Μπομπέτσι η παρέα της Τετάρτης (εικόνες)15:07Ευρωεκλογές 2024 – Πλεύση Ελευθερίας: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι14:53Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία14:39Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ14:26Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Αρναούτογλου και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο