LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Ιανουαρίου 2020 12:27

Τουρκία: σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες μετά το σεισμό

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό που έπληξε την Τουρκία την Παρασκευή.

AP - Τουρκία - σεισμός - διάσωση

Τους 39 έφτασαν οι νεκροί από τον σεισμό των 6,8 βαθμών που έπληξε την επαρχία Ελαζίγ της ανατολικής Τουρκίας την Παρασκευή, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, καθώς τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν δύο ανθρώπους που αγνοούνται σε κτίριο που κατέρρευσε.

Από τον ισχυρό σεισμό 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ελαζίγ και τέσσερις στη γειτονική Μαλάτεια. Περισσότεροι από 1.600 άλλοι έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους 86 που εξακολουθούν να νοσηλεύονται, αν και κανένας τους δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε η τουρκική κυβέρνηση.

Δύο άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια κτιρίου στην Ελαζίγ, περίπου 550 χιλιόμετρα ανατολικά της Άγκυρας. Σαράντα πέντε άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί μέχρι στιγμής, αν και πλέον οι επιχειρήσεις διάσωσης έχουν αρχίσει να περιορίζονται από χθες Κυριακή το βράδυ.

Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους να μην εισέρχονται στα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν εξαιτίας των μετασεισμών που συνεχίζονται. Ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι σε μια περιοχή όπου η θερμοκρασία σήμερα το πρωί έπεσε στους -6 βαθμούς Κελσίου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από την Ελαζίγ ο Σοϊλού αναθεώρησε προς τα πάνω τον αριθμό των νεκρών και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει οικονομική στήριξη στους ιδιοκτήτες των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιές. Περίπου 1.000 προσωρινά σπίτια θα ανεγερθούν, ενώ αυτή τη στιγμή σχολεία και τεμένη χρησιμοποιούνται ως καταφύγια, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό.

Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Αστικών Έργων Μουράτ Κουρούμ δήλωσε ότι οι αρχές έχουν αρχίσει την κατεδάφιση 22 κτιρίων στην Ελαζίγ. Η ανέγερση περίπου 2.000 νέων σπιτιών στην ίδια επαρχία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, πρόσθεσε ο ίδιος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Νίκος Παπανδρέου στο “Πρωινό”: Ας μπορούσα να ρωτήσω τον πατέρα μου, αν είναι περήφανος για εμένα σήμερα (βίντεο)12:39Ξύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”12:24Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας11:18ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου η Ελλάδα11:04Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία των πολιτών10:51Κορινθία - Τροχαίο δυστύχημα: Νεκρός οδηγός μηχανής που “καρφώθηκε” σε κολώνα10:37Αφρικανική σκόνη: Πώς προέκυψε, πώς αντιμετωπίζεται (βίντεο)10:24Ηράκλειο – Καταγγελία 19χρονου: Νεαροί με έδερναν και η ανήλικη αδερφή τους τραβούσε βίντεο10:10ΝΒΑ – Μπακς: Ήττα από τους Πέισερς απόντος του Αντετοκούνμπο09:57Νατσιός στον ΑΝΤ1: Η δήλωση Παπαδόπουλου, το σύνθημα του Αυτιά και το “θαύμα” των Ευρωεκλογών09:43Αργεντινή: Μαζικές διαδηλώσεις για την λιτότητα (εικόνες)09:30Ηράκλειο: Ήπιε, δεν βρήκε ταξί και πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση!09:16Σεπόλια: Εμπρησμός σε ΑΤΜ και ζημιές σε σούπερ-μάρκετ (εικόνες)09:02ΗΠΑ - Ουκρανία: Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το πακέτο Μπάιντεν 08:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο