LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 28 Ιανουαρίου 2020 22:04

ΠΑΕ Ολυμπιακός: Η κυβέρνηση ενδίδει σε εκβιασμούς και χαϊδεύει την παρανομία

Ανοικτή επιστολή εξέδωσε ο Ολυμπιακός για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης.

Ολυμπιακός - Βαγγέλης Μαρινάκης - Πίτα - Εκδήλωση

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση - ανοικτή επιστολή, με αποδέκτες τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ - Ξάνθης, με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για την αφαίρεση βαθμών αντί υποβιβασμού σε περίπτωση πολυϊδιοκτησίας, όπως διαπίστωσε η ΕΕΑ.

Η ανακοίνωση: 

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, όπως είχε καθήκον απέναντι σε ολόκληρο το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, χρησιμοποιώντας αδιάσειστα στοιχεία προερχόμενα από Δημόσιες Αρχές, κατήγγειλε ακραία παρανομία των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ Ξάνθη, που αφορούσε την παράνομη απόκτηση της ΠΑΕ Ξάνθης και των εγκαταστάσεών της (γήπεδα, ξενώνας, γραφεία κλπ) από εταιρεία πραγματικών συμφερόντων της οικογένειας Σαββίδη. Πρόκειται για πράξη (πολυιδιοκτησία) που τιμωρείται με υποβιβασμό και για τις δυο ομάδες.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με συντριπτική πλειοψηφία 4 προς 1 ψήφους (το 80% των μελών της προϋπήρχαν της αλλαγής της κυβέρνησης) μετά από έρευνα και συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα θεσμικά όργανα, εξέδωσε δεσμευτική απόφαση/πόρισμα με την οποία αφού διαπίστωσε όλες τις παρανομίες, παρέπεμψε στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα της Super League για την επιβολή της ποινής αποβολής από το πρωτάθλημα.

Με τη δημοσίευση της απόφασης, κατά πρωτοφανή τρόπο, τόσο ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας, με την κωμική δικαιολογία ότι η τιμωρία των παρανομιών αυτών δήθεν διαταράσσει την κοινωνική συνοχή, προανήγγειλαν την τροποποίηση των διατάξεων που υποχρεωτικά πρέπει να εφαρμοστούν με άλλες που αντί της ποινής του υποβιβασμού θα προβλέπουν αφαίρεση 5-10 βαθμών από τις υπαίτιες ΠΑΕ.

Ταυτόχρονα, προανήγγειλαν και την παραμονή και συμμετοχή των δύο παρανόμων ομάδων στο ήδη αλλοιωμένο πρωτάθλημα, επιτρέποντας έτσι σε οποιαδήποτε ΠΑΕ έχει οικονομική δύναμη να αγοράζει όσες ομάδες θέλει, ομάδες που συμμετέχουν στην ίδια διοργάνωση, εξασφαλίζοντας μέσα από αυτή την παρανομία τον τίτλο του πρωταθλητή.

Με αυτό τον τρόπο, αγνοούν τους κανονισμούς των διοργανώσεων της UEFA (Άρθρο 5) οι οποίοι εφαρμόζονται αναλογικά σε όλα τα Πρωταθλήματα των Ευρωπαϊκών χωρών, όπου ρητώς απαγορεύεται να συμμετέχουν στην ίδια διοργάνωση δύο ομάδες που είτε άμεσα είτε έμμεσα λειτουργούν υπό την επιρροή ενός ιδιοκτήτη. 

Την παρούσα ανακοίνωση – ανοικτή επιστολή απευθύνουμε στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, στον Πρόεδρο της Βουλής, στους Αρχηγούς των Κομμάτων και στους βουλευτές όλων των κομμάτων για να προλάβουμε, έστω και την τελευταία στιγμή, την ψήφιση και εφαρμογή ενός νόμου έκτρωμα ο οποίος θα νομιμοποιήσει την παράνομη εξαγορά και έλεγχο ομάδων από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη και θα μεταβάλει το τρέχον πρωτάθλημα, αλλά και τα επόμενα, σε μια στημένη διαδικασία όπου ο πρωταθλητής θα είναι γνωστός εκ των προτέρων. 

Δεν μπορεί σε μια δημοκρατική χώρα, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, η κυβέρνηση να ενδίδει σε εκβιασμούς και να χαϊδεύει την παρανομία. Με αυτή την τροπολογία δεν ισχύει ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Αντιθέτως "βιάζεται" και η κυβέρνηση και η κοινή λογική. Με αυτή την τροπολογία η κυβέρνηση παζαρεύει τη νομιμότητα παρεμβαίνοντας ωμά στο έργο των Ανεξάρτητων Αρχών και της Δικαιοσύνης. Κύριοι και κυρίες, αναλογιστείτε τις ευθύνες σας και πράξτε ανάλογα, η κοινωνική συνοχή αφορά τους πολίτες όλης της χώρας». 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φιλιππίνες: Σεισμός 6,7 ρίχτερ ανατολικά από την Μπακουλίν08:20Φλώρινα: Πιάστηκαν στα χέρια για τον Τίμιο Σταυρό, ενώπιον του Νίκου Δένδια08:06Διαδηλώσεις στο Ιράν: Ρίψη δακρυγόνων σε νοσοκομείο στην Τεχεράνη07:52Ιωάννινα: Υπερχείλιση ποταμού - Έκλεισε ο δρόμος από Κήπους προς Φραγκάδες07:38Εντοπισμός 20 αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι - Διακομιδές ασθενών07:24Πάτρα: Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή πήραν τρεις κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 31χρονου07:10Τραμπ: Η Βενεζουέλα θα παραδώσει ως και 50 εκατ. βαρέλια πετρελαίου στις ΗΠΑ06:56Με ένα ραδιόφωνο αγκαλιά06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 7 Ιανουαρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Λεμεσός: Έπιασε τον σταυρό των Θεοφανίων, τον πήρε και... εξαφανίστηκε23:59Παναθηναϊκός: Δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα για το νέο έτος23:46Χανιά: Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κίσσαμο - Σε επιφυλακή οι Πυροσβεστικές δυνάμεις23:31Τροχαίο δυστύχημα στη Λάρισα: Νεκρός 31χρονος μετά από σφοδρή σύγκρουση (εικόνες)23:17Πέθανε η ηθοποιός Τόνια Καζιάνη σε ηλικία 80 ετών23:03Ο Μοναστηρλής «έστειλε» τον ΠΑΟΚ στους «8» 22:49Εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία: Βρετανία και Γαλλία θα αναπτύξουν στρατεύματα σε περίπτωση συμφωνίας ειρήνης22:35Παναθηναϊκός: Το συγκινητικό βίντεο για τον Γιώργο Παπαδάκη στα matrix του ΟΑΚΑ22:21Euroleague: Λύγισε στο φινάλε με την Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός22:07Μητσοτάκης από Παρίσι: Ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και στήριξης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων21:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο