LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2020 11:31

Κουτρουμάνης: οι ωφελημένοι και χαμένοι από το νέο ασφαλιστικό

«Παράλειψη του νέου νόμου που δεν περιλαμβάνει ρυθμίσεις που να αντιμετωπίζουν αδικίες» τόνισε ο πρώην υπουργός Απασχόλησης...

Πορτοφόλι - συνταξιούχος - συνταξιούχοι

Για τους ωφελημένους και τους χαμένους από το νέο ασφαλιστικό μίλησε ο πρώην υπουργός Απασχόλησης, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ωφελημένοι βγαίνουν οι νέοι συνταξιούχοι, είπε ο κ. Κουτρουμάνης, για τους οποίους θα προκύψει μία αύξηση, όχι για όλους όπως διευκρίνισε αλλά για αυτούς που έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης και αυτοί που έχουν συμπληρώσει τα 40 χρόνια, προκύπτει μία αύξηση της τάξης του 10,5%.

«Θα έχουμε λοιπόν 50.000-60.000 συνταξιούχους οι οποίοι θα δουν αυξήσεις και μάλιστα αναδρομικά από τις αρχές του Οκτωβρίου του 2019, περίπου στα 80 ευρώ το μήνα τα υπολογίζω εγώ, μία δεύτερη κατηγορία, περίπου στις 280.000 είναι οι συνταξιούχοι που είχαν μεγάλες περικοπές στις επικουρικές τους συντάξεις με κριτήριο το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης που ήταν πάνω από 1300 ευρώ, θα έχουν την άθροιση η οποία θα αποκαταστήσει ουσιαστικά τη διαφορά που προέκυψε τον Ιούνιο του 2016, είναι άνθρωποι που είχαν 250, 280, 300 ευρώ επικουρική σύνταξη, ασφαλισμένοι για πολλά χρόνια, πρέπει να το τονίσουμε αυτό, είδαν τη σύνταξη τους να μειώνεται μέχρι και 50% άρα θα έχουν μία αντίστοιχη αύξηση τώρα, που σημαίνει ότι θα έχουμε κατά μέσο όρο περίπου 100 ευρώ διαφορά στη σύνταξη τους» ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνης στο ΘΕΜΑ 104,6.

Αρνητικό χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός το γεγονός ότι η προσαύξηση στη σύνταξη μετά τα 40 χρόνια είναι πάρα πολύ μικρή και συμπλήρωσε « δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μετά τα 40 χρόνια πρέπει κάποιος να έχει ελάχιστη οριακή προσαύξηση σύνταξης γιατί υπάρχουν κι άνθρωποι που έχουν ξεκινήσει από τα 18 τους και στα 62 που είναι το όριο ηλικίας, μπορεί να έχουν και 42 και 43 και 44 χρόνια, γιατί θα πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να μην έχουν προσαύξηση;».

Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως εξήγησε ο κ. Κουτρουμάνης, πως «για κάποιον που έχει 1000 ευρώ αποδοχές θα είναι 5 ευρώ η αύξηση για κάθε χρόνο παραμονής μετά τα 40, νομίζω ότι αυτό είναι απόλυτα λανθασμένο και άδικο. Το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που να αντιμετωπίζουν αδικίες για συντάξεις αναπηρίας, για συντάξεις ΟΓΑ , για συντάξεις που είναι κάτω από το κατώτατο όριο, είναι και αυτό ένα έλλειμμα, μία παράλειψη του νέου νόμου».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: 12χρονη κατήγγειλε το βιασμό της από 16χρονο10:18Βορίζια: Παραδόθηκε και συνελήφθη ο αδερφός της 56χρονης που σκοτώθηκε στο μακελειό10:04ΝΒΑ: Τραυματίστηκε ο Αντετοκούνμπο - ηττήθηκαν οι Μπακς09:50Κρήτη: 60χρονος δέχτηκε πυρά ενώ κοιμόταν09:36Μητσοτάκης: Η λύση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος09:22ΠΑΟΚ: Τα γκολ επί ημερών Λουτσέσκου09:07Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό τροχαίο με εγκατάλειψη08:53ΑΑΔΕ: Από 24 Νοεμβρίου το νέο Τελωνείο Δυτικής Αττικής08:37Παγώνη: Η γρίπη που κυκλοφορεί έχει υψηλή μεταδοτικότητα και βαριά νόσηση08:22Η Μπαρτσελόνα επιστρέφει το Σάββατο στο "Καμπ Νου"08:07Ο Τραμπ ευχαρίστησε και την Ελλάδα για την έγκριση του Συμβουλίου Ειρήνης07:51Μίκυ Μάους: Η ιστορία πίσω από το διασημότερο ποντίκι του κόσμου 07:37ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 21 Νοεμβρίου07:24Le Monde: Απροσδόκητο όφελος για την Γαλλία, η πρόωρη αποπληρωμή δανείου από την Ελλάδα07:10Hellenic Train: 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα06:56Ισραήλ: Εκατόμβη νεκρών Παλαιστινίων κρατουμένων κατά τη διάρκεια του πολέμου της Γάζας06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Νοεμβρίου06:27Missing alert για την εξαφάνιση 53χρονης23:59Βορίζια: Το "ντοκουμέντο" που προσκόμισε ο 23χρονος για να αντικρούσει τις κατηγορίες (εικόνα)23:43Σεισμός στη Σκύρο, αισθητός στην Αθήνα23:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο