LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 28 Ιανουαρίου 2020 09:15

Αντετοκούνμπο: ο Κόμπι Μπράιαντ άλλαξε το ποιος είμαι

«Δεν είμαι κοντά στο επίπεδο του Κόμπι», υπογράμμισε ο Greek Freak, που μίλησε για τη σχέση του με τον αδικοχαμένο αθλητή.

Γιάννης Αντετοκούνμπο - Κόμπι Μπράιαντ

Η χθεσινή είδηση του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ προκάλεσε παγκόσμιο σοκ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκλεισε όλους τους λογαριασμούς του στα social media σε μια προσπάθεια να μπορέσει να κατανοήσει τι συνέβη. Μετά από 24 ώρες επέστρεψε για την προπόνηση των Μιλγουόκι Μπακς, όπου και μίλησε εμφανώς σοκαρισμένος και με αρκετή δυσκολία.

Όταν ρωτήθηκε για τις πρώτες αντιδράσεις του είπε, «Προσπαθώ να κρατώ ιδιωτικά τι νιώθω. Είναι κάτι προσωπικό. Όλοι προσπαθούν να διαχειριστούν με τον δικό τους τρόπο αυτή την τραγωδία. Πριν από μερικά χρόνια βίωσα κι εγώ μια τραγωδία, όταν έχασα τον πατέρα μου. Δεν βγήκα να μιλήσω γι’ αυτό. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι χθες ήταν μια απαίσια μέρα. Για το μπάσκετ, για όλους. Πολλοί επηρεάστηκαν από τα νέα. Στέλνω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, τη Βανέσα και τα παιδιά του, που έμειναν πίσω. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσευχηθώ γι’ αυτούς. Αυτό είναι όλο».

«Ο Κόμπι ήταν σπουδαίος. Ήταν δύο διαφορετικοί άνθρωποι, ο παίκτης εντός παρκέ, κι ο χαρακτήρας εκτός αυτού. Ήταν χαμογελαστός, είχε αυτό το χάρισμα. Άγγιξε πολύ κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειάς μου κι ας μην είχε την ευκαιρία να τον συναντήσει. Είναι μια στενάχωρη μέρα. Δεν μπορείς να πεις πολλά για αυτό, απλά κάθεσαι κάτω, αναρωτιέσαι και αντιλαμβάνεσαι πόσο σημαντική είναι η ζωή και η οικογένεια. Δεν ξέρω τι να πω. Προσπαθώ να το διαχειριστώ. Είμαι άνθρωπος. Δεν θα κάνω κάποια συνέντευξη τύπου. Ο καθένας το διαχειρίζεται με τον δικό του τρόπο. Θα κρατήσω την οικογένειά του, στο μυαλό μου», είπε χαρακτηριστικά.

Στο τελευταίο παιχνίδι του Μπράιαντ στο Μιλγουόκι, ο Κόμπι είχε πιάσει τον Αντετοκούνμπο και του είχε πει πως ο ίδιος θα αποφασίσει πόσο σπουδαίος θέλει να γίνει. Ο Γιάννης είπε πως «τη θυμάμαι εκείνη την συζήτηση που κάναμε. Ο Κόμπι άλλαξε το ποιος είμαι. Προφανώς με βοήθησε να προχωρήσω και να προοδεύσω. Θα προσπαθήσω να το κρατήσω αυτό».

Όταν δε ρωτήθηκε για το πότε μίλησε μαζί του για τελευταία φορά είπε, «αυτό είναι κάτι προσωπικό, θα το κρατήσω για μένα».

Γιάννης Αντετοκούνμπο - Κόμπι Μπράιαντ

Για το πόσο επηρεάστηκε από τον Κόμπι Μπράιαντ ο «Greek Freak» τόνισε, «Το πρώτο παιχνίδι που είδα στο ΝΒΑ, ήταν ανάμεσα στους Λος Άντζελες Λέικερς και τους Μπόστον Σέλτικς. Ήταν τρομερός. Μπορούσες να το νιώσεις, στον αέρα. Από το πώς αντέδρασε όλος ο κόσμος στο ακουσμα της είδησης. Αντιλαμβάνεσαι πόσο μεγάλος ήταν. Μεγάλωσα με τον Κόμπι, αυτός με ενέπνευσε και με επηρέασε. Τον θαύμαζα. Είναι ένας από τους λόγους που παίζω μπάσκετ κι είμαι σήμερα εδώ. Αυτό. Είναι δύσκολο να με δει κάποιος, όπως έβλεπαν όλοι τον Κόμπι. Ήταν ένας από τους κορυφαίους στην ιστορία. Όταν "φύγω", αν έχω καταφέρει να επηρεάσω τη ζωή των ανθρώπων όπως ο Κόμπι τη δική μου και των άλλων ανθρώπων, θα είναι ευλογία για μένα. Δεν είμαι κοντά στο επίπεδο του Κόμπι. Μακάρι κάποια στιγμή να φτάσω. Μου έμαθε να μην φοβάμαι, να μην με ενδιαφέρει τι λέει ο κόσμος και να κάνω τη δουλειά μου, να έχω το χαμόγελο στο πρόσωπό μου. Προφανώς ότι θυσιάζεις πολύ χρόνο με την οικογένεια σου, αλλά αυτή καταλαβαίνει γιατί το κάνεις και τι θέλεις να πετύχεις».

Για το πως σκέφτονται να τον τιμήσουν με τους συμπαίκτες του είπε, «Θα δούμε τι θα κάνουμε γι’ αυτό ως ομάδα. Δεν ξέρω τι θα κάνουμε. Ίσως βάλουμε τα παπούτσια του, ίσως γράψουμε κάτι σε αυτά, δεν ξέρω ακόμη πώς θα κινηθούμε. Από εκεί και πέρα, είδα κάποιες ιδέες για να αλλάξει το logo του ΝΒΑ. Αν το έκαναν αυτό, θα ήταν υπέροχο. Αλλά είμαι σίγουρος ότι η λίγκα θα βρει έναν καλό τρόπο να τον τιμήσει».

Για το αν αισθάνθηκε καλύτερα που επέστρεψε στο παρκέ είπε, «Στην αρχή σκέφτηκα ότι το να βγω στο γήπεδο και να παίξω, ίσως με κάνει να νιώσω καλύτερα. Όπως όταν έχασα τον πατέρα μου. Αλλά στο τέλος της ημέρας, σκέφτεσαι αν αξίζει όλο αυτό, να παίζεις μπάσκετ για είκοσι χρόνια και μετά να χάνεσαι ξαφνικά. Αξίζει να περνάς όλη αυτή την πίεση; Κάθε μία περίπτωση είναι διαφορετική. Για μένα αξίζει και θα συνεχίσω να είμαι συγκεντρωμένος στο 100% σε ό,τι κάνω. Αν δεν ήταν το μπάσκετ, δεν θα ήμουν εδώ. Ίσως με κάνει να νιώσω λίγο καλύτερα. Αλλά το να μην είναι εδώ, είναι πολύ σκληρό».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδαΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ για τους θανάτους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους.

Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Συγκινεί στην ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος. Πώς αποχαιρετά τον πατέρα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς19:58Bullying - Σκύδρα: Νέο περιστατικό με τον ίδιο θύτη 19:45Ανδρουλάκης προς Κασσελάκη: Για κάποιους το βαρέλι δεν έχει πάτο...19:32Ψυχικό: Σύλληψη άνδρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση19:18Κλιματική κρίση: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με συχνότερα κύματα ακραίας ζέστης19:05Κύκλωμα ναρκωτικών - ΑΠΘ: Ένοχοι κρίθηκαν δεκάδες κατηγορούμενοι 18:51Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή18:37Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)18:24Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στο πρώην αεροδρόμιο15:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο