LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Ιανουαρίου 2020 12:23

Δένδιας: η Ελλάδα έχει ρόλο και λόγο στη διαδικασία για τη Λιβύη

Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, προχωράμε με ήρεμη αυτοπεποίθηση, υπογραμμίζει ο Υπουργός Εξωτερικών.

Νίκος Δένδιας - Υπουργός Εξωτερικών

 Η Ελλάδα έχει και ρόλο και λόγο στη διαδικασία που ξεκίνησε για την ειρήνευση στη Λιβύη με τη Διάσκεψη του Βερολίνου, επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ενώ προσθέτει πως απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα η Ελλάδα προχωρά με ήρεμη αυτοπεποίθηση, προασπίζοντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Ο κ. Δένδιας χαρακτηρίζει τη Διάσκεψη «ένα πρώτο θετικό βήμα σε έναν μακρύ δρόμο». «Επιβεβαιώνει τη διάθεση όλων των πλευρών για μια πολιτική λύση στη Λιβύη, χωρίς ξένες στρατιωτικές επεμβάσεις και επαναλαμβάνει την ανάγκη πλήρους εφαρμογής του εμπάργκο πώλησης όπλων, όπως ορίζουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Ένα εμπάργκο που παραβιάζεται και από την ψευδεπίγραφη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης».

Όπως επισημαίνει, «η διαδικασία του Βερολίνου θα συνεχιστεί και η Ελλάδα έχει εκδηλώσει την ετοιμότητά της να συμβάλει τις προσπάθειες για την επίτευξη προόδου προς μια πολιτική λύση», η οποία θα «λαμβάνει υπόψη της και τις ελληνικές θέσεις ως προς τις συμφωνίες Τουρκίας-Τρίπολης», ενώ υπενθυμίζει πως αυτές έχουν ήδη καταδικαστεί ομόφωνα από το ευρωπαϊκό συμβούλιο.

«Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα -που δεν παραβιάζει μόνο τα δικαιώματα της Ελλάδας, αλλά υπονομεύει ευθέως την ίδια την ειρήνευση στη Λιβύη, όπως απερίφραστα έχει δηλώσει το διεθνώς αναγνωρισμένο λιβυκό Κοινοβούλιο- η Ελλάδα προχωρά με ήρεμη αυτοπεποίθηση, προασπίζοντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα», σημειώνει ο κ. Δένδιας και προσθέτει πως όλοι οι σημαντικοί δρώντες στην περιοχή υποστηρίζουν τις ελληνικές θέσεις.

«Για να μπορέσει η Λιβύη να βρει το δρόμο της προς όφελος πρωτίστως του ίδιου του λιβυκού λαού, η διαδικασία που ξεκίνησε στο Βερολίνο πρέπει να προχωρήσει προς μια ουσιαστική ειρήνευση, χωρίς ξένες παρεμβάσεις, χωρίς άκυρες και ανυπόστατες συμφωνίες», υπογραμμίζει.

«Η Ελλάδα σε αυτή τη διαδικασία, έχει και ρόλο και λόγο, αλλά και τη διάθεση και το γνήσιο ενδιαφέρον να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις, με σχέδιο και με απόλυτο σεβασμό πάντοτε στο Διεθνές Δίκαιο, στην προαγωγή της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή μας», καταλήγει.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΛάρισα: Προθεσμία έλαβαν οι δύο συλληφθέντες αγρότες - Αφέθηκαν ελεύθεροιΣήμερα 15:07 | Ειδήσεις

Οι τρεις αγρότες συνελήφθησαν την Κυριακή, μετά από επεισόδια που εκτιλύχθηκαν με τους αστυνομικούς.

"Αποκαλύψεις": Μητέρα κατήγγειλε παιδόφιλο στις Αρχές - Μου είπαν να τον κάνω μπλοκ γιατί αλλιώς θα πάρει χρόνοΣήμερα 16:04 | Ειδήσεις

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα ηχητικά ντοκουμέντα που φέρνουν στο φως οι "Αποκαλύψεις" τα οποία έστελνε ο παιδόφιλος στην 10χρονη.

Μπλόκα αγροτών - Μάλγαρα: Άνοιξε το ρεύμα προς ΘεσσαλονίκηΣήμερα 15:48 | Ειδήσεις

Μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, ανέφερε, «το ρεύμα προς Αθήνα, αν ανοίξει, θα γίνει μετά τις 21:00».

Σκέρτσος για τη δίκη προστατευόμενων μαρτύρων Novartis: Μία από τις πιο μελανές σελίδες της Ελληνικής ΔημοκρατίαςΣήμερα 16:13 | Ειδήσεις

Ο υπουργός Επικρατείας προτάθηκε από τον Γιάννη Στουρνάρα ως μάρτυρας επί της μήνυσης που είχε υποβάλει ο κεντρικός τραπεζίτης κατά των δύο κατηγορουμένων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:48"Αποκαλύψεις": Μητέρα κατήγγειλε παιδόφιλο στις Αρχές - Μου είπαν να τον κάνω μπλοκ γιατί αλλιώς θα πάρει χρόνο16:34Σκέρτσος για τη δίκη προστατευόμενων μαρτύρων Novartis: Μία από τις πιο μελανές σελίδες της Ελληνικής Δημοκρατίας16:20Μπλόκα αγροτών - Μάλγαρα: Άνοιξε το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη16:06Θρήνος στον κόσμο του τένις - Πέθανε ο Νίκολα Πιετραντζέλι15:52Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εργασίας για τις συλλογικές συμβάσεις η Κεραμέως15:38Λάρισα: Προθεσμία έλαβαν οι δύο συλληφθέντες αγρότες - Αφέθηκαν ελεύθεροι15:24Δουβλίνο: Συνάντηση Πιερρακάκη με τον υπουργό Οικονομικών της Ιρλανδίας15:10Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην Αττική Οδό στο ύψος του κόμβου Παιανίας - Κλειστή η δεξιά λωρίδα14:56Αγροτικές κινητοποιήσεις - Μάλγαρα: Ι.Χ. έπεσε πάνω σε τρακτέρ14:40Χανιά: Άγνωστοι απείλησαν με μαχαίρι άνδρα μέσα στον χώρο του - Απέσπασαν χρήματα και το αυτοκίνητο του14:26Σιμόπουλος: Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες της επίθεσης στο πολιτικό του γραφείο14:13Εύβοια: Ανήλικη βρέθηκε αναίσθητη στο λιμάνι13:59Ο Πούτιν χορηγεί σε Κινέζους πολίτες πρόσβαση χωρίς βίζα στη Ρωσία για έως και 30 ημέρες13:45“Αθλητές της Χρονιάς”: Σε Ντουπλάντις και ΜακΛάφλιν-Λεβρόν το βραβείο13:31Τέλη κυκλοφορίας 2026: Η προθεσμία για πληρωμή -Τέλος οι παρατάσεις13:18Μπλόκο Καρδίτσα: Έστησαν σκηνές οι αγρότες - Περισσότερα από 1.500 τρακτέρ στον Ε65 (εικόνες)13:04Θεσσαλονίκη: Οι αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό και στα Μάλγαρα (εικόνες)12:50Γεωργιάδης: Στο 4,07 με άριστα το 5 η αξιολόγηση πολιτών που νοσηλεύτηκαν στο ΕΣΥ12:35Τροχαίο δυστύχημα στην Λούτσα: Για κακούργημα διώκεται ο 29χρονος12:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο