LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2020 10:59

Πάιατ: το 2020 θα φέρει σημαντικές αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Τη νέα δυναμική στις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα ανέδειξε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Γεωργιάδης - Πάιατ

«Στο τέλος του 2020 θα κοιτάξουμε πίσω και θα δούμε μία χρονιά μέγιστης ανάπτυξης των επενδύσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα». Αυτό υπογράμμισε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ στο χαιρετισμό του, χθες το βράδυ, στην πρωτοχρονιάτικη δεξίωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ενώ τη νέα δυναμική στις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα ανέδειξε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στον χαιρετισμό που απηύθυνε εκ μέρους του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Γεωργιάδης εστίασε στις συναντήσεις με πολύ μεγάλες αμερικανικές εταιρείες που είχαν πρόσφατα στην Ουάσινγκτον με τον Πρωθυπουργό, «αποτέλεσμα των οποίων, όπως είπε, είναι ότι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας να ανοίγει σε δύο εβδομάδες γραφείο στην Αθήνα και προγραμματίζει στην Ελλάδα επενδύσεις μισού δισ. δολαρίων εντός του 2020». Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην ψήφιση από το Αμερικανικό Κογκρέσο στα τέλη του 2019 της συμμετοχής της Ελλάδας στις χώρες που χρηματοδοτεί ο αμερικανικός οργανισμός DFC. «Αυτό σημαίνει ότι οι αμερικανικές εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, μπορούν να εξασφαλίζουν "equity" και εγγυήσεις για να έχουν χαμηλότερα επιτόκια στη χρηματοδότηση των επενδύσεών τους στη χώρα μας», επισήμανε.

Ο υπουργός ανέδειξε την υποστήριξη της Κυβέρνησης των ΗΠΑ στο επιχειρησιακό πρόγραμμα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη, ενώ όσον αφορά το ενδιαφέρον της ONEX για τα ναυπηγεία Ελευσίνας σημείωσε πως «με τη συμβολή του πρέσβη, πάμε να κάνουμε και την Ελευσίνα να πάρει μπρος τις επόμενες εβδομάδες. Ν' ανθίσει και αυτό το ναυπηγείο όπως άνθισε η Σύρος, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να κάνουμε το επόμενο βήμα όπως μπορούμε να το κάνουμε, όπως αποδείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε στη Σύρο». Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε την προσωπική συμβολή του πρέσβη των ΗΠΑ στην επιτυχή ολοκλήρωση όλων των μεγάλων αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, συνεχάρη το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για το έργο και τα σωστά μηνύματα που εκπέμπει προαναγγέλλοντας ότι «το 2020 θέλουμε να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί».

Από την πλευρά του ο κ. Πάϊατ δήλωσε αισιόδοξος πως το 2020 θα φέρει σημαντικές αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση βασικών λιμανιών, αρχής γενομένης από την Αλεξανδρούπολη και το Βόλο, καθώς και άλλα ενεργειακά και τουριστικά έργα υποδομής, όπως το Ελληνικό ενώ υπογράμμισε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια ώστε η επιτυχία του έργου της ONEX στη Σύρο να λειτουργήσει εποικοδομητικά και για την αναβίωση του ναυπηγείου στην Ελευσίνα.

Γνωστοποίησε ότι θα παραβρεθεί τις επόμενες μέρες σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου, όπως είπε, θα μιλήσει για τις ευκαιρίες και για το ρόλο της Βόρειας Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου και πύλης στα Βαλκάνια. «Είμαστε αφοσιωμένοι στο να αξιοποιήσουμε τις θετικές επενδυτικές ανακοινώσεις της Pfizer, της Cisco, της Deloitte και την περαιτέρω ανάπτυξη της αμερικανικής εταιρικής παρουσίας στη βόρεια Ελλάδα» όπως σημείωσε. Επίσης, δήλωσε ότι αισθάνθηκε υπερήφανος όταν στην Ουάσινγκτον, ο αντιπρόεδρος Πένς και ο γραμματέας Πομπέο αναγνώρισαν την επιταχυνόμενη μεταρρυθμιστική στροφή της ατζέντας της ελληνικής κυβέρνησης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ελβετία: Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα στο Κραν ΜοντανάΣήμερα 11:54 | Ειδήσεις

Η νεαρή κοπέλα φαίνεται να διασκέδαζε στο μπαρ, όπου ξέσπασε η φωτιά με τραγικό απολογισμό δεκάδες νεκρούς.

Αγρότες: Παραμένουν στα μπλόκα - Μετρούν αντίστροφα για την πανελλαδική σύσκεψη στα ΜάλγαραΣήμερα 10:33 | Ειδήσεις

Μετά από μια ιστορική Πρωτοχρονιά που τους βρήκε για πρώτη φορά στα χρονικά πάνω στην άσφαλτο, οι αγρότες εντείνουν τις διεργασίες για τα επόμενα βήματά τους.

Τραγωδία στην Ελβετία: Η στιγμή που η φωτιά εξαπλώνεται ραγδαία στο μπαρ του Κραν Μοντανά (βίντεο)Σήμερα 10:23 | Ειδήσεις

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν φρικιαστικές σκηνές. 

Πρέβεζα: Σε κρίσιμη κατάσταση 16χρονος που τραυματίστηκε από εκπυρσοκρότηση καραμπίναςΣήμερα 11:18 | Ειδήσεις

Το παιδί υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση από ομάδα νευροχειρουργών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά και σήμερα τα μπλόκα σε Μάλγαρα, Ευζώνους, Προμαχώνα και Νίκη12:56Ουκρανία: Το στρατιωτικό επιτελείο αρνείται ότι η επίθεση στην Χερσώνα έγινε από τις ουκρανικές δυνάμεις12:42Υπουργείο Παιδείας: Διεγράφησαν 308.605 "αιώνιοι" φοιτητές12:28Νέα Υόρκη: Ο Μαμντάνι υπόσχεται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του ως νέος δήμαρχος12:14Τραγωδία στην Ελβετία: Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα στο Κραν Μοντανά12:00Τραμπ σε Ιράν: Θα σπεύσουμε να σώσουμε τους διαδηλωτές αν χρησιμοποιήσετε βία11:52Πρέβεζα: Σε κρίσιμη κατάσταση 16χρονος που τραυματίστηκε από εκπυρσοκρότηση καραμπίνας11:38Οκτώ μετανάστες εντοπίστηκαν στην Πλάκα του Δήμου Νοτίου Πηλίου11:24Τραγωδία στην Ελβετία: Η στιγμή που η φωτιά εξαπλώνεται ραγδαία στο μπαρ του Κραν Μοντανά (βίντεο)11:10Προσάραξη ιστιοπλοϊκού σκάφους βόρεια της Αντιπάρου - Άμεση επέμβαση του Λιμενικού10:56Αγρότες: Παραμένουν στα μπλόκα - Μετρούν αντίστροφα για την πανελλαδική σύσκεψη στα Μάλγαρα 10:42Ενδοοικογενειακή βία στο Ηράκλειο - Γιος ξυλοκόπησε τον πατέρα του10:28Το Ισραήλ επιβεβαιώνει την απαγόρευση της πρόσβασης 37 μεγάλων ξένων ΜΚΟ στη Λωρίδα της Γάζας10:14Θεσσαλονίκη: Σαραντατριάχρονος παρενόχλησε 20χρονη σε μπαρ κι αυτή τον έδειρε με τον σύντροφό της10:00Νότια Αφρική: Tέσσερις άνδρες εγκλωβίστηκαν για ώρες σε σκάφος στην άκρη φράγματος 40 μέτρων (βίντεο)09:46Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος χτύπησε και τραυμάτισε ηλικιωμένο09:32Τραγωδία στην Ελβετία: Δύσκολη η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων (βίντεο)09:18Τα μεγάλα ραντεβού στα σπορ το 202609:04Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Ιανουαρίου 08:52Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο Ίλιον - Δύο Ι.Χ. οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους08:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο