LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 26 Ιανουαρίου 2020 17:50

Εκπρόσωποι δογμάτων έκαναν κοινή προσευχή για την ενότητα των Χριστιανών (εικόνες)

Πιστοί και ιερωμένοι συμπροσευχήθηκαν στην Κέρκυρα, για την ενότητα όλων των χριστιανικών ομολογιών

Κέρκυρα - χριστιανισμός - δόγματα - ομολογίες - προσευχή

Κάθε χρόνο σε ολόκληρο το χριστιανικό κόσμο, τελείται μία εβδομάδα προσευχής και ευαισθητοποίησης για την ενότητα μεταξύ των χριστιανών και ειρήνη στον κόσμο. Φέτος αυτή η εβδομάδα διήρκησε από τις 18 μέχρι τις 25 Ιανουαρίου και ανά τον κόσμο συναντήθηκαν κατά τόπους, πιστοί από διάφορες χριστιανικές ομολογίες όπου συμπροσευχήθηκαν.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας σκέψης και προσευχής για την ενότητα των Εκκλησιών , στην Κέρκυρα , μετά από πρωτοβουλία της Καθολικής Αρχιεπισκοπής και τους Αρχιεπισκόπου Καθολικών Κέρκυρας Ζακύνθου και Κεφαλληνίας Ιωάννη Σπιτέρη, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στον Ιερό καθολικό Μητροπολιτικό Ναό (Ντόμο), μία μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα τελετή, στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι και πιστοί των χριστιανικών δογμάτων που συνυπάρχουν στο νησί.

Θέμα της εκδήλωσης ομιλιών στην τελετή ήταν «η Αγία Γραφή Λόγος του Θεού ώθηση στην ενότητα των Χριστιανών». Την εκδήλωση χαιρέτισε με επιστολή του ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος , ενώ παρέστη, εκ μέρους της Μητρόπολης ο π. Γεώργιος. Παρέστησαν επίσης ο Αγγλικανός Πάστορας και ο Ευαγγελινός Πάστορας της Κέρκυρας.

«Σε μια εποχή ανασφάλειας, συγχύσεως και της «κακής επιθυμίας» έχει μεγάλη σημασία «?ν τρόπον ?πιποθε? ? ?λαφος ?πί τάς πηγάς τ?ν ?δάτων» , έτσι και οι ψυχές μας να ποθούν την παρουσία και τον λόγο του Θεού για να έχουμε υγιή κριτήρια διά των οποίων θα πορευτούμε με ελπίδα και νόημα ζωής. Ας είναι η οδός αυτή ευκαιρία που θα συμβάλλει στην πορεία προς την ενότητα των χριστιανών» ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριος.

Κέρκυρα - χριστιανισμός - δόγματα - ομολογίες - προσευχή

«Στο όνομα του Χριστού διαπράχτηκαν θρησκευτικοί πόλεμοι που άφησαν πίσω τους εκατομμύρια νεκρούς και αφάνταστες συμφορές. Καλλιεργήθηκε το μίσος και η μισαλλοδοξία ενάντια σε χριστιανούς που θεωρήθηκαν αιρετικοί, σχισματικοί και συχνά αλλόθρησκοι. Ενίοτε μια εσφαλμένη ερμηνεία της Αγίας Γραφής δικαιολόγησε εγκλήματα μέσα στην Εκκλησία, όπως συνέβη για παράδειγμα με τη διαβόητη Ιερά Εξέταση. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς σχετικά με τις δογματικές διαφορές των διαφόρων χριστιανικών ομολογιών; Πόσες διενέξεις, πόσες συγκρούσεις, πόσο μίσος μεταξύ των χριστιανών για τη διαφορετική ερμηνεία αυτών και άλλων εκφράσεων της Αγίας Γραφής. Οι χριστιανοί πρέπει να εμπνέονται στις μεταξύ τους διαφορές από το σύνολο της Αγίας Γραφής και όχι μόνο από μερικές μεμονωμένες της φράσεις. Το 'Αγιο Πνεύμα που εμπνέει την Αγία Γραφή ενώνει και δεν χωρίζει, ο διάβολος «διαβάλλει», χωρίζει ακόμα και εξαιτίας της προσκόλλησης στην αλήθεια, αλλά στην αλήθεια χωρίς αγάπη. Εύχομαι σε όλους εμάς, έστω και αν ακόμα βρισκόμαστε μακριά από το να λύσουμε τις δογματικές μας διαφορές, να μην ξεχάσουμε τα λόγια του Αποστόλου Παύλου προς τους Εφεσίους: «Ο Χριστός, είναι η ειρήνη μας, αυτός είναι που ένωσε τους δυο σε ένα. Αυτός γκρέμισε το μεσότοιχο του χωρισμού, κατήργησε την έχθρα στην ίδια του τη σάρκα … ώστε, στο πρόσωπό του, οι δυο να βρεθούν πλασμένοι σε ένα νέον άνθρωπο, φέροντας την ειρήνη, να συμφιλιώσει και τους δυο με το Θεό σε ένα σώμα, μέσω του σταυρού, καταστρέφοντας στο σώμα του την έχθρα» ανέφερε την σύντομη ομιλία του ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κέρκυρας, Ιωάννης Σπιτέρης.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας «San Giacomo» που έψαλλε βυζαντινούς και δυτικούς ψαλμούς, ενώ μετά το πέρας της τελετής, όλοι οι παρευρισκόμενοι χριστιανοί ευλογήθηκαν από τους ιερείς τους και αλληλοασπάστηκαν, ενώ τους μοιράστηκε η Καινή Διαθήκη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία, Πολωνία και Ισπανία καλούν τους πολίτες τους να φύγουν αμέσως από το Ιράν23:59Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένο πυρομαχικό υλικό23:47Επιβλητικός Ολυμπιακός στη Χάλα Πιονίρ, κυριάρχησε απέναντι στην Παρτιζάν23:36Χειρόφρενο και αύριο τα ταξί της Αττικής23:22Επιτεύχθηκε συμφωνία για την 15μελή επιτροπή τεχνοκρατών που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας23:08Τραμπ: Με ενημέρωσαν ότι σταματούν οι δολοφονίες διαδηλωτών στο Ιράν22:54Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός με εμφατική νίκη επί του Άρη και χατ-τρικ Μπακασέτα22:40Γκίλφοϊλ: Πρώτη φορά εν ενεργεία μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα22:26Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας καταζητούμενος για βιασμό και πορνογραφία ανηλίκων22:12ΗΠΑ: Ξεκίνησε η "δεύτερη φάση" του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα21:58Η Δανία ενισχύει "από σήμερα" τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία21:44Καλεντερίδης στον ΑΝΤ1 - Είναι εφικτό ένα "μοντέλο Μαδούρο" στο Ιράν;21:30Παναγιώτης Στάθης για Καρυστιανού και Σύλλογο Τεμπών: Μετά την ΑΑΔΕ ανοίγει ο δρόμος και για εισαγγελική έρευνα21:16Θρίαμβος ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη - Καταιγιστικός "Δικέφαλος" στους 4 του Κυπέλλου21:02Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας Δανίας-Γροιλανδίας με Βανς και Ρούμπιο20:48Καλεντερίδης για Γροιλανδία: Είτε με το καλό είτε με το κακό, η Γροιλανδία θα περάσει υπό αμερικανικό έλεγχο20:34Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:24Τέλλογλου - Παραίτηση Σαουνάτσου: Στις Βρυξέλλες παρουσίασαν ρόδινη την κατάσταση στην ΥΠΑ20:14Ant1 Sports: Σκληρή αναμέτρηση Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ στον προημιτελικό του Κυπέλλου 20:04Κύπελλο Ελλάδας: Τεράστια νίκη και πρόκριση του ΟΦΗ επί της ΑΕΚ στα ημιτελικά19:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο