LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Ιανουαρίου 2020 10:57

Χονγκ Κονγκ: επίθεση σε νοσοκομείο (εικόνες)

Αυτοσχέδια βόμβα σε νοσοκομείο και φωτιά σε λόμπι άλλου. Και στο Χονγκ Κονγκ ο νέος κοροναϊός.

AP - Χονγκ Κονγκ - νοσοκομείο - κοροναϊός

Μηχανισμός που φέρεται ότι ήταν μια μικρής ισχύος αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη σε γενικό νοσοκομείο του Χονγκ Κονγκ χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς παρά μόνον την προσωρινή απομάκρυνση ορισμένων ασθενών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε μετά την πυρπόληση χθες Κυριακή από ομάδα διαδηλωτών του λόμπι ενός νεόδμητου κτιρίου στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο οι αρχές σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν ως ζώνη καραντίνας για πιθανά κρούσματα του νέου κοροναϊού, την ώρα που αυξάνονται οι φόβοι για εξάπλωση του ιού στο Χονγκ Κονγκ μετά το ξέσπασμά του στην ηπειρωτική Κίνα.

Το Χονγκ Κονγκ συγκλονίζεται εδώ και επτά μήνες από μαζικές διαδηλώσεις που επικεντρώνονται στη σχέση του με την ηπειρωτική Κίνα, με την οργή των διαδηλωτών να πυροδοτείται από μια, σύμφωνα με τους ίδιους, αυξανόμενη ανάμειξη του Πεκίνου.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σε τουαλέτα στο Caritas Medical Centre γύρω στις 02:30 πμ τοπική ώρα, διευκρινίζει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Η μονάδα πυροτεχνουργών βρήκε μηχανισμό που "φέρεται ότι ήταν βόμβα, μέσα σε τουαλέτα", προσθέτει η αστυνομία.

"Αυτοί συνέλεξαν κομμάτια του φερόμενου εκρηκτικού μηχανισμού για περαιτέρω εξέταση και απομάκρυναν περίπου 20 ανθρώπους μεταφέροντάς τους σε ασφαλές μέρος. Κανένας δεν τραυματίστηκε", καταλήγει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Το κίνητρο για την έκρηξη αυτή δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Τις τελευταίες ημέρες φιλοδημοκρατικοί βουλευτές, ακτιβιστές και μια ένωση ιατρικού προσωπικού έχουν διατυπώσει αιτήματα να κλείσει το Χονγκ Κονγκ τα σύνορά του με την ηπειρωτική Κίνα για την πρόληψη μιας εξάπλωσης του νέου κοροναϊού εκεί.

Το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι απαγόρευσε την είσοδο στους κατοίκους της κινεζικής επαρχίας Χουμπέι, που είναι το επίκεντρο του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού. Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ απέρριψε την περασμένη εβδομάδα ένα κλείσιμο των συνόρων ως ακατάλληλο και πρακτικά αδύνατο.

Το Χονγκ Κονγκ έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής 8 κρούσματα του νέου κοροναϊού, ο οποίος έχει προκαλέσει τον θάνατο 81 ανθρώπων στην ηπειρωτική Κίνα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)Σήμερα 07:19 | Ειδήσεις

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας. Πως αναμένεται να κινηθεί η κακοκαιρία.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδιαΣήμερα 07:52 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, υποβάθμισε την επίθεση στην Ισφαχάν, ενώ δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες στο Ισραήλ. Τι ανέφερε για πιιθανά αντίποινα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:3621η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”06:30Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία06:15Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός06:14Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο