LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 26 Ιανουαρίου 2020 17:50

Εκπρόσωποι δογμάτων έκαναν κοινή προσευχή για την ενότητα των Χριστιανών (εικόνες)

Πιστοί και ιερωμένοι συμπροσευχήθηκαν στην Κέρκυρα, για την ενότητα όλων των χριστιανικών ομολογιών

Κέρκυρα - χριστιανισμός - δόγματα - ομολογίες - προσευχή

Κάθε χρόνο σε ολόκληρο το χριστιανικό κόσμο, τελείται μία εβδομάδα προσευχής και ευαισθητοποίησης για την ενότητα μεταξύ των χριστιανών και ειρήνη στον κόσμο. Φέτος αυτή η εβδομάδα διήρκησε από τις 18 μέχρι τις 25 Ιανουαρίου και ανά τον κόσμο συναντήθηκαν κατά τόπους, πιστοί από διάφορες χριστιανικές ομολογίες όπου συμπροσευχήθηκαν.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας σκέψης και προσευχής για την ενότητα των Εκκλησιών , στην Κέρκυρα , μετά από πρωτοβουλία της Καθολικής Αρχιεπισκοπής και τους Αρχιεπισκόπου Καθολικών Κέρκυρας Ζακύνθου και Κεφαλληνίας Ιωάννη Σπιτέρη, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στον Ιερό καθολικό Μητροπολιτικό Ναό (Ντόμο), μία μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα τελετή, στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι και πιστοί των χριστιανικών δογμάτων που συνυπάρχουν στο νησί.

Θέμα της εκδήλωσης ομιλιών στην τελετή ήταν «η Αγία Γραφή Λόγος του Θεού ώθηση στην ενότητα των Χριστιανών». Την εκδήλωση χαιρέτισε με επιστολή του ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος , ενώ παρέστη, εκ μέρους της Μητρόπολης ο π. Γεώργιος. Παρέστησαν επίσης ο Αγγλικανός Πάστορας και ο Ευαγγελινός Πάστορας της Κέρκυρας.

«Σε μια εποχή ανασφάλειας, συγχύσεως και της «κακής επιθυμίας» έχει μεγάλη σημασία «?ν τρόπον ?πιποθε? ? ?λαφος ?πί τάς πηγάς τ?ν ?δάτων» , έτσι και οι ψυχές μας να ποθούν την παρουσία και τον λόγο του Θεού για να έχουμε υγιή κριτήρια διά των οποίων θα πορευτούμε με ελπίδα και νόημα ζωής. Ας είναι η οδός αυτή ευκαιρία που θα συμβάλλει στην πορεία προς την ενότητα των χριστιανών» ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριος.

Κέρκυρα - χριστιανισμός - δόγματα - ομολογίες - προσευχή

«Στο όνομα του Χριστού διαπράχτηκαν θρησκευτικοί πόλεμοι που άφησαν πίσω τους εκατομμύρια νεκρούς και αφάνταστες συμφορές. Καλλιεργήθηκε το μίσος και η μισαλλοδοξία ενάντια σε χριστιανούς που θεωρήθηκαν αιρετικοί, σχισματικοί και συχνά αλλόθρησκοι. Ενίοτε μια εσφαλμένη ερμηνεία της Αγίας Γραφής δικαιολόγησε εγκλήματα μέσα στην Εκκλησία, όπως συνέβη για παράδειγμα με τη διαβόητη Ιερά Εξέταση. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς σχετικά με τις δογματικές διαφορές των διαφόρων χριστιανικών ομολογιών; Πόσες διενέξεις, πόσες συγκρούσεις, πόσο μίσος μεταξύ των χριστιανών για τη διαφορετική ερμηνεία αυτών και άλλων εκφράσεων της Αγίας Γραφής. Οι χριστιανοί πρέπει να εμπνέονται στις μεταξύ τους διαφορές από το σύνολο της Αγίας Γραφής και όχι μόνο από μερικές μεμονωμένες της φράσεις. Το 'Αγιο Πνεύμα που εμπνέει την Αγία Γραφή ενώνει και δεν χωρίζει, ο διάβολος «διαβάλλει», χωρίζει ακόμα και εξαιτίας της προσκόλλησης στην αλήθεια, αλλά στην αλήθεια χωρίς αγάπη. Εύχομαι σε όλους εμάς, έστω και αν ακόμα βρισκόμαστε μακριά από το να λύσουμε τις δογματικές μας διαφορές, να μην ξεχάσουμε τα λόγια του Αποστόλου Παύλου προς τους Εφεσίους: «Ο Χριστός, είναι η ειρήνη μας, αυτός είναι που ένωσε τους δυο σε ένα. Αυτός γκρέμισε το μεσότοιχο του χωρισμού, κατήργησε την έχθρα στην ίδια του τη σάρκα … ώστε, στο πρόσωπό του, οι δυο να βρεθούν πλασμένοι σε ένα νέον άνθρωπο, φέροντας την ειρήνη, να συμφιλιώσει και τους δυο με το Θεό σε ένα σώμα, μέσω του σταυρού, καταστρέφοντας στο σώμα του την έχθρα» ανέφερε την σύντομη ομιλία του ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κέρκυρας, Ιωάννης Σπιτέρης.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας «San Giacomo» που έψαλλε βυζαντινούς και δυτικούς ψαλμούς, ενώ μετά το πέρας της τελετής, όλοι οι παρευρισκόμενοι χριστιανοί ευλογήθηκαν από τους ιερείς τους και αλληλοασπάστηκαν, ενώ τους μοιράστηκε η Καινή Διαθήκη.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓκίμπερλι Γκίλφοϊλ: Απόψε στις 23:00 η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, μιλά στην Μαρία ΣαράφογλουΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Η συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 και τη Μαρία Σαράφογλου απόψε στις 23:00, στον ΑΝΤ1.

Ανθρωποκυνηγητό για διαρρήκτες στον Άγιο Δημήτριο - Τραυμάτισαν τρεις αστυνομικούςΣήμερα 21:42 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και το όχημά τους εντοπίστηκε αργότερα στην οδό Κατριβάνου στη Δάφνη.

Παπαδάκης για ακρίβεια: Το κρέας είναι πλέον κατεψυγμένο και εισαγωγήςΣήμερα 19:15 | Ειδήσεις

Ο Γιώργος Παπαδάκης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για το ζήτημα της ακρίβειας και τις σημερινές τιμές των κρεάτων.

Τέμπη - Τέλλογλου: Ο ΟΣΕ καταγγέλει την σύμβαση του σταθμάρχηΣήμερα 18:51 | Ειδήσεις

Το πόρισμα της ΡΑΣ που κυκλοφόρησε καταλογίζει ευθύνες στον ΟΣΕ για ελλιπή εκπαίδευση σταθμαρχών και τοποθέτηση τους σε κρίσιμα πόστα. Ο Τάσος Τέλλογλου μιλάει στον ANT1 για το πόρισμα 76 σελίδων που βγήκε μετά από αναβολή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ανθρωποκυνηγητό για διαρρήκτες στον Άγιο Δημήτριο - Τραυμάτισαν τρεις αστυνομικούς21:53Κροατία: Πτώση τουρκικού πυροσβετικού αεροσκάφους - Νεκρός ο πιλότος21:39Ισπανία: Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα εμπορίας παιδιών21:25Ουγγαρία - Αυστρία: Διαμάχη για έναν πίνακα21:11Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:57Αίγιο: Ανήλικοι διέρρηξαν παντοπωλείο – Συνελήφθησαν δύο έφηβοι και οι γονείς τους20:43Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης20:29Κυπριακό: Ο Ερντογάν ζήτησε «δύο κράτη» – Ο Ερχουρμάν «πολιτική ισότητα»20:15Παπαδάκης για ακρίβεια: Το κρέας είναι πλέον κατεψυγμένο και εισαγωγής20:01Τέμπη - Τέλλογλου: Ο ΟΣΕ καταγγέλει την σύμβαση του σταθμάρχη19:47Θρήνος στην Κωνσταντινούπολη: Νεκρά δύο παιδιά από τροφική δηλητηρίαση – Έκαναν διακοπές με τους γονείς τους19:33Μ. Βρετανία: Δημοφιλείς καλλιτέχνες ζητούν πλαφόν στις τιμές μεταπώλησης εισιτηρίων 19:19ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ στοχοποιεί πολλαπλές ομάδες της Antifa ως ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις - Aνάμεσά τους 2 ελληνικές οργανώσεις19:05Ολυμπιακός - Μπαρτζώκας: Συναισθηματικά μας "σκότωσε" ο τραυματισμός του Κίναν18:51Συμβούλιο ECOFIN: Εγκρίθηκε η φορολόγηση δεμάτων κάτω από 150 ευρώ που εισάγονται στην ΕΕ18:37Τουρκία – παράνομος στοιχηματισμός: Ανακοινώθηκαν οι πρώτες ποινές για 102 ποδοσφαιριστές18:23Κομισιόν: Στρατηγική μας προτεραιότητα η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου18:10Θεσσαλονίκη: Εξαγοράσιμη η ποινή του 19χρονου Τούρκου που συνελήφθη για παράνομη κατοχή βαλλίστρας17:56Μπατακλάν – Μακρόν: 10 χρόνια μετά ο πόνος παραμένει17:42Το BBC ετοιμάζεται να ζητήσει συγγνώμη από τον πρόεδρο Τραμπ17:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο