LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 28 Ιανουαρίου 2020 20:51

Κόμπι Μπράιαντ: Νέα στοιχεία για την μοιραία πτήση

Θρήνος και απορίες για τον χαμό του θρύλου του ΝΒΑ. Σε εξέλιξη δυο έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας. Διάσημοι αθλητές αποχαιρετούν τον φίλο τους.

Κόμπι Μπράιαντ

Νέα στοιχεία για τη μοιραία πτήση αποκαλύπτουν οι εμπειρογνώμονες που μελετούν τα αίτια της τραγωδίας, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη δύο ξεχωριστές έρευνες.

Ο διευθυντής του Προγράμματος Ασφάλειας Αεροπλοΐας και Πτήσεων των ΗΠΑ δήλωσε στο BBC ότι πιθανότατα ευθύνονται περισσότεροι του ενός παράγοντες για την πτώση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Κόμπι Μπράιαντ, την 13χρονη κόρη του και τους άλλους επτά επιβαίνοντες. Υπενθυμίζει μάλιστα με νόημα ότι υπό συνθήκες χαμηλής νέφωσης ή ομίχλης, οι πιλότοι παθαίνουν βέρτιγκο, καθώς αποπροσανατολίζονται εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, επισημαίνει, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούνται τα όργανα που δίνουν έναν τεχνητό ορίζοντα. Το συγκεκριμένο ελικόπτερο δεν απαιτείται και δεν έφερε μαύρο κουτί και τα συντρίμια του απλώθηκαν σε ακτίνα 150 μέτρων. 

 Εξάλλου μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ που συμμετέχει στις έρευνες απεκάλυψε ότι ο Πύργος Ελέγχου καθυστέρησε 12 λεπτά για να δώσει την άδεια στον έμπειρο πιλότο να πετάξει με οπτική αναγνώριση VFR, αναγκάζοντάς τον για το διάστημα αυτό να κάνει κύκλους. Ένας κάτοικος της περιοχής κατέγραψε έναν από τους κύκλους του μοιραίου Σικόρσκι.

Ο πιλότος κατόπιν ζήτησε λόγω της χαμηλής ορατότητας να τον παρακολουθούν από το ραντάρ για να αποτραπεί ενδεχόμενη σύγκρουση. Τού απάντησαν ότι πετά πολύ χαμηλά και δεν τον βλέπουν στο ραντάρ. Λεπτά αργότερα ο πιλότος ανέβηκε σε μεγαλύτερο ύψος και ακολούθησε μια αριστερή καθοδική στροφή, μέχρι που το ραντάρ τον έχασε ξανά κοντά στον τόπο της τραγωδίας. Οι δυο ανεξάρτητες έρευνες θα χρειασθούν πάντως μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν και να καταλήξουν σε αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα. 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωπαϊκή αντιπρόταση στο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Τι προτείνουν οι ΕυρωπαίοιΣήμερα 18:54 | Ειδήσεις

Η αντιπρόταση χρησιμοποιεί την αμερικανική πρόταση ως βάση, αλλά προχωρεί σημείο προς σημείο με προτάσεις για απαλείψεις ή τροποποιήσεις.

Φάκελος Interpol: Η τουρκική υποψηφιότητα για την προεδρία και ο κίνδυνος “Άλωσης” του Διεθνούς ΟργανισμούΧθες 16:52 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου, η Τουρκία θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους καταχραστές των μηχανισμών της Interpol, αφού το καθεστώς Ερντογάν έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να τους εργαλειοποιήσει για εξοντώσει πολιτικούς αντιπάλους του. 

Αγρότες και κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις – Μπλόκα από 30 Νοεμβρίου σε δρόμους, λιμάνια και τελωνείαΣήμερα 16:56 | Ειδήσεις

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες.

Λαμία: Πυρκαγιά και τροχαίο με ανατροπή αυτοκινήτου στον Ε65 (εικόνες)Σήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έφτασαν άμεσα στο σημείο, καθώς οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή επέτρεψαν στη φωτιά να παράγει ιδιαίτερα πυκνούς καπνούς, οι οποίοι κάλυψαν ολόκληρο τον κάμπο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κατολισθήσεις και κατεστραμμένες καλλιέργειες στην Αλβανία - Σε πορτοκαλί συναγερμό η Γαλλία19:54Ελβετία - Μάρκο Ρούμπιο: Θετική πρόοδος στις συνομιλίες ουκρανικών και αμερικανικών αντιπροσωπειών στην Γενεύη19:40Παναθηναϊκός: Συγκλονιστικό γκολ του Γεντβάι και απόλυτη κυριαρχία στις Σέρρες 19:26Ευρωπαϊκή αντιπρόταση στο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Τι προτείνουν οι Ευρωπαίοι19:12Πέντε οι νεκροί από την ισραηλινή επίθεση σε συνοικία της νότιας Βηρυτού18:58Πύργος: ΙΧ "εισέβαλε" σε αυλή σπιτίου (Εικόνες)18:44Ολυμπιακός: Κυρίαρχη νίκη με αναπάντεχο πρωταγωνιστή τον Σέιμπεν Λι κόντρα στον ΠΑΟΚ18:30Τραμπ: Η Ουκρανία δεν επέδειξε καμία ευγνωμοσύνη για τις προσπάθειες των ΗΠΑ18:16Ελβετία: Σε εξέλιξη οι κύριες συνομιλίες για το ειρηνευτικό σχέδιο μεταξύ των αμερικανικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών 18:02Ζελένσκι: Το αμερικανικό σχέδιο θα μπορούσε να λάβει υπόψη τις ουκρανικές απόψεις17:48Ιονία οδός: Εκτροπή πέντε οχημάτων λόγω χαλαζόπτωσης17:34Ιωάννινα: Ο υφυπουργός Εσωτερικών Β. Σπανάκης επισκέφθηκε περιοχές που καταστράφηκαν από την κακοκαιρία17:20Αγρότες και κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις – Μπλόκα από 30 Νοεμβρίου σε δρόμους, λιμάνια και τελωνεία17:06Νέο Ηράκλειο: Συμπλοκή ανηλίκων έξω από σχολείο – Ένας ανήλικος με πτυσσόμενο μαχαίρι16:52Λαμία: Πυρκαγιά και τροχαίο με ανατροπή αυτοκινήτου στον Ε65 (εικόνες)16:38Smart Cities για μια Καλύτερη Ζωή: Το Μέλλον είναι Εδώ!16:24Κόσοβο: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 28 Δεκεμβρίου 16:10Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για την εξαφάνιση τριών ανηλίκων 13-14 ετών15:56Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:42Λασίθι: Διάσωση 35 μεταναστών, νότια της Ιεράπετρας15:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο